Balkon vrouw
  1. Actualiteiten

Aangepaste openingstijden rondom feestdagen

Donderdag 20-12 vanaf 13.30 uur gesloten

Vrijdag 21-12 open tot 13.00 uur

Maandag 24-12 gesloten

Dinsdag 25-12 gesloten

Woensdag 26-12 gesloten

Donderdag 27-12 open

Vrijdag 28-12 open tot 13.00 uur

Maandag 31-12 gesloten

Dinsdag 01-01 gesloten

Vanaf 02-01 reguliere openingstijden

Informatiebijeenkomst 15 januari 2019 - schrijf nu in (vol=vol)

Onder senioren leven veel vragen over wonen, zorg en welzijn. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Er is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis op 15 januari 2019 van 19.00 tot 20.30 uur weer een gratis informatiebijeenkomst voor senioren, mantelzorgers en familie.   

The African Mamas live meekijken bij WoonincPlusVitalis locaties

Op donderdag 13 december wordt er vanaf 20.00 uur op diverse locaties een directe verbinding tot stand gebracht met het Parktheater. De live-streaming is te zien bij: WoonincPlusVitalis locaties Vonderhof, Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, De Horst-Kronehoef, Berckelhof en Theresia. Kaarten zijn bij de receptie van deze locaties te verkrijgen voor 7.50 per persoon (incl. consumptie). Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Weer verhuur appartementen De Horst

De Horst

Einde in zicht
Na een intensieve periode van verbouwen, is het einde bijna in zicht. De verwachting is dat in april 2019 het onderhouds- en verbeterplan van De Horst wordt voltooid. De Horst is dan duurzamer, gebruiksvriendelijker en beter geschikt voor zorgverlening.

Hoe bereidt u zich voor op 'later'?

Tijdens de Liever Thuis! beurs informeerden we drie dagen lang senioren uit Eindhoven en omgeving hoe ze zich kunnen voorbereiden op hun toekomst. Een toekomst waarbij verhuizen wenselijk of noodzakelijk is. En wellicht zorg in de nabijheid ook gewenst is. Nu al nadenken over  'later' blijken nog maar weinig mensen te doen. 

WoonincPlusVitalis: voor senioren én hun mantelzorgers

Het is zaterdag 10 november landelijke Dag van de Mantelzorg. WoonincPlusVitalis heeft het hele jaar door aandacht voor mantelzorgers. Zorgen voor een naaste is niet makkelijk en als mantelzorger komt er een hoop op u af. Ter ondersteuning houdt WoonincPlusVitalis met enige regelmaat informatieavonden ook voor mantelzorgers. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van onze bijeenkomsten.

Senior modellen gezocht

Heeft u ook altijd al eens model willen zijn in een fotoshoot?  Op 4 december maken we foto’s van het klantencentrum en we zoeken hiervoor senior modellen van 65 jaar en ouder. Mannen, vrouwen, vrienden, vriendinnen én ook echtparen. U heeft geen modelervaring nodig. We zoeken nl. ‘gewone’ mensen, geen echte fotografiemodellen. Wat we wel van u vragen is een positieve instelling, wat geduld en veel enthousiasme.

Een slimme senior is zijn toekomst een stapje voor

Liever thuis! is dé grootste beurs in Nederland op het gebied van comfortabel en slim wonen tot op hoge leeftijd. Zo’n 150 verschillende exposanten bieden praktische producten en diensten aan waar ouderen nu én in de toekomst plezier van hebben. Of u nu komt kijken voor uzelf, uw ouders of vrienden, de deelnemers staan voor u klaar met een uitgebreid advies afgestemd op uw situatie. Het klantencentrum WoonincPlusVitalis verwelkomt u graag in stand 188.

Bestel via WoonincPlusVitalis GRATIS toegangskaarten.

Collectie Van Abbe 'on tour' start bij WoonincPlusVitalis Wilgenhof

Van 4 november 2018 tot en met 1 juni 2019 gaan er 14 topstukken uit de collectie van het Van Abbemuseum in een estafettetentoonstelling bij zeven woon(zorg) locaties langs. Hoogwaardige replica’s van kunstwerken van onder andere Picasso, Mondriaan, Van Doesburg, Warhol en Lissitzky vormen een tijdelijk Van Abbemuseum op locatie en bereiken zo meer dan 3000 ouderen, medewerkers en vrijwilligers. Tijdens de duur van de tentoonstellingen zijn er verschillende verdiepende activiteiten voor bewoners en hun dierbaren, medewerkers en vrijwilligers.

Vitalis gaat voor innovatie samenwerken

Vitalis heeft samen met regionale zorgaanbieders Archipel, Lunet zorg, RSZK en Centrale24 een intentieverklaring ondertekend om daarmee verregaand samen te werken op het gebied van innovatie en zorgtechnologie. Het doel van deze samenwerking is nog beter in te spelen op de toenemende zorgvraag in onder andere de ouderen- en gehandicaptenzorg.

20 t/m 28 okt. DutchDesignWeek bij WoonincPlusVitalis Berckelhof

Berckelhof

WoonincPlusVitalis  Berckelhof doet alweer voor de 5e keer mee aan DDW. Wat de expositie op deze locatie zeker bewijst, is dat design verder gaat dan een mooi ontworpen stoel of een bijzonder jurkje. Design speelt steeds meer een rol in het dagelijks leven en de kwaliteit daarvan.

Nominatie Meest betrokken bewoner

De Horst

Jos Beckers is door Wooninc genomineerd voor de verkiezing van Meest betrokken bewoner. Jos woont in WoonincPlusVitalis De Horst, aan de Imkerstraat in Eindhoven. De Horst is een woongebouw voor senioren. De gemiddelde leeftijd is 85 jaar. Voor veel bewoners is de renovatie dan ook erg impactvol. Samen met de klankbordgroep zorgt Jos ervoor dat de belangen van de oudere huurders goed behartigd worden.

Nieuwe woonvorm in WoonincPlusVitalis Kronehoef en Wilgenhof

In WoonincPlusVitalis compleet locaties Kronehoef en Wilgenhof loopt momenteel een pilot met een nieuwe woonvorm. Hier wonen mensen zelfstandig én kunnen ze ook gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer. De nabijheid van zorgpersoneel in deze woonvorm zorgt voor veiligheid en snel schakelen bij veranderende behoeften van de bewoners. De mensen die er wonen hebben een lage ZZP indicatie of een grote thuiszorgvraag. We hopen na een succesvolle pilot deze woonvorm ook op andere locaties te kunnen aanbieden.  

Open Huis Residentie Petruspark

Zondag 14 oktober van 14.00 - 16.00 uur Open Huis in Residentie Petruspark. Kom vrijblijvend een kijkje nemen in een of meer modelwoningen. Wij ontvangen u graag bij de hoofdingang aan de Mgr. Swinkelsstraat 2, 5623 AP Eindhoven

Denk met ons mee!

We zoeken senioren uit Eindhoven en omgeving die met ons in gesprek willen. Over de wensen en behoeften van senioren in hun zoektocht naar informatie over wonen en zorg. Wat is er goed, wat kan er beter? Waar is behoefte aan? Hoe wordt verhuizen op oudere leeftijd ervaren? Met uw feedback kunnen we onze dienstverlening en woonzorgconcepten optimaliseren..

GRATIS informatiebijeenkomst voor senioren over wonen, zorg en welzijn op 11 september 2018

Onder senioren leven veel vragen over wonen, zorg en welzijn. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Er is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis op 11 september 2018 van 19.00 tot 20.30 uur weer een gratis informatiebijeenkomst voor senioren, mantelzorgers en familie.   

Direct te huur - 3-kamer appartementen Magdalenahof Geldrop

Diverse lichte 3-kamerappartementen (ca 70m2)  in woongebouw Magdalenahof in Geldrop direct te huur. Magdalenahof heeft een modern ingerichte ontmoetingsruimte, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd en u (tegen betaling) gezellig iets kunt drinken. Bewoners kunnen gebruik maken van de dagelijkse welzijnscontrole ronde. Ook is voorzien in een video- en toegangscontrolesysteem, waarmee u kunt zien wie u binnen laat. In het complex is een huismeester actief.

Direct te huur Chromerij 54 Aalst Waalre

Mooi groot 3-kamerappartement (84m2) in woongebouw Brabantia in Aalst Waalre direct te huur. Brabantia heeft een modern ingerichte ontmoetingsruimte, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd en u (tegen betaling) gezellig iets kunt drinken. Bewoners kunnen gebruik maken van de dagelijkse welzijnscontrole ronde. Ook is voorzien in een video- en toegangscontrolesysteem, waarmee u kunt zien wie u binnen laat. In het complex is een huismeester actief.

Direct te huur - 2 kamer appartement Oirschot

Koestraat 41P, Oirschot

Mooi gelegen 2 kamerappartement in het centrum van Oirschot. In een prachtig historisch gebouw op loopafstand van alle voorzieningen. Gelegen op de 1e verdieping. Zeer licht appartement door grote raampartijen.

15 en 22 mei Bijeenkomst GeheugenKracht

Bijeenkomst 22 mei volgeboekt.

Op de hoogte blijven van themabijeenkomsten?  Vul het contactformulier in en u ontvangt maandelijks onze e-mail nieuwsbrief.  

Maakt u zich wel eens zorgen over uw geheugen? Of over dat van iemand uit uw omgeving? U bent niet de enige. Daarom is er GeheugenKracht. Verzorgd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant.

10 april 14.00 - 16.00 uur Samen Veilig Bankieren (Rabobank)

Voor sommige senioren is het lastig om zelf de bankzaken te (blijven) regelen. Bijvoorbeeld omdat zij geldzaken ingewikkeld vinden. Of bij beginnende dementie, slecht zicht of moeilijk lezen. De Rabobank ondersteunt deze klanten om zelfstandig – of samen met iemand anders – te blijven bankieren. Dit noemen wij Samen Bankieren... Schrijf u hier in. (lees verder)

Drukke en succesvolle mantelzorgbijeenkomst

We kijken terug op een zeer geslaagde en goed bezochte eerste mantelzorgbijeenkomst op 20 februari jl. Ruim 50 mensen schreven zich in voor het middag- of avondprogramma. Maar liefst 92% van de bezoekers zou andere mantelzorgers deze bijeenkomst aanraden en ruim 85% gaf aan dat de geboden informatie aansloot bij de verwachtingen. Mooie resultaten dus. En als het aan de deelnemers ligt is een vervolg gewenst. We beraden ons momenteel op welke manier en wanneer we vervolg gaan geven aan deze bijeenkomst. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van het WoonincPlusVitalis klantencentrum, laat ons dit weten via het contactformulier op deze site.

GRATIS informatiebijeenkomst voor senioren over wonen, zorg en welzijn op 20 maart 2018

Onder senioren leven veel vragen over wonen, zorg en welzijn. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Er is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis op 20 maart 2018 van 19.00 tot 20.30 uur weer een gratis informatiebijeenkomst voor senioren, mantelzorgers en familie.   

Meer informatie en aanmelden

Open Dag Wilgenhof 17 maart

Wilgenhof

Op zaterdag 17 maart is jong en oud, tijdens de Dag van de Zorg, vanaf 14.00 van harte welkom bij WoonincPlusVitalis locatie Wilgenhof. Ontdek hier hoe wij bewoners ondersteunen bij het langer zelfstandig thuiswonen. Maak kennis met: thuiszorg, activiteiten, kunst en cultuur, dagbesteding, behandelgroep, huurappartementen, kleinschalig verpleegd wonen.

Lees hier mee over wat er allemaal te doen is.

Informatiebijenkomst voor mantelzorgers

Mantelzorgers hebben een belangrijke en vaak intensieve taak. Zorgen voor een ander is zeer dankbaar en waardevol. In combinatie met een eigen gezin en of baan kan het echter ook voor de nodige uitdagingen zorgen. En misschien ook wel voor twijfel. Of en hoe het vol te houden? Bied ik wel de juiste ondersteuning? Op wie kan ik terugvallen als het tijdelijk even te veel wordt. Vragen waarop u antwoord krijgt. Meer informatie en aanmelding klik hier.

Wachtlijsten Wooninc. vervallen per 1 november 2017

De wachtlijsten voor woningcomplexen van Wooninc. – het zogenoemde Wens & Wacht – vervallen per 1 november 2017. Vanaf dan biedt Wooninc. deze woningen aan op basis van inschrijfduur bij Wooniezie. 

Lees meer

21 t/m 29 oktober Dutch Design Week bij WoonincPlusVitalis Berckelhof

Berckelhof

Onder de naam Zilver G’oud dagelijks bij WoonincPlusVitalis Berckelhof gratis workshops van 14.00 tot 16.00 uur én een expositie van 30 exposanten. We nemen u mee in het proces, de ontwikkeling, en de creativiteit van social design. Deelname aan de workshops is gratis en u hoeft zich niet in te schrijven. Ook de expositie is gratis te bezoeken.

 Lees meer

WoonincPlusVitalis introduceert 360 VR tour in woongebouwen

Vanaf juni kunnen klanten van WoonincPlusVitalis een levensechte bezoekervaring aan een wooncomplex opdoen. Op het klantencentrum kan de klant een 360 Virtual Reality rondleiding krijgen met de VR-bril op. De locaties Berckelhof, Wilgenhof en Engelsbergen zijn als eerste met de Virtual Reality techniek gefilmd. 

OVO Symposium, Woensdag 17 mei van 10:00 - 15:00 uur

'Gezond ouder worden, hoe doe je dat?'

'Ouderdom komt met gebreken' is een veelgehoorde opmerking bij ouderen met lichamelijke klachten. Het is natuurlijk zo dat bij het ouder worden lichamelijke functies geleidelijk wat minder worden. Maar waar ligt de grens tussen wat normaal is en niet normaal, wat bij de leeftijd hoort. Wat bespreek je wel en wat niet met de huisarts.
Op welke wijze kunnen risico's worden beperkt en op welke wijze kun je als oudere je conditie verbeteren waardoor het proces van ouder worden minder klachten geeft en misschien zelfs wat vertraagd kan worden.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer inzicht krijgen in gezond ouder worden?

GRATIS informatiebijeenkomst voor senioren over wonen, zorg en welzijn op 25 april 2017

Onder senioren spelen veel vragen over wonen, zorg en welzijn. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Er is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis op 25 april 2017 van 19.00 tot 20.30 uur weer een gratis informatiebijeenkomst over wonen, zorg en welzijn voor senioren, mantelzorgers en familie in het klantencentrum.  Lees verder over de ervaringen van deelnemers....

Programma najaar Parkinson Café Eindhoven

Het Parkinson Café Eindhoven is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten.

UITNODIGING Parkinson Café Eindhoven

Hiermee nodigen wij u uit voor de bijeenkomst op donderdag 13 april 2017 van het Parkinson Café Eindhoven. Sander  Willems en Bianca van Gestel geven een presentatie/lezing getiteld: “ergotherapie helpt u vooruit”. Aansluitend zullen Marieke Wilde en Wendy van Zon een toelichting geven op het starten van een pilot “dansen met parkinson”. Dit dans initiatief is opgezet door het Centrum van de Kunsten Eindhoven in samenwerking met Kunst en Cultuur Vitalis. Lees verder...

POWER Veerkracht op leeftijd

Doe mee met de introductieworkshop POWER op 25 april tussen 14.00 uur - 17.00 uur*!

Goed en gezond ouder worden. Hoe zorgt u ervoor dat u het heft in eigen hand houdt? Dat u in verbinding blijft met anderen? Dat u er toe blijft doen en ook mee blijft doen? Ontdekken dat investeren in goed oud worden, voor u de moeite waard is. Wat vindt u leuk en waar bent u goed in? Na afloop van deze interactieve workshop weet u welke aanpak u daarbij kan helpen.

Aanmelden kan via www.woonincplusvitalis.nl/power

*Beperkte beschikbaarheid

EXTRA DATUM : 16 mei 2017 GeheugenKracht

Als u zich zorgen maakt over uw geheugen...

Maakt u zich wel eens zorgen over uw geheugen? Of over dat van iemand uit uw omgeving? U bent niet de enige. Daarom is er GeheugenKracht. Verzorgd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant. Er is slechts beperkte beschikbaarheid. Meld u daarom snel aan: www.woonincplusvitalis.nl/geheugenkracht

Hoe ons te vinden?

Helaas horen we meer en meer dat we moeilijk te vinden zijn. Dat is best lastig. Vandaar.... een plattegrond. Met adres. Hopende dat u ons nu massaal bezoekt :-) Het kopje koffie staat voor u klaar (met koekje!).

Fitte middag goed geslaagd!

Op 24 januari waren er tientallen senioren die een Fit Test ondergingen op het Klantencentrum van WoonincPlusVitalis. Met deze eenvoudige test, georganiseerd door de Vitalis Behandelgroep, kregen ze een idee van hun persoonlijke vitaliteit. Plus, er werd druk gesport: middels de Vitalis Fitness Workshop.

WoonincPlusVitalis opent feestelijk nieuw Klantencentrum

De samenwerking tussen Wooninc. en Vitalis in het nieuwe Klantencentrum is dinsdagmiddag 8 november feestelijk gevierd. Iedereen was van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de nieuwe locatie. De taart voor deze middag was speciaal gebakken door De Ouwe Taart en haar oudere vrijwilligers!

Gezellige kerstviering op 20 december

Op dinsdag 20 december van 14.00 uur tot 17.00 uur organiseert WoonincPlusVitalis een gezellige Kerstviering. Alle senioren van Eindhoven zijn dan welkom bij het Klantencentrum op de Winston Churchillaan 83 te Eindhoven.

Bewoners blij met vernieuwde ontmoetingsruimte Kortonjo

Kortonjo

Op vrijdag 4 november is de vernieuwde ontmoetingsruimte van ’t Praethuys in Kortonjo in Eindhoven feestelijk geopend. Samen met de bewoners hebben we deze feestelijke opening gevierd. Ook de entree van het woongebouw is vernieuwd.

eHealth: zinnige, zuinige zorg op afstand

De medische zorg is steeds meer aan het digitaliseren. Digitale medische zorg wordt ook wel eHealth genoemd. Bij eHealth wordt er gebruik gemaakt van nieuwe informatie- communicatie- en  internettechnologieën om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Trendwatcher Richard van Hooijdonk voorspelt dat eHealth steeds groter zal worden en dat de mogelijkheden van digitale medische zorg onbeperkt zijn.

Ouderen blijven te lang thuis wonen vanwege de kosten

Het komt steeds vaker voor dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dit omdat ze de kosten voor de eigen bijdrage te hoog vinden. Hierdoor kunnen thuis onveilige situaties ontstaan. Ben van Gent, bestuurder van zorgaanbieder Florence ziet dat dit soort situaties steeds vaker voorkomen. Ook Actiz, de landelijke belangenbehartiger van zorgondernemers, krijgt hierover signalen binnen van zowel cliënten als zorgaanbieders.  

Deelname WoonincPlusVitalis Berckelhof aan Dutch Design Week

Van 22 tot en met 30 oktober vindt de Dutch Design Week weer plaats in Eindhoven. Ook dit jaar is Vitalis Berckelhof een van de Dutch Design Week locaties. De expositie ‘Groots Grijs’ staat in teken van Social Design en richt zich op wat design voor senioren kan betekenen. Er wordt een link gelegd tussen designers, de wijk en de wijkbewoners, waarbij men kennis en kunde met elkaar deelt. Hiervoor werkten ouderen en jongeren nauw samen in nieuwe processen die zij met elkaar hebben verkend. Kom jij ook een kijkje nemen? 

Resto VanHarte in Stadshof 't Hemelryck

Op donderdag 6 oktober opende pop-up restaurant 'Resto VanHarte' als proef voor één avond haar deuren in de ontmoetingsruimte van Stadshof 't Hemelryck. Het pop-up restaurant is druk bezocht door zowel jong als oud. 50 personen hebben deze avond kunnen genieten van een gezond 3-gangendiner voor slechts zeven euro. Het was een groot succes. Sommige bezoekers gaven zelfs aan dit iedere week te willen. Resto VanHarte is nog niet actief in Eindhoven, maar dit succesvolle pop-up restaurant is volgens ons een mooie stap voor een vervolg.   

Vernieuwing WoonincPlusVitalis Kortonjo

Kortonjo

We gaan zowel in de entree als in de ontmoetingsruimte enkele onderdelen aanpassen. Zo worden de stoelen vervangen, de bar opnieuw bekleed en in de entree komt een nieuw zitje en een biljart. Hierdoor krijgt het interieur weer een nieuwe frisse uitstraling. Een grote groep mensen heeft afgelopen week de presentatie bijgewoond en zij waren positief over de plannen. Dat was goed om te horen en daar zijn we blij mee!

Zeecafé in Meerhoven, om jaloers op te zijn

De Blinkerd

Veel bewonersverenigingen zouden jaloers kunnen worden als bij het binnekomen in het Zeecafé aan de Graskant in Meerhoven. Een ontmoetingsruimte van het formaat gymzaal, compleet met biljart, bar, professionele keuken en een kleine bibliotheek.

Nieuw interieurontwerp ontmoetingsruimte 't Praethuys en entree Kortonjo

Kortonjo

Het interieur van de ontmoetingsruimte ’t Praethuys en de entree in Kortonjo is aan vernieuwing toe. Daarom heeft Wooninc. aan Burobas gevraagd om een nieuw interieurontwerp te maken.

Maak gebruik van jouw talenten: word vrijwilliger!

Wil je graag iets betekenen voor anderen? Zoek je voor een paar uur per week een zinvolle invulling? Heb je affiniteit met ouderen en ben je vooral enthousiast? Ga dan aan de slag als vrijwilliger!

Gezellig: Samen bewegen

Na een succesvolle pilot gaat Vitalis in samenwerking met medisch sportgezondheidscentrum TopSupport en ONE Innovatie BV op 5 WoonincPlusVitalis locaties online bewegen met bewoners en buurtbewoners. 

Klantencentrum wonen, zorg en welzijn officieel geopend

Op woensdag 1 juni hebben Wooninc. en Vitalis samen met de wethouder Wonen, Wijken en Burgerparticipatie, Yasin Torunoglu, maatschappelijke partners en belanghouders het WoonincPlusVitalis klantencentrum geopend.

Dinsdag 30 mei 2017. Gratis informatiebijeenkomst over wonen, zorg en welzijn

Senioren hebben behoefte aan meer duidelijkheid over hoe het tegenwoordig werkt en waar je moet zijn met wensen en vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis meerdere informatiebijeenkomsten. Voor senioren, mantelzorgers én familie. Iedereen is welkom. Lees verder.

Wooninc. en Vitalis beginnen Klantcentrum voor ouderen

Tegenwoordig moeten ouderen zorg zelf 'inkopen' bij een zorginstelling, terwijl ze een huurwoning afnemen van een woningcorporatie. Dat mag dan voor het Rijk wel zo helder zijn, voor veel ouderen is dat niet zo duidelijk. Die zijn juist gebaat bij één aanspreekpunt voor al hun vragen.

Huurwoningen op Wooniezie

De huurwoningen van Wooninc. die het klantencentrum van WoonincPlusVitalis aanbiedt, staan vanaf 1 maart 2016 ook op www.wooniezie.nl. Alle Eindhovense woningcorporaties sluiten aan bij Wooniezie. Hierdoor hebben woningzoekenden voortaan via één website een overzicht van beschikbare woningen in de regio Eindhoven.