Balkon vrouw
  1. Activiteiten

Wist u dat er online een Vitalis SamenUITagenda bestaat?

Wat kunt u daarmee? De Vitalis SamenUITagenda kan senioren samenbrengen door middel van activiteiten. Dankzij de SamenUITagenda kunt u mensen ontmoeten, contact houden met leuke mensen en zonder kosten samen leuke dingen doen. Het is een geweldige manier van vrijetijdsbesteding. Het stelt je in staat om makkelijk activiteiten te organiseren en faciliteren. Denk daarbij aan activiteiten als fietsen, wandelen, lezen, avondje stappen, koken maar ook informatiebijeenkomsten over uiteenlopende thema’s, meerijden, voor elkaar boodschappen doen, etc. Plus het is een mooie agenda met geselecteerde evenementen en aankondigingen per woonlocatie. Kijk eens zelf op de agenda, klik hier.

Programma najaar Parkinson Café Eindhoven

Het Parkinson Café Eindhoven is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Caféook contact leggen met lotgenoten.

Het Parkinson Café Eindoven opereert op regionale basis en biedt ook cliënten uit de aangrenzende gemeenten de mogelijkheid deel te nemen. In verband met de organisatie zou het prettig zijn als u zich van te voren per bijeenkomst vrijblijvend aanmeldt via ons mailadres parkinsoncafe.eindh@gmail.com

Bezoek Toneelstuk 'Zoeken' 19 april bij WoonincPlusVitalis Kronehoef

Uitnodiging toneelstuk: 'Zoeken'. Een initiatief ten behoeve van een dementievriendelijke buurt!

Dementie: één op de vijf mensen krijft er mee te maken. Op dit moment woont 70% van de mensen met dementie gewoon thuis. Dit zal stijgen naar 80%. In Kronehoef Oost wonen veel senioren. De kans is dan ook groot dat u te maken krijgt met buurtbewoners met dementie.

Wat kunt u doen?
Als buurtbewoner kunt u natuurlijk uw ogen en oren gebruiken. Want vaak veranderen de gewoonten van mensen die aan dementie lijden. Helaas zijn de symptomen niet altijd duidelijk zichtbaar! We willen samen met u bepalen vwat de buurt nodig heeft en wat we kunnen organiseren voor mensen met dementie en de mantelzorgers.

We nodigen u uit voor de (gratis) toneelvoorstelling 'Zoeken'. Het geeft een goed beeld van dementie en u ziet ook hoe u ermee om kunt gaan. Kom ook en draag uw steentje bij. Samen gaan we op weg naar een dementievriendelijk Kronehoef Oost. Een buurt waar het altijd prettig wonen is. Gratis voorstellingen zijn op:

  • Woensdag 12 april: 19.00-21.00 uur te Ontmoetingsruimte Scheerderstraat 62
  • Woensdag 19 april: 14.00-16.00 uur te d'n Herd, WoonincPlusVitalis Kronehoef, Kloosterdreef 23

(kaartjes zijn op te halen op de Kloosterdreef 23)

25 april en 9 mei 2107 POWER

Doe mee aan de introductieworkshop van POWER.

Op een goede manier oud worden en in ’t leven blijven staan, is jezelf blijven prikkelen, nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen, actief blijven. En heel belangrijk: van waarde blijven voor je familie en de maatschappij. Bijeenkomsten zijn op 25 april en 9 mei 2017. Meld u aan via: www.woonincplusvitalis.nl/power

11 en 18 april 2017 GeheugenKracht

Als u zich zorgen maakt over uw geheugen

Maakt u zich wel eens zorgen over uw geheugen? Of over dat van iemand uit uw omgeving? U bent niet de enige. Daarom is er GeheugenKracht. Verzorgd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant. Er is beperkte beschikbaarheid. Meld u dus snel aan op: www.woonincplusvitalis.nl/geheugenkracht

Pilot Dementievriendelijke Wijk

Kronehoef

Zorg voor kwetsbare mensen in de buurten wordt steeds belangrijker. In Kronehoef Oost is gestart met het concept 'Dementievriendelijke Wijk'. Doel is bekendheid geven aan het onderwerp Dementie.  En mensen met dementie en hun mantelzorgers ondersteunen bij het zo lang mogelijk thuis blijven wonen in de eigen buurt. Daarnaast willen we buurtbewoners, mantelzorgers, vrijwilligers, beroepskrachten en mensen met dementie bij elkaar brengen. Om te kijken wat zij nodig hebben en voor elkaar kunnen betekenen. Voor het voorjaar is er o.a. een toneelstuk over dementie gepland.

Vitalis is kartrekker van deze pilot.  en partijen (Wijkoverleg, team generalisten, WijEindhoven) en hebben hiervoor van de Gemeente Eindhoven een subsidie ontvangen. Afhankelijk van resultaten en ervaringen kan dit initiatief in Eindhoven breder gedeeld worden.

13 februari Opening 'Groet & Ontmoet' in 't Atrium - Parc Gender

Bent u op zoek naar een gezellige ochtend en/of middag met invulling van een praatje of een leuke activiteit?

GROET & ONTMOET in´t Atrium in Parc Gender, is een plek waar u op een ongedwongen manier anderen kunt ontmoeten.

Of u nu bij WoonincplusVitalis woont of in de wijk, u bent van harte welkom.

Bezoek de Introductieworkshop of neem deel aan 5 inspiratie workshops van POWER

Als we ouder worden, krijgen we meer vrije tijd en daardoor meer ruimte voor onszelf. We zien kansen, uitdagingen en mogelijk ook beperkingen. Mogelijk zit u met vragen zoals; Wat wil ik? Wat vind ik belangrijk? Met wie voel ik mij verbonden? Waar ga ik mij voor inzetten?

Welkom op Introductieworkshop op ons Klantencentrum:

  • Dinsdagmiddag 7 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur of
  • Dinsdagmiddag 28 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur

In Klantencentrum WoonincPlusVitalis, Winston Churchilllaan 83 te Eindhoven

Meld u aan via www.woonincplusvitalis.nl/power

Project POWER biedt senioren de mogelijkheid om hierover met elkaar van gedachten te wisselen, elkaar te inspireren en concrete stappen te zetten die passen bij hun nieuwe levensfase. Het begint met een aaneengesloten serie van vijf workshops waarin deelnemers met elkaar in gesprek gaan over hoe zij in het leven staan en waar op dit moment hun interesses en behoeften liggen. Thema's die aan bod komen zijn Lichaam & Geest, Sociale contacten, Materiele situatie, Arbeid & Participatie en Waarden & Inspiratie

Heeft u interesse en wilt u deelnemen aan de 5 inspiratie workshops?

POWER Eindhoven start 22 maart 2017 een serie van vijf aaneengesloten workshops voor senioren die samen met anderen willen uitzoeken wat  hun manier van goed oud worden kan zijn.

Na afloop heeft u een goed beeld hoe u uw veerkracht en zelfstandigheid kunt behouden en versterken. Hoe u uw toekomst zinvol kunt beleven en hoe u hieraan concreet inhoud geeft.

Data workshops: woensdagmiddag 22 maart, 5 april, donderdagmiddag 20 april en woensdagmiddag 10 en 24 mei steeds van 14.00 uur tot 17.00 uur. Locatie soos Andromeda.  De kosten voor deelname aan deze vijf workshops bedragen € 25,- per persoon.

Aanmelden voor de infomiddag of serie: powereindhoven@ggdbzo.nl

Informatie: Tom van Campen 06-20491435 of Tonny Humblet 06-24797964 of kijk op www.powereindhoven.nl

Na afloop van de workshops gaan de deelnemers aan de slag met een eigen toekomstplan. Om elkaar te blijven inspireren, houden ze contact door zich in kleinere POWER-kringen te groeperen. Dat kunnen themakringen, aanpakkringen, stagekringen of gezelligheidskringen zijn, geheel naar eigen keuze.

Doe de Fit Test op 24 januari 2017

Kom gezellig langs en laat u GRATIS testen. Meld u aan voor ons middag vullend (14.00-17.00 uur) programma. Naast diverse tests (krachttest, gehoortest, cholesterolmeting, bloeddruktest, bloedsuikertest en conditietest) die door ervaren specialisten worden afgenomen, kunt u meedoen met interessante workshops.

Kerstkaartenactie Nationaal Ouderenfonds en Post NL

Omdat ook dit jaar veel ouderen de kerst zonder familie doorbrengen verspreidt het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met Post NL zes miljoen kerstkaarten. Elk huishouden in Nederland ontvangt komende week een gratis kerstkaart met envelop in de brievenbus, met de vraag die te sturen aan een oudere die wel wat extra aandacht kan gebruiken.
 
Het velletje Kerstzegels telt dit jaar een extra kerstzegel , er is volgens de initiatiefnemers dan ook geen enkele belemmering om de kaart te sturen. Wie geen eenzame oudere kent, kan de kaart richten aan het Nationaal Ouderenfonds, die zal de kaarten verspreiden onder bejaardenhuizen of bijvoorbeeld breiclubs. Het sturen van een mooie kaart, met een persoonlijke boodschap kan veel voor een ander betekenen. U doet toch ook mee?

 

 

6 december van 14.00-17.00 uur Open Middag met taart van Ouwe Taart!

WoonincPlusVitalis heet u welkom! U bent welkom om met ons heerlijk appelgebak van De Ouwe Taart te proeven. Van 14.00 tot 17.00 uur serveren wij lekkere taart. Speciaal voor u gebakken. Voor ouderen, door ouderen. Kom gezellig langs!

Gezellige kerstviering op 20 december

Op dinsdag 20 december van 14.00 uur tot 17.00 uur organiseert WoonincPlusVitalis een gezellige Kerstviering. Alle senioren van Eindhoven zijn dan welkom bij het Klantencentrum op de Winston Churchillaan 83 te Eindhoven.

Vitalis Expositie - Daar kom ik mijn bed voor uit

Van 18 tot en met 3 december 2016 is de social design expositie "Daar kom ik mijn bed voor uit" te zien in de Torenallee op Strijp S. De expositie geeft een overzicht van de meest sprankelende en bijzondere kunstprojecten die de afgelopen 10 jaar bij Vitalis te zien en te beleven zijn geweest. Graag willen wij deze projecten delen met Eindhoven, de wereld en alle mensen die betrokken zijn bij Vitalis. Omdat we vinden dat ze meer dan de moeite waard zijn én omdat ze zeker een inspiratie zullen zijn voor velen. U komt toch ook? Neem uw collega’s, familie en vrienden mee en geniet van een bijzonder overzicht!

21 februari en 28 maart 2017, GRATIS informatiebijeenkomsten over wonen, zorg en welzijn

Senioren hebben behoefte aan meer duidelijkheid over hoe het tegenwoordig werkt en waar je moet zijn met wensen en vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis meerdere informatiebijeenkomsten. Voor senioren, mantelzorgers én familie. Iedereen is welkom.

Vertel uw verhaal

Kortonjo

Jonge, professionele schrijvers begeleiden ouderen bij het oproepen en optekenen van hun eigen (levens)verhalen. 

Goedemorgen, buurman!

Engelsbergen

Schuif aan voor een uitgebreid ontbijt bij WoonincPlusVitalis Engelsbergen.

Dialoogmiddag

De Horst

Herinneringen delen, de dialoog aangaan en in contact komen met elkaar.