Balkon vrouw
  1. Actualiteiten

Informatiebijenkomst voor mantelzorgers

Mantelzorgers hebben een belangrijke en vaak intensieve taak. Zorgen voor een ander is zeer dankbaar en waardevol. In combinatie met een eigen gezin en of baan kan het echter ook voor de nodige uitdagingen zorgen. En misschien ook wel voor twijfel. Of en hoe het vol te houden? Bied ik wel de juiste ondersteuning? Op wie kan ik terugvallen als het tijdelijk even te veel wordt. Vragen waarop u antwoord krijgt tijdens de informatiebijeenkomst op 20 februari aanstaande.

Meer informatie en aanmelding klik hier

Klantencentrum gesloten

Het klantencentrum is vanwege onze kerstviering donderdag 21 december vanaf 15.00 uur gesloten. Vrijdag staan we vanzelfsprekend weer voor u klaar.

Wachtlijsten Wooninc. vervallen per 1 november 2017

De wachtlijsten voor woningcomplexen van Wooninc. – het zogenoemde Wens & Wacht – vervallen per 1 november 2017. Vanaf dan biedt Wooninc. deze woningen aan op basis van inschrijfduur bij Wooniezie. 

Lees meer

21 t/m 29 oktober Dutch Design Week bij WoonincPlusVitalis Berckelhof

Berckelhof

Onder de naam Zilver G’oud dagelijks bij WoonincPlusVitalis Berckelhof gratis workshops van 14.00 tot 16.00 uur én een expositie van 30 exposanten. We nemen u mee in het proces, de ontwikkeling, en de creativiteit van social design. Deelname aan de workshops is gratis en u hoeft zich niet in te schrijven. Ook de expositie is gratis te bezoeken.

 Lees meer

Direct te huur

Kortonjo

Wilt u wonen op een steenworp afstand van de Genneper Parken? In Kortonjo hebben wij diverse appartementen direct te huur. Alle appartementen zijn heerlijk licht met een nieuwe moderne keuken. Vanuit de slaapkamer heeft u rechtstreeks toegang tot de badkamer.

WoonincPlusVitalis introduceert 360 VR tour in woongebouwen

Vanaf juni kunnen klanten van WoonincPlusVitalis een levensechte bezoekervaring aan een wooncomplex opdoen. Op het klantencentrum kan de klant een 360 Virtual Reality rondleiding krijgen met de VR-bril op. De locaties Berckelhof, Wilgenhof en Engelsbergen zijn als eerste met de Virtual Reality techniek gefilmd. 

OVO Symposium, Woensdag 17 mei van 10:00 - 15:00 uur

'Gezond ouder worden, hoe doe je dat?'

'Ouderdom komt met gebreken' is een veelgehoorde opmerking bij ouderen met lichamelijke klachten. Het is natuurlijk zo dat bij het ouder worden lichamelijke functies geleidelijk wat minder worden. Maar waar ligt de grens tussen wat normaal is en niet normaal, wat bij de leeftijd hoort. Wat bespreek je wel en wat niet met de huisarts.
Op welke wijze kunnen risico's worden beperkt en op welke wijze kun je als oudere je conditie verbeteren waardoor het proces van ouder worden minder klachten geeft en misschien zelfs wat vertraagd kan worden.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer inzicht krijgen in gezond ouder worden?

GRATIS informatiebijeenkomst voor senioren over wonen, zorg en welzijn op 25 april 2017

Onder senioren spelen veel vragen over wonen, zorg en welzijn. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Er is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis op 25 april 2017 van 19.00 tot 20.30 uur weer een gratis informatiebijeenkomst over wonen, zorg en welzijn voor senioren, mantelzorgers en familie in het klantencentrum.  Lees verder over de ervaringen van deelnemers....

Programma najaar Parkinson Café Eindhoven

Het Parkinson Café Eindhoven is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten.

UITNODIGING Parkinson Café Eindhoven

Hiermee nodigen wij u uit voor de bijeenkomst op donderdag 13 april 2017 van het Parkinson Café Eindhoven. Sander  Willems en Bianca van Gestel geven een presentatie/lezing getiteld: “ergotherapie helpt u vooruit”. Aansluitend zullen Marieke Wilde en Wendy van Zon een toelichting geven op het starten van een pilot “dansen met parkinson”. Dit dans initiatief is opgezet door het Centrum van de Kunsten Eindhoven in samenwerking met Kunst en Cultuur Vitalis. Lees verder...

23 mei Samen Veilig Bankieren (Rabobank)

Voor sommige mensen is het lastig om zelf hun bankzaken te regelen. Bijvoorbeeld bij beginnende dementie, slecht zicht of moeilijk lezen. Of omdat zij geldzaken ingewikkeld vinden. De Rabobank ondersteunt deze klanten om zelfstandig – of samen met iemand anders – te blijven bankieren. Dit noemen wij Samen Bankieren... Schrijf u hier in. (lees verder)

POWER Veerkracht op leeftijd

Doe mee met de introductieworkshop POWER op 25 april tussen 14.00 uur - 17.00 uur*!

Goed en gezond ouder worden. Hoe zorgt u ervoor dat u het heft in eigen hand houdt? Dat u in verbinding blijft met anderen? Dat u er toe blijft doen en ook mee blijft doen? Ontdekken dat investeren in goed oud worden, voor u de moeite waard is. Wat vindt u leuk en waar bent u goed in? Na afloop van deze interactieve workshop weet u welke aanpak u daarbij kan helpen.

Aanmelden kan via www.woonincplusvitalis.nl/power

*Beperkte beschikbaarheid

EXTRA DATUM : 16 mei 2017 GeheugenKracht

Als u zich zorgen maakt over uw geheugen...

Maakt u zich wel eens zorgen over uw geheugen? Of over dat van iemand uit uw omgeving? U bent niet de enige. Daarom is er GeheugenKracht. Verzorgd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant. Er is slechts beperkte beschikbaarheid. Meld u daarom snel aan: www.woonincplusvitalis.nl/geheugenkracht

Hoe ons te vinden?

Helaas horen we meer en meer dat we moeilijk te vinden zijn. Dat is best lastig. Vandaar.... een plattegrond. Met adres. Hopende dat u ons nu massaal bezoekt :-) Het kopje koffie staat voor u klaar (met koekje!).

Klantencentrum GESLOTEN

Vrijdag 26 mei de dag na Hemelvaart gesloten (i.v.m collectieve vrije dag).

Fitte middag goed geslaagd!

Op 24 januari waren er tientallen senioren die een Fit Test ondergingen op het Klantencentrum van WoonincPlusVitalis. Met deze eenvoudige test, georganiseerd door de Vitalis Behandelgroep, kregen ze een idee van hun persoonlijke vitaliteit. Plus, er werd druk gesport: middels de Vitalis Fitness Workshop.

WoonincPlusVitalis opent feestelijk nieuw Klantencentrum

De samenwerking tussen Wooninc. en Vitalis in het nieuwe Klantencentrum is dinsdagmiddag 8 november feestelijk gevierd. Iedereen was van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de nieuwe locatie. De taart voor deze middag was speciaal gebakken door De Ouwe Taart en haar oudere vrijwilligers!

Gezellige kerstviering op 20 december

Op dinsdag 20 december van 14.00 uur tot 17.00 uur organiseert WoonincPlusVitalis een gezellige Kerstviering. Alle senioren van Eindhoven zijn dan welkom bij het Klantencentrum op de Winston Churchillaan 83 te Eindhoven.

Bewoners blij met vernieuwde ontmoetingsruimte Kortonjo

Kortonjo

Op vrijdag 4 november is de vernieuwde ontmoetingsruimte van ’t Praethuys in Kortonjo in Eindhoven feestelijk geopend. Samen met de bewoners hebben we deze feestelijke opening gevierd. Ook de entree van het woongebouw is vernieuwd.

eHealth: zinnige, zuinige zorg op afstand

De medische zorg is steeds meer aan het digitaliseren. Digitale medische zorg wordt ook wel eHealth genoemd. Bij eHealth wordt er gebruik gemaakt van nieuwe informatie- communicatie- en  internettechnologieën om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Trendwatcher Richard van Hooijdonk voorspelt dat eHealth steeds groter zal worden en dat de mogelijkheden van digitale medische zorg onbeperkt zijn.

Ouderen blijven te lang thuis wonen vanwege de kosten

Het komt steeds vaker voor dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dit omdat ze de kosten voor de eigen bijdrage te hoog vinden. Hierdoor kunnen thuis onveilige situaties ontstaan. Ben van Gent, bestuurder van zorgaanbieder Florence ziet dat dit soort situaties steeds vaker voorkomen. Ook Actiz, de landelijke belangenbehartiger van zorgondernemers, krijgt hierover signalen binnen van zowel cliënten als zorgaanbieders.  

Deelname WoonincPlusVitalis Berckelhof aan Dutch Design Week

Van 22 tot en met 30 oktober vindt de Dutch Design Week weer plaats in Eindhoven. Ook dit jaar is Vitalis Berckelhof een van de Dutch Design Week locaties. De expositie ‘Groots Grijs’ staat in teken van Social Design en richt zich op wat design voor senioren kan betekenen. Er wordt een link gelegd tussen designers, de wijk en de wijkbewoners, waarbij men kennis en kunde met elkaar deelt. Hiervoor werkten ouderen en jongeren nauw samen in nieuwe processen die zij met elkaar hebben verkend. Kom jij ook een kijkje nemen? 

Resto VanHarte in Stadshof 't Hemelryck

Op donderdag 6 oktober opende pop-up restaurant 'Resto VanHarte' als proef voor één avond haar deuren in de ontmoetingsruimte van Stadshof 't Hemelryck. Het pop-up restaurant is druk bezocht door zowel jong als oud. 50 personen hebben deze avond kunnen genieten van een gezond 3-gangendiner voor slechts zeven euro. Het was een groot succes. Sommige bezoekers gaven zelfs aan dit iedere week te willen. Resto VanHarte is nog niet actief in Eindhoven, maar dit succesvolle pop-up restaurant is volgens ons een mooie stap voor een vervolg.   

Vernieuwing WoonincPlusVitalis Kortonjo

Kortonjo

We gaan zowel in de entree als in de ontmoetingsruimte enkele onderdelen aanpassen. Zo worden de stoelen vervangen, de bar opnieuw bekleed en in de entree komt een nieuw zitje en een biljart. Hierdoor krijgt het interieur weer een nieuwe frisse uitstraling. Een grote groep mensen heeft afgelopen week de presentatie bijgewoond en zij waren positief over de plannen. Dat was goed om te horen en daar zijn we blij mee!

Zeecafé in Meerhoven, om jaloers op te zijn

De Blinkerd

Veel bewonersverenigingen zouden jaloers kunnen worden als bij het binnekomen in het Zeecafé aan de Graskant in Meerhoven. Een ontmoetingsruimte van het formaat gymzaal, compleet met biljart, bar, professionele keuken en een kleine bibliotheek.

Nieuw interieurontwerp ontmoetingsruimte 't Praethuys en entree Kortonjo

Kortonjo

Het interieur van de ontmoetingsruimte ’t Praethuys en de entree in Kortonjo is aan vernieuwing toe. Daarom heeft Wooninc. aan Burobas gevraagd om een nieuw interieurontwerp te maken.

Maak gebruik van jouw talenten: word vrijwilliger!

Wil je graag iets betekenen voor anderen? Zoek je voor een paar uur per week een zinvolle invulling? Heb je affiniteit met ouderen en ben je vooral enthousiast? Ga dan aan de slag als vrijwilliger!

Gezellig: Samen bewegen

Na een succesvolle pilot gaat Vitalis in samenwerking met medisch sportgezondheidscentrum TopSupport en ONE Innovatie BV op 5 WoonincPlusVitalis locaties online bewegen met bewoners en buurtbewoners. 

Klantencentrum wonen, zorg en welzijn officieel geopend

Op woensdag 1 juni hebben Wooninc. en Vitalis samen met de wethouder Wonen, Wijken en Burgerparticipatie, Yasin Torunoglu, maatschappelijke partners en belanghouders het WoonincPlusVitalis klantencentrum geopend.

Dinsdag 30 mei 2017. Gratis informatiebijeenkomst over wonen, zorg en welzijn

Senioren hebben behoefte aan meer duidelijkheid over hoe het tegenwoordig werkt en waar je moet zijn met wensen en vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis meerdere informatiebijeenkomsten. Voor senioren, mantelzorgers én familie. Iedereen is welkom. Lees verder.

Wooninc. en Vitalis beginnen Klantcentrum voor ouderen

Tegenwoordig moeten ouderen zorg zelf 'inkopen' bij een zorginstelling, terwijl ze een huurwoning afnemen van een woningcorporatie. Dat mag dan voor het Rijk wel zo helder zijn, voor veel ouderen is dat niet zo duidelijk. Die zijn juist gebaat bij één aanspreekpunt voor al hun vragen.

Huurwoningen op Wooniezie

De huurwoningen van Wooninc. die het klantencentrum van WoonincPlusVitalis aanbiedt, staan vanaf 1 maart 2016 ook op www.wooniezie.nl. Alle Eindhovense woningcorporaties sluiten aan bij Wooniezie. Hierdoor hebben woningzoekenden voortaan via één website een overzicht van beschikbare woningen in de regio Eindhoven.