Balkon vrouw
  1. Actualiteiten

26 november - Webinar wonen, zorg en welzijn

Wilt u zich ook voorbereiden op een toekomst waarin u of uw naaste wellicht minder mobiel en geestelijk wat zwakker wordt? Volg dan ons gratis webinar via computer of tablet. Een woonconsulent en zorgadviseur vertellen hoe in Eindhoven wonen, zorg en welzijn georganiseerd zijn. De informatie is interessant voor senioren, hun naasten en mantelzorgers.  

De online bijeenkomst is op: 
- vrijdagmiddag 26 november van 14.00 tot 15.00 uur

Meer lezen en inschrijven doet u hier.

Klantencentrum breidt uit!

Klantencentrum WoonincPlusVitalis breidt uit en wordt SeniorenPunt! Woningcorporaties Woonbedrijf en ‘thuis sluiten vanaf medio januari 2022 met hun woningaanbod voor senioren aan bij klantencentrum WoonincPlusVitalis. Hiermee verruimt ons aanbod naar ruim 9.500 zelfstandige woningen en zorgwoningen voor senioren. Het klantencentrum gaat vanaf volgend jaar verder onder de naam SeniorenPunt.

U bent weer welkom

Vanaf vandaag zijn we weer volledig open. Dit betekent dat u ook zonder afspraak bij ons langs kunt komen. Dus heeft u vragen of wonen, zorg of welzijn? U bent van harte welkom. Met of zonder afspraak. 

Bestaat het verzorgingshuis nog?

U leest vaak dat het verzorgingshuis niet meer bestaat. Dit klopt maar toch ook weer niet. De zorg die binnen het verzorgingshuis geboden werd, biedt Vitalis namelijk nog steeds. We noemen dit tegenwoordig ‘beschermd wonen’. Het is een woonvorm voor mensen met een zorgindicatie VV4.

Verhuur aanleunwoningen Peppelrode

Peppelrode

Verpleeghuis Vitalis Peppelrode biedt naast Intensieve zorgwoningen ook 37 aanleunwoningen. Hier woont u zelfstandig en maakt gebruik van de vele voorzieningen van Peppelrode. Zorgalarmering is een standaardvoorziening. En verandert uw zorgbehoefte dan kunt u hiervoor aanvullende afspraken maken met het vaste zorgteam van Vitalis Peppelrode. De bemiddeling van de aanleunwoningen loopt via het klantencentrum. 

Te huur: St Jorisstraat 44 Oirschot

Dit royale appartement in Leefdael is circa 95 m2 groot. Het heeft een woonkamer van 37 m2 met een aangrenzende open keuken. De woonkamer is verdeeld in een ruime zithoek en een aparte eetkamer. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur zoals een inbouwkookplaat, koelkast, combi magnetron en afzuigkap. De twee slaapkamers zijn 13 m2 en 6 m2 groot. De badkamer bereikt u zowel via de entreehal als via de grote slaapkamer en is voorzien van een royale doucheruimte, wastafel, design radiator en een tweede toilet. 

Huurprijs € 1.000,- excl. € 54,75 servicekosten en € 50,- bijkomende kosten

Te huur: Veldmaarschalk Montgomerylaan 627 Eindhoven

Dit ruime 3-kamerappartement van circa 85 m2 ligt op de 2e etage. Het heeft een woonkamer van 37 m2 en twee slaapkamers (12 en 7 m2 groot). Ook beschikt het over een dichte keuken, badkamer en een berging. Het balkon kijkt uit over de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Bewoners kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke tuin.

Huurprijs € 787,50 excl. € 44,50 servicekosten

Veranderingen in Wlz en beschermd wonen in 2021

Het CAK communiceert een aantal belangrijke veranderingen voor mensen met zorg. Lees hier de veranderingen in: 

- Berekening eigen bijdrage Wlz

- Wachten op een plek in een zorginstelling

- Toegang voor GGZ cliënten tot de Wlz

Belangrijke wijzigingen in Wooniezie

De senioren woningen die WoonincPlusVitalis bemiddelt, bieden we aan via Wooniezie. Hier vindt u ook de woningen van andere woningcorporaties in de regio Eindhoven.  De corporaties van Wooniezie willen het verdelen van woningen duidelijker en eerlijker maken. Lees welke spelregels er veranderen.

Tijdelijk geen verhuur van seniorenappartementen

De nieuwe aangescherpte maatregelen betekenen dat we de seniorenwoningen die vrij komen tijdelijk niet verhuren. Bij het opnieuw verhuren van woningen horen inspecties, bezichtigingen en opleveringen. Allemaal momenten waarop contact tussen mensen onvermijdelijk is. We vinden dit voor onze senioren onverantwoord. De oproep is immers om zoveel mogelijk thuis te blijven en contacten te beperken. Vooruitlopend op het einde van de lock-down op 19 januari, starten we begin januari weer met het adverteren van vrije woningen. Houd daarom wooniezie.nl in de gaten. 

Unieke samenwerking tussen Vitalis en zeven collega-zorgorganisaties

Zorgorganisaties Amaliazorg, Ananz, Archipel, Sint Annaklooster, Joriszorg, Oktober, Valkenhof en Vitalis Woonzorg Groep bereikten op 8 december een mijlpaal met een voor Nederland unieke samenwerking. Ze werken vanaf dan met één systeem waarin de vraag naar zorg en hun gezamenlijk zorgaanbod samenkomt.  Het doel is om ouderen met een zorgbehoefte zo snel mogelijk de juiste zorg op de juiste plaats te bieden.  

Vitalis Residentie Petruspark, alles mag en niets moet.

Petruspark

Amanda Loosschilder, woonadviseur bij Residentie Petruspark, vertelt waarom mensen in Residentie Petruspark komen wonen. Ze heeft ook een dringend advies voor de nu nog fitte senioren. Lees er alles over in dit interview. 

Het klantencentrum opnieuw gesloten voor bezoekers

We helpen u natuurlijk wel graag. Bel ons via 040 – 220 22 02 of mail uw vraag naar info@woonincplusvitalis.nl. Het klantencentrum is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Op vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. 

Door de nieuwste coronamaatregelen werken de medewerkers van het klantencentrum weer vooral vanuit thuis. Ook willen we onze senioren doelgroep geen onnodig risico laten lopen. We rekenen op uw begrip. 

Bekijk de Nachtwacht bij Vitalis en WoonincPlusVitalis locaties

Vanaf donderdag 23 juli tot en met 26 augustus reist het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn langs vijf locaties. Omdat het voor veel ouderen deze zomer lastig is om culturele uitjes te ondernemen, brengen het Rijksmuseum en Philips de Nachtwacht naar hen toe. De replica van vier bij vijf meter bezoekt dertig ouderenlocaties in heel Nederland, waaronder deze Vitalis en WoonincPlusVitalis locaties:

Vitalis Brunswijck: 30 juli t/m 5 augustus

WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef: 7 augustus t/m 12 augustus. In de kapel: geopend van 10.00 tot 17.00 uur, ook voor wijkbewoners.

WoonincPlusVitalis Berckelhof: 13 augustus t/m 19 augustus

Vitalis Wissehaege: 20 augustus t/m 26 augustus

Verhuur appartementen komt weer op gang

Nu de bezoekregelingen in onze woongebouwen versoepelen, starten we ook weer met de verhuur van vrije woningen. Het aantal vrije woningen is groter dan normaal. Lange tijd was het namelijk niet mogelijk om vrije woningen in onze senioren woongebouwen te verhuren. We lieten alleen de echt noodzakelijke bezoeken toe. 

Nathaly doet aan topsport. En niet in haar vrije tijd.

Nathaly Muskens werkt maar liefst 20 jaar bij Vitalis. De laatste vier jaar bij het klantencentrum. Hier werkt ze samen met 20 collega’s van Vitalis en Wooninc. Als zorgadviseur begeleidt ze potentiële cliënten naar de juiste zorgplek. Haar uitdaging is om steeds een goeie match te maken tussen de behoeften van de cliënt en de mogelijkheden die Vitalis biedt. Ze plaatst voornamelijk mensen in Wissehaege, Berckelhof en Vaandelhof.

Het klantencentrum in Corona tijd

Voor alles en iedereen ziet het leven er op dit moment anders uit. Zo ook voor het klantencentrum. Normaal ontvangen we het liefst zo veel mogelijk mensen in het klantencentrum. Nu komt er helaas niemand. Rustig is het er zeker niet. We werken op andere vlakken volop mee om in deze bizarre tijden onze bijdrage te leveren.

Verkouden? Kom niet naar ons klantencentrum of onze woongebouwen voor senioren!

Het RIVM roept mensen met een verkoudheid (snotneus, hoesten, keelpijn, niesen) op om thuis te blijven. Wij gaan mee in dit advies. Wij werken veel met senioren. Zij kunnen ernstig ziek worden van het coronavirus. Daarom vragen we u om niet naar ons klantencentrum of onze woongebouwen voor senioren te komen als u verkouden bent. Onze medewerkers en zakelijke partners volgen dit advies ook op.

De bezetting in ons klantencentrum is op dit moment anders dan anders. We stimuleren medewerkers namelijk om zoveel mogelijk vanuit thuis te werken. Het kan daarom voorkomen dat u wat langer moet wachten dan normaal. We hopen op uw begrip. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar via 040 220 22 02. U kunt ons ook bereiken via info@woonincplusvitalis.nl.

Eindhovens Dagblad ziet daadkracht bij WoonincPlusVitalis

Waar mensen te weinig daadkracht zien bij de minister, ziet het Eindhovense Dagblad deze daadkracht wel bij WoonincPlusVitalis. Er ontstond afgelopen jaren een gat tussen thuis wonen en het verpleeghuis. Terug naar vroeger is niet de oplossing voor morgen, volgens de minister. Waar we wel op moeten inzetten zijn nieuwe vormen van wonen en zorg. Een variatie aan woonzorgvormen voor senioren is een van de resultaten van de intensieve samenwerking van Wooninc. en Vitalis. 

Lees hier het volledige artikel uit het Eindhovens Dagblad.

Wat regelt de Nieuwe Wet Zorg en Dwang?

Op 1 januari 2020 trad de Wet zorg en dwang (Wzd) in werking. De wet is er onder andere voor mensen met een gediagnosticeerde psychogeriatrische aandoening zoals dementie. De Wzd regelt dat de cliënt zorg krijgt waar hij/zij het mee eens is. Alleen als het echt niet anders kan, wordt onvrijwillige zorg toegepast.

In 2020 elke maand twee informatiebijeenkomsten

De bijeenkomsten van 2019 werden druk bezocht. We willen het voor de toehoorders prettig en persoonlijk houden. Daarom organiseren we vanaf 2020 elke maand een avond én een middag bijeenkomst. 

Leven er bij u ook vragen over wat uw mogelijkheden zijn wanneer u bij het ouder worden anders wilt wonen. Al dan niet met zorg. We informeren senioren, mantelzorgers en familie graag over de mogelijkheden in Eindhoven en omgeving. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Dus wilt u meer duidelijkheid over wonen, zorg en welzijn?

Reserveer een plekje door u in te schrijven voor een van de twee data. Alleen dan kunnen we uw deelname garanderen.

Vitalis in top10 best gewaardeerde verpleeghuizen

ZorgkaartNederland, de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg publiceerde onlangs de top 2019 in 3 verschillende categorieën. Vitalis staat in de top10 best gewaardeerde verpleeghuizen!

Direct te huur - 3-kamer senioren appartement in Oirschot

Koestraat 41F, Oirschot

Mooi gelegen 3-kamer senioren appartement in het centrum van Oirschot te huur. In een prachtig historisch gebouw op loopafstand van alle voorzieningen.

Direct te huur - bijzonder en ruim senioren appartement in Oirschot

Koestraat 41R, Oirschot

Mooi gelegen bijzonder senioren appartement in het centrum van Oirschot te huur. In een prachtig historisch gebouw op loopafstand van alle voorzieningen. Bezichtiging is meer dan de moeite waard.

Paul van Vliet & Noordpool Orkest in Concert

Live meekijken bij WoonincPlusVitalis locaties

Op maandag 9 december is er vanaf 20.00 uur op diverse locaties een directe verbinding met het Parktheater. De live-streaming is te zien bij: WoonincPlusVitalis locaties Vonderhof, Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, De Horst-Kronehoef. Kaarten koopt u bij de receptie van deze locaties voor 7.50 per persoon (incl. consumptie). Ontvangst vanaf 19.30 uur. 

Mooie resultaten en een aandachtspunt voor het klantencentrum

Sinds een half jaar vragen we de bezoekers van het klantencentrum naar onze vindbaarheid, de ontvangst en of ze geholpen zijn met de informatie die ze krijgen. De antwoorden en suggesties helpen ons om onze dienstverlening verder te verbeteren. Een proces waar we nooit mee stoppen. Ons streven is een negen als gemiddeld rapportcijfer. 

OVO Zorgdag over ZELFSTANDIG OUDER WORDEN

OVO organiseert woensdag 23 oktober haar jaarlijkse Zorgdag. Dit jaar heeft de zorgdag het thema ‘Zelfstandig Ouder Worden’. U wilt ongetwijfeld ook graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven. De juiste voorbereiding en informatie helpen u daarbij.  De OVO biedt tijdens de zorgdag verschillende informatieve sessies. WoonincPlusVitalis vertelt er over woon(zorg)vormen voor senioren.. Andere partijen bieden informatie over bancaire zaken en over sociale voorzieningen. U kiest zelf de sessies waar u interesse in heeft. 

Dutch Design Week 2019: WoonincPlusVitalis Wilgenhof presenteert expositie Bouwjaar Blits en workshops

Wilgenhof

De expositie is een overzicht van de meest sprankelende en bijzondere kunstprojecten binnen Vitalis van de afgelopen 10 jaar. Hierin laten ouderen zien wat voor hun belangrijk is, waar ze mee bezig zijn en waar ze nog toe in staat zijn. Ze zijn een bron van levenservaring en een inspiratiebron voor social-designers en kunstenaars. Laat u van 19 t/m 27 oktober verrassen en inspireren bij WoonincPlusVitalis locatie Wilgenhof. 

Wooninc. viert 100 jarig bestaan

Op 28 oktober 2019 bestaat Wooninc. maar liefst 100 jaar. Dat viert Wooninc. graag samen met bewoners en buurtgenoten. In de periode tot de verjaardag zijn er volop activiteiten en winacties.  Houd voor alle activiteiten en winacties deze website en de Wooninc. Facebookpagina in de gaten.

Onmisbaar! Vrijwilligers bij Vitalis.

Maak uzelf onmisbaar! Word vrijwilliger in een onze woongebouwen.  
 
Maar liefst 1250 vrijwilligers zetten zich al in bij Vitalis Woonzorg Groep. Met hun inzet dragen ze bij aan het leven van senioren bewoners en cliënten.  Wilt u ook graag iets betekenen voor anderen? Zoekt u voor een paar uur per week een zinvolle invulling? Kom dan als vrijwilliger bij Vitalis werken. 

Verhuur woningen Antonius via klantencentrum WoonincPlusVitalis

Sinds dit jaar zijn Wooninc. en Sint Annaklooster de nieuwe partners van woon- en zorgcentrum Antonius. Wooninc. is verantwoordelijk voor de 114 sociale huurwoningen. Sint Annaklooster levert de zorg aan de bewoners. De verhuur van de zelfstandige woningen verloopt via het klantencentrum WoonincPlusVitalis. 

Betalen zonder contant geld in Compleet woongebouwen

Voor de diensten die bewoners, bezoekers of medewerkers afnemen binnen de WoonincPlusVitalis Compleet locaties kan binnenkort enkel nog betaald worden zonder contant geld. Denkt u hierbij aan de  horecafaciliteiten, activiteiten, de winkel en de kapsalon.

Start verhuur Picuskade

Donderdag 4 juli om 09.00 uur start Wooninc. met de verhuur van de tweekamerappartementen en studio's in Picuskade. Picuskade ligt dichtbij Eindhoven centrum en is geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens (zonder kinderen). Als u zich nu alvast registreert op Wooniezie kunt u straks direct reageren. De woningen worden via loting toegewezen. 

Slimme (zorg)oplossingen voor een comfortabel en veilig leven

Op 15 mei staat het Zorg van Nu team bij WoonincPlusVitalis Parc Gender. Dit informatieteam is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vertelt u alles over slimme zorgoplossingen: van zorgrobots tot aantrekhulpjes en van interactieve spellen tot patiëntportalen.

Kom een praatje maken met het team en ontdek welke toepassingen u kunnen helpen om uw eigen zorg – of die voor een ander – te verbeteren en om langer veilig en comfortabel zelfstandig te wonen.

Klantencentrum krijgt nieuwe buren

Onze nieuwe buren nemen rond de zomer hun intrek. Met man en macht wordt er gewerkt om de verschillende nieuwe kantoren en een gezamenlijke corridor te realiseren. Tijdens uw bezoek aan het klantencentrum ervaart u hiervan mogelijk wat overlast. Onze excuses hiervoor. We zijn gedurende de bouwwerkzaamheden gewoon open volgens de reguliere openingstijden.

Weer verhuur appartementen De Horst

De Horst

Einde in zicht
Na een intensieve periode van verbouwen, is het einde bijna in zicht. De verwachting is dat rond de zomer het onderhouds- en verbeterplan van De Horst wordt voltooid. De Horst is dan duurzamer, gebruiksvriendelijker en beter geschikt voor zorgverlening.

Nieuw: een vaste eigen bijdrage voor de Wmo

De hoogte van het inkomen en de hoeveelheid spaargeld zijn vanaf 1 januari 2019 voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) niet meer van belang. Vanaf 2019 betaalt u voor ondersteuning vanuit de Wmo een vaste bijdrage van 17,50 euro per vier weken. Tenminste, als het gaat om zogenaamde 'maatwerkvoorzieningen'.

Musical 'Op Hoop van Zegen' meekijken bij WoonincPlusVitalis locaties

Op zaterdag 9 februari wordt er vanaf 20.00 uur op diverse locaties een directe verbinding tot stand gebracht met het Parktheater. De live-streaming is te zien bij: WoonincPlusVitalis locaties Vonderhof, Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, De Horst-Kronehoef, Berckelhof en Theresia. Kaarten zijn bij de receptie van deze locaties te verkrijgen voor 7.50 per persoon (incl. consumptie). Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Gezellig en goedkoop ontbijten in WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef

De Horst

Niet alleen de bewoners van WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef maar iedereen is op maandagmorgen welkom bij het woonzorg-complex  aan de Kronehoef voor een ontbijtbuffet. Doel van het gezamenlijke ontbijt voor bewoners en buurtbewoners is de onderlinge contacten bevorderen en om de verbinding met de buurt te zoeken.

Wonen met het oog op morgen in Middelbeers

Binnenkort start de verhuur van De Hille fase 2. Dit zijn 5 levensloopbestendige woningen in Middelbeers, speciaal voor 55-plussers. Deze woningen in 2 types hebben naast een slaap- en badkamer op de begane grond, een keuken aan de achterzijde. Op de 1e verdieping bevindt zich nog een ruime slaapkamer en berging.

Collectie Van Abbe 'on tour' vanaf 3 februari bij WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef

De Horst

Vanaf het najaar van 2018 gaan er 14 topstukken uit de collectie van het Van Abbemuseum in een estafettetentoonstelling bij zeven woon(zorg) locaties langs. Hoogwaardige replica’s van kunstwerken van onder andere Picasso, Mondriaan, Van Doesburg, Warhol en Lissitzky vormen een tijdelijk Van Abbemuseum op locatie en bereiken zo meer dan 3000 ouderen, medewerkers en vrijwilligers. Tijdens de duur van de tentoonstellingen zijn er verschillende verdiepende activiteiten voor bewoners en hun dierbaren, medewerkers en vrijwilligers.

The African Mamas live meekijken bij WoonincPlusVitalis locaties

Op donderdag 13 december wordt er vanaf 20.00 uur op diverse locaties een directe verbinding tot stand gebracht met het Parktheater. De live-streaming is te zien bij: WoonincPlusVitalis locaties Vonderhof, Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, De Horst-Kronehoef, Berckelhof en Theresia. Kaarten zijn bij de receptie van deze locaties te verkrijgen voor 7.50 per persoon (incl. consumptie). Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Hoe bereidt u zich voor op 'later'?

Tijdens de Liever Thuis! beurs informeerden we drie dagen lang senioren uit Eindhoven en omgeving hoe ze zich kunnen voorbereiden op hun toekomst. Een toekomst waarbij verhuizen wenselijk of noodzakelijk is. En wellicht zorg in de nabijheid ook gewenst is. Nu al nadenken over  'later' blijken nog maar weinig mensen te doen. 

WoonincPlusVitalis: voor senioren én hun mantelzorgers

Het is zaterdag 10 november landelijke Dag van de Mantelzorg. WoonincPlusVitalis heeft het hele jaar door aandacht voor mantelzorgers. Zorgen voor een naaste is niet makkelijk en als mantelzorger komt er een hoop op u af. Ter ondersteuning houdt WoonincPlusVitalis met enige regelmaat informatieavonden ook voor mantelzorgers. Schrijf u in voor de nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van onze bijeenkomsten.

Senior modellen gezocht

Heeft u ook altijd al eens model willen zijn in een fotoshoot?  Op 4 december maken we foto’s van het klantencentrum en we zoeken hiervoor senior modellen van 65 jaar en ouder. Mannen, vrouwen, vrienden, vriendinnen én ook echtparen. U heeft geen modelervaring nodig. We zoeken nl. ‘gewone’ mensen, geen echte fotografiemodellen. Wat we wel van u vragen is een positieve instelling, wat geduld en veel enthousiasme.

Een slimme senior is zijn toekomst een stapje voor

Liever thuis! is dé grootste beurs in Nederland op het gebied van comfortabel en slim wonen tot op hoge leeftijd. Zo’n 150 verschillende exposanten bieden praktische producten en diensten aan waar ouderen nu én in de toekomst plezier van hebben. Of u nu komt kijken voor uzelf, uw ouders of vrienden, de deelnemers staan voor u klaar met een uitgebreid advies afgestemd op uw situatie. Het klantencentrum WoonincPlusVitalis verwelkomt u graag in stand 188.

Bestel via WoonincPlusVitalis GRATIS toegangskaarten.

Vitalis gaat voor innovatie samenwerken

Vitalis heeft samen met regionale zorgaanbieders Archipel, Lunet zorg, RSZK en Centrale24 een intentieverklaring ondertekend om daarmee verregaand samen te werken op het gebied van innovatie en zorgtechnologie. Het doel van deze samenwerking is nog beter in te spelen op de toenemende zorgvraag in onder andere de ouderen- en gehandicaptenzorg.

20 t/m 28 okt. DutchDesignWeek bij WoonincPlusVitalis Berckelhof

Berckelhof

WoonincPlusVitalis  Berckelhof doet alweer voor de 5e keer mee aan DDW. Wat de expositie op deze locatie zeker bewijst, is dat design verder gaat dan een mooi ontworpen stoel of een bijzonder jurkje. Design speelt steeds meer een rol in het dagelijks leven en de kwaliteit daarvan.

Nominatie Meest betrokken bewoner

De Horst

Jos Beckers is door Wooninc genomineerd voor de verkiezing van Meest betrokken bewoner. Jos woont in WoonincPlusVitalis De Horst, aan de Imkerstraat in Eindhoven. De Horst is een woongebouw voor senioren. De gemiddelde leeftijd is 85 jaar. Voor veel bewoners is de renovatie dan ook erg impactvol. Samen met de klankbordgroep zorgt Jos ervoor dat de belangen van de oudere huurders goed behartigd worden.

Nieuwe woonvorm in WoonincPlusVitalis Kronehoef en Wilgenhof

In WoonincPlusVitalis compleet locaties Kronehoef en Wilgenhof loopt momenteel een pilot met een nieuwe woonvorm. Hier wonen mensen zelfstandig én kunnen ze ook gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer. De nabijheid van zorgpersoneel in deze woonvorm zorgt voor veiligheid en snel schakelen bij veranderende behoeften van de bewoners. De mensen die er wonen hebben een lage ZZP indicatie of een grote thuiszorgvraag. We hopen na een succesvolle pilot deze woonvorm ook op andere locaties te kunnen aanbieden.  

Open Huis Residentie Petruspark

Zondag 14 oktober van 14.00 - 16.00 uur Open Huis in Residentie Petruspark. Kom vrijblijvend een kijkje nemen in een of meer modelwoningen. Wij ontvangen u graag bij de hoofdingang aan de Mgr. Swinkelsstraat 2, 5623 AP Eindhoven

Denk met ons mee!

We zoeken senioren uit Eindhoven en omgeving die met ons in gesprek willen. Over de wensen en behoeften van senioren in hun zoektocht naar informatie over wonen en zorg. Wat is er goed, wat kan er beter? Waar is behoefte aan? Hoe wordt verhuizen op oudere leeftijd ervaren? Met uw feedback kunnen we onze dienstverlening en woonzorgconcepten optimaliseren..

GRATIS informatiebijeenkomst voor senioren over wonen, zorg en welzijn op 11 september 2018

Onder senioren leven veel vragen over wonen, zorg en welzijn. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Er is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis op 11 september 2018 van 19.00 tot 20.30 uur weer een gratis informatiebijeenkomst voor senioren, mantelzorgers en familie.   

15 en 22 mei Bijeenkomst GeheugenKracht

Bijeenkomst 22 mei volgeboekt.

Op de hoogte blijven van themabijeenkomsten?  Vul het contactformulier in en u ontvangt maandelijks onze e-mail nieuwsbrief.  

Maakt u zich wel eens zorgen over uw geheugen? Of over dat van iemand uit uw omgeving? U bent niet de enige. Daarom is er GeheugenKracht. Verzorgd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant.

10 april 14.00 - 16.00 uur Samen Veilig Bankieren (Rabobank)

Voor sommige senioren is het lastig om zelf de bankzaken te (blijven) regelen. Bijvoorbeeld omdat zij geldzaken ingewikkeld vinden. Of bij beginnende dementie, slecht zicht of moeilijk lezen. De Rabobank ondersteunt deze klanten om zelfstandig – of samen met iemand anders – te blijven bankieren. Dit noemen wij Samen Bankieren... Schrijf u hier in. (lees verder)

Drukke en succesvolle mantelzorgbijeenkomst

We kijken terug op een zeer geslaagde en goed bezochte eerste mantelzorgbijeenkomst op 20 februari jl. Ruim 50 mensen schreven zich in voor het middag- of avondprogramma. Maar liefst 92% van de bezoekers zou andere mantelzorgers deze bijeenkomst aanraden en ruim 85% gaf aan dat de geboden informatie aansloot bij de verwachtingen. Mooie resultaten dus. En als het aan de deelnemers ligt is een vervolg gewenst. We beraden ons momenteel op welke manier en wanneer we vervolg gaan geven aan deze bijeenkomst. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van het WoonincPlusVitalis klantencentrum, laat ons dit weten via het contactformulier op deze site.

GRATIS informatiebijeenkomst voor senioren over wonen, zorg en welzijn op 20 maart 2018

Onder senioren leven veel vragen over wonen, zorg en welzijn. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Er is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis op 20 maart 2018 van 19.00 tot 20.30 uur weer een gratis informatiebijeenkomst voor senioren, mantelzorgers en familie.   

Meer informatie en aanmelden

Informatiebijenkomst voor mantelzorgers

Mantelzorgers hebben een belangrijke en vaak intensieve taak. Zorgen voor een ander is zeer dankbaar en waardevol. In combinatie met een eigen gezin en of baan kan het echter ook voor de nodige uitdagingen zorgen. En misschien ook wel voor twijfel. Of en hoe het vol te houden? Bied ik wel de juiste ondersteuning? Op wie kan ik terugvallen als het tijdelijk even te veel wordt. Vragen waarop u antwoord krijgt. Meer informatie en aanmelding klik hier.

Wachtlijsten Wooninc. vervallen per 1 november 2017

De wachtlijsten voor woningcomplexen van Wooninc. – het zogenoemde Wens & Wacht – vervallen per 1 november 2017. Vanaf dan biedt Wooninc. deze woningen aan op basis van inschrijfduur bij Wooniezie. 

Lees meer

21 t/m 29 oktober Dutch Design Week bij WoonincPlusVitalis Berckelhof

Berckelhof

Onder de naam Zilver G’oud dagelijks bij WoonincPlusVitalis Berckelhof gratis workshops van 14.00 tot 16.00 uur én een expositie van 30 exposanten. We nemen u mee in het proces, de ontwikkeling, en de creativiteit van social design. Deelname aan de workshops is gratis en u hoeft zich niet in te schrijven. Ook de expositie is gratis te bezoeken.

 Lees meer

WoonincPlusVitalis introduceert 360 VR tour in woongebouwen

Vanaf juni kunnen klanten van WoonincPlusVitalis een levensechte bezoekervaring aan een wooncomplex opdoen. Op het klantencentrum kan de klant een 360 Virtual Reality rondleiding krijgen met de VR-bril op. De locaties Berckelhof, Wilgenhof en Engelsbergen zijn als eerste met de Virtual Reality techniek gefilmd. 

OVO Symposium, Woensdag 17 mei van 10:00 - 15:00 uur

'Gezond ouder worden, hoe doe je dat?'

'Ouderdom komt met gebreken' is een veelgehoorde opmerking bij ouderen met lichamelijke klachten. Het is natuurlijk zo dat bij het ouder worden lichamelijke functies geleidelijk wat minder worden. Maar waar ligt de grens tussen wat normaal is en niet normaal, wat bij de leeftijd hoort. Wat bespreek je wel en wat niet met de huisarts.
Op welke wijze kunnen risico's worden beperkt en op welke wijze kun je als oudere je conditie verbeteren waardoor het proces van ouder worden minder klachten geeft en misschien zelfs wat vertraagd kan worden.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer inzicht krijgen in gezond ouder worden?

GRATIS informatiebijeenkomst voor senioren over wonen, zorg en welzijn op 25 april 2017

Onder senioren spelen veel vragen over wonen, zorg en welzijn. Door alle wijzigingen in wet- en regelgeving is het niet altijd duidelijk hoe alles nu werkt. Er is behoefte aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en waar u terecht kunt met vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis op 25 april 2017 van 19.00 tot 20.30 uur weer een gratis informatiebijeenkomst over wonen, zorg en welzijn voor senioren, mantelzorgers en familie in het klantencentrum.  Lees verder over de ervaringen van deelnemers....

Programma najaar Parkinson Café Eindhoven

Het Parkinson Café Eindhoven is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden, mantelzorgers en zorgverleners. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten.

UITNODIGING Parkinson Café Eindhoven

Hiermee nodigen wij u uit voor de bijeenkomst op donderdag 13 april 2017 van het Parkinson Café Eindhoven. Sander  Willems en Bianca van Gestel geven een presentatie/lezing getiteld: “ergotherapie helpt u vooruit”. Aansluitend zullen Marieke Wilde en Wendy van Zon een toelichting geven op het starten van een pilot “dansen met parkinson”. Dit dans initiatief is opgezet door het Centrum van de Kunsten Eindhoven in samenwerking met Kunst en Cultuur Vitalis. Lees verder...

POWER Veerkracht op leeftijd

Doe mee met de introductieworkshop POWER op 25 april tussen 14.00 uur - 17.00 uur*!

Goed en gezond ouder worden. Hoe zorgt u ervoor dat u het heft in eigen hand houdt? Dat u in verbinding blijft met anderen? Dat u er toe blijft doen en ook mee blijft doen? Ontdekken dat investeren in goed oud worden, voor u de moeite waard is. Wat vindt u leuk en waar bent u goed in? Na afloop van deze interactieve workshop weet u welke aanpak u daarbij kan helpen.

Aanmelden kan via www.woonincplusvitalis.nl/power

*Beperkte beschikbaarheid

EXTRA DATUM : 16 mei 2017 GeheugenKracht

Als u zich zorgen maakt over uw geheugen...

Maakt u zich wel eens zorgen over uw geheugen? Of over dat van iemand uit uw omgeving? U bent niet de enige. Daarom is er GeheugenKracht. Verzorgd door vrijwilligers van Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost-Brabant. Er is slechts beperkte beschikbaarheid. Meld u daarom snel aan: www.woonincplusvitalis.nl/geheugenkracht

Hoe ons te vinden?

Helaas horen we meer en meer dat we moeilijk te vinden zijn. Dat is best lastig. Vandaar.... een plattegrond. Met adres. Hopende dat u ons nu massaal bezoekt :-) Het kopje koffie staat voor u klaar (met koekje!).

Fitte middag goed geslaagd!

Op 24 januari waren er tientallen senioren die een Fit Test ondergingen op het Klantencentrum van WoonincPlusVitalis. Met deze eenvoudige test, georganiseerd door de Vitalis Behandelgroep, kregen ze een idee van hun persoonlijke vitaliteit. Plus, er werd druk gesport: middels de Vitalis Fitness Workshop.

WoonincPlusVitalis opent feestelijk nieuw Klantencentrum

De samenwerking tussen Wooninc. en Vitalis in het nieuwe Klantencentrum is dinsdagmiddag 8 november feestelijk gevierd. Iedereen was van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de nieuwe locatie. De taart voor deze middag was speciaal gebakken door De Ouwe Taart en haar oudere vrijwilligers!

Gezellige kerstviering op 20 december

Op dinsdag 20 december van 14.00 uur tot 17.00 uur organiseert WoonincPlusVitalis een gezellige Kerstviering. Alle senioren van Eindhoven zijn dan welkom bij het Klantencentrum op de Winston Churchillaan 83 te Eindhoven.

Bewoners blij met vernieuwde ontmoetingsruimte Kortonjo

Kortonjo

Op vrijdag 4 november is de vernieuwde ontmoetingsruimte van ’t Praethuys in Kortonjo in Eindhoven feestelijk geopend. Samen met de bewoners hebben we deze feestelijke opening gevierd. Ook de entree van het woongebouw is vernieuwd.

eHealth: zinnige, zuinige zorg op afstand

De medische zorg is steeds meer aan het digitaliseren. Digitale medische zorg wordt ook wel eHealth genoemd. Bij eHealth wordt er gebruik gemaakt van nieuwe informatie- communicatie- en  internettechnologieën om de gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Trendwatcher Richard van Hooijdonk voorspelt dat eHealth steeds groter zal worden en dat de mogelijkheden van digitale medische zorg onbeperkt zijn.

Ouderen blijven te lang thuis wonen vanwege de kosten

Het komt steeds vaker voor dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dit omdat ze de kosten voor de eigen bijdrage te hoog vinden. Hierdoor kunnen thuis onveilige situaties ontstaan. Ben van Gent, bestuurder van zorgaanbieder Florence ziet dat dit soort situaties steeds vaker voorkomen. Ook Actiz, de landelijke belangenbehartiger van zorgondernemers, krijgt hierover signalen binnen van zowel cliënten als zorgaanbieders.  

Deelname WoonincPlusVitalis Berckelhof aan Dutch Design Week

Van 22 tot en met 30 oktober vindt de Dutch Design Week weer plaats in Eindhoven. Ook dit jaar is Vitalis Berckelhof een van de Dutch Design Week locaties. De expositie ‘Groots Grijs’ staat in teken van Social Design en richt zich op wat design voor senioren kan betekenen. Er wordt een link gelegd tussen designers, de wijk en de wijkbewoners, waarbij men kennis en kunde met elkaar deelt. Hiervoor werkten ouderen en jongeren nauw samen in nieuwe processen die zij met elkaar hebben verkend. Kom jij ook een kijkje nemen? 

Resto VanHarte in Stadshof 't Hemelryck

Op donderdag 6 oktober opende pop-up restaurant 'Resto VanHarte' als proef voor één avond haar deuren in de ontmoetingsruimte van Stadshof 't Hemelryck. Het pop-up restaurant is druk bezocht door zowel jong als oud. 50 personen hebben deze avond kunnen genieten van een gezond 3-gangendiner voor slechts zeven euro. Het was een groot succes. Sommige bezoekers gaven zelfs aan dit iedere week te willen. Resto VanHarte is nog niet actief in Eindhoven, maar dit succesvolle pop-up restaurant is volgens ons een mooie stap voor een vervolg.   

Vernieuwing WoonincPlusVitalis Kortonjo

Kortonjo

We gaan zowel in de entree als in de ontmoetingsruimte enkele onderdelen aanpassen. Zo worden de stoelen vervangen, de bar opnieuw bekleed en in de entree komt een nieuw zitje en een biljart. Hierdoor krijgt het interieur weer een nieuwe frisse uitstraling. Een grote groep mensen heeft afgelopen week de presentatie bijgewoond en zij waren positief over de plannen. Dat was goed om te horen en daar zijn we blij mee!

Zeecafé in Meerhoven, om jaloers op te zijn

De Blinkerd

Veel bewonersverenigingen zouden jaloers kunnen worden als bij het binnekomen in het Zeecafé aan de Graskant in Meerhoven. Een ontmoetingsruimte van het formaat gymzaal, compleet met biljart, bar, professionele keuken en een kleine bibliotheek.

Nieuw interieurontwerp ontmoetingsruimte 't Praethuys en entree Kortonjo

Kortonjo

Het interieur van de ontmoetingsruimte ’t Praethuys en de entree in Kortonjo is aan vernieuwing toe. Daarom heeft Wooninc. aan Burobas gevraagd om een nieuw interieurontwerp te maken.

Maak gebruik van jouw talenten: word vrijwilliger!

Wil je graag iets betekenen voor anderen? Zoek je voor een paar uur per week een zinvolle invulling? Heb je affiniteit met ouderen en ben je vooral enthousiast? Ga dan aan de slag als vrijwilliger!

Gezellig: Samen bewegen

Na een succesvolle pilot gaat Vitalis in samenwerking met medisch sportgezondheidscentrum TopSupport en ONE Innovatie BV op 5 WoonincPlusVitalis locaties online bewegen met bewoners en buurtbewoners. 

Klantencentrum wonen, zorg en welzijn officieel geopend

Op woensdag 1 juni hebben Wooninc. en Vitalis samen met de wethouder Wonen, Wijken en Burgerparticipatie, Yasin Torunoglu, maatschappelijke partners en belanghouders het WoonincPlusVitalis klantencentrum geopend.

Dinsdag 30 mei 2017. Gratis informatiebijeenkomst over wonen, zorg en welzijn

Senioren hebben behoefte aan meer duidelijkheid over hoe het tegenwoordig werkt en waar je moet zijn met wensen en vragen over wonen, zorg en welzijn. Daarom organiseert WoonincPlusVitalis meerdere informatiebijeenkomsten. Voor senioren, mantelzorgers én familie. Iedereen is welkom. Lees verder.

Wooninc. en Vitalis beginnen Klantcentrum voor ouderen

Tegenwoordig moeten ouderen zorg zelf 'inkopen' bij een zorginstelling, terwijl ze een huurwoning afnemen van een woningcorporatie. Dat mag dan voor het Rijk wel zo helder zijn, voor veel ouderen is dat niet zo duidelijk. Die zijn juist gebaat bij één aanspreekpunt voor al hun vragen.

Huurwoningen op Wooniezie

De huurwoningen van Wooninc. die het klantencentrum van WoonincPlusVitalis aanbiedt, staan vanaf 1 maart 2016 ook op www.wooniezie.nl. Alle Eindhovense woningcorporaties sluiten aan bij Wooniezie. Hierdoor hebben woningzoekenden voortaan via één website een overzicht van beschikbare woningen in de regio Eindhoven.