Gezellig: Samen bewegen
  1. Actualiteiten
  2. Gezellig: Samen bewegen

Gezellig: Samen bewegen

01-06-2016

Na een succesvolle pilot gaat Vitalis in samenwerking met medisch sportgezondheidscentrum TopSupport en ONE Innovatie BV op 5 WoonincPlusVitalis locaties online bewegen met bewoners en buurtbewoners. 

Online bewegen biedt senioren de mogelijkheid om in eigen omgeving te sporten onder begeleiding van een professionele sportcoach (TopSupport) die te zien is op een tv scherm. De sportcoach kan de deelnemers zien en horen, hen instructies geven en eventuele vragen beantwoorden.

Inmiddels weet iedereen dat bewegen goed is en je gezond houdt, ook als je ouder wordt. Vitalis ziet het belang van bewegen en breidt met dit programma het aanbod van beweegactiviteiten uit

Vitalis ziet het online bewegen ook als een laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen bijvoorbeeld door na het sporten ook nog met elkaar een kopje koffie te drinken. Tevens kunnen wijkbewoners kennis maken met alle andere diensten en services die op of vanuit de locatie aangeboden worden. Bijvoorbeeld op gebied van kunst en cultuur, activiteiten, informatie en advies en niet te vergeten de horeca. 

De lessen vinden plaats in diverse WoonincPlusVitalis gebouwen: Wilgenhof (Stratum), Engelsbergen (Gestel), Horst-Kronehoef (Woensel-Zuid), Theresia (Strijp ) en Berkelhof (Tongelre). De lessen zijn op dinsdag en op donderdag van 10.15 - 10.45 uur en zijn voor iedereen toegankelijk. De kosten per les bedragen 2 euro (inclusief een kopje koffie of thee). Kijk ook bij de activiteit 'bewegen op afstand'. 

Meer activiteiten en uittips >>