Wooninc. en Vitalis beginnen Klantcentrum voor ouderen
  1. Actualiteiten
  2. Wooninc. en Vitalis beginnen Klantcentrum voor ouderen

Wooninc. en Vitalis beginnen Klantcentrum voor ouderen

05-04-2016

Tegenwoordig moeten ouderen zorg zelf 'inkopen' bij een zorginstelling, terwijl ze een huurwoning afnemen van een woningcorporatie. Dat mag dan voor het Rijk wel zo helder zijn, voor veel ouderen is dat niet zo duidelijk. Die zijn juist gebaat bij één aanspreekpunt voor al hun vragen.

Dat ene loket willen zorgorganisatie Vitalis en woningcorporatie Wooninc nu bieden in het Klantcentrum aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Eindhoven. In het voormalige pand van Wooninc kunnen ouderen terecht met al hun vragen over wonen, zorg en welzijn. Ook als ze gewoon thuis willen blijven wonen, maar hulp nodig hebben. Of als ze pas over enige tijd toe zijn aan een seniorenwoning, zegt manager Mijke Graat van WoonincPlusVitalis waar het Klantcentrum onderdeel van is.

Vitalis bracht vorig jaar de sociale huurwoningen onder bij de corporatie, een wettelijke verplichting. Wel blijft de zorginstelling zorg en diensten bieden aan de huurders. Ook houdt Vitalis de verpleeghuizen en residenties met duurdere appartementen. Maar ook daarvoor verzorgt het Klantcentrum de bemiddeling. Samen hebben ze 3.500 huurwoningen, onder meer in twintig 'huizen' in Eindhoven en omgeving die straks allemaal WoonincPlusVitalis op de gevel krijgen.

Bij de centra van Wooninc ligt de nadruk op wonen plus ontmoeten, veiligheid, activiteiten. Thuiszorg is er ook mogelijk. Bij de voormalige Vitalishuizen is zelfs 24-uurszorg mogelijk. Zo kan de nieuwe samenwerking wonen plus alle gradaties van zorg bieden.

In het Klantcentrum zoeken de medewerkers uit wat een oudere precies nodig heeft. De adviseurs hebben daarvoor de kennis in huis, net als een netwerk om ook acute vragen te beantwoorden. Daarbij hebben ze volgens Graat de onafhankelijkheid om ook te zoeken naar oplossingen bij andere partijen in de stad, zeker in noodgevallen. Volgens Graat heeft WoonincPlusVitalis bovendien de ambitie om de samenwerking uit te breiden.

Het Klantcentrum aan de Onze Lieve Vrouwestraat 8 in Eindhoven is dagelijks open van 10.00 tot 16.00 uur. Voor het einde van het jaar verhuist het 'loket' naar de Grijze Generaal aan de Winston Churchilllaan. De spullen verhuizen dan mee.

Meer informatie: 040-2202202

Bron: Eindhovens Dagblad