Zeecafé in Meerhoven, om jaloers op te zijn
  1. Actualiteiten
  2. Zeecafé in Meerhoven, om jaloers op te zijn

Zeecafé in Meerhoven, om jaloers op te zijn

30-08-2016 De Blinkerd

Veel bewonersverenigingen zouden jaloers kunnen worden als bij het binnekomen in het Zeecafé aan de Graskant in Meerhoven. Een ontmoetingsruimte van het formaat gymzaal, compleet met biljart, bar, professionele keuken en een kleine bibliotheek.

Gelegen op de begane grond van het appartementencomplex voor senioren van het samenwerkingsverband WoonincPlusVitalis. Secretaris van de huurdersvereniging Antoine van der Stappen en Antoon Hermsen, aanspreekpunt voor alle bijna duizend ouderen in de wijk, zijn er dan ook heel blij mee. Samen met beheerder Wil Westbroek vertellen ze over de activiteiten in het Zeecafé.

Maar eerst over de naam. "De Blinkerd was ooit de naam van een vuurtoren", weet Van der Stappen. "Vandaar." In de acht jaar van het bestaan zijn er veel initiatieven van bewoners van de Blinkerd tot stand gekomen. Want voor hen, het gaat om 115 appartementen, is de ontmoetingsruimte het eerst bedoeld.

Van der Stappen: "Bridge, klaverjassen en andere kaartspelletjes, sjoelen, dammen, jeu de boules, koersbal, biljart en op vrijdagochtend zelfs tai-chi, de hele week door zijn er verschillende clubjes actief."

Maar inmiddels zijn ook andere bewoners uit Meerhoven welkom. Hermsen heeft van een kleine tweehonderd ouderen het e-mailadres, zodat hij hen kan informeren over nieuwe activiteiten of kan vragen voor een vrijwilligersklus. En wijzend naar de basisschool aan de overkant van de straat: "De afstand tot de scholen mag nog wat kleiner. Er zijn daar al ouderen actief zoals bij het voorlezen, maar ze kunnen veel meer. En andersom komen kinderen naar binnen, zoals die van de scouting, die vorig jaar hielpen bij het maken van de kerststukjes."

Westbroek laat de ruime keuken zien. Goed voor een aspergemaaltijd in het voorjaar en zeker voor de populaire frietmiddagen. En wijst op het interactieve televisiescherm, waarop op gezette tijden een gymleraar live instructies geeft. Maar er is ruimte voor nog veel meer, benadrukken Hermsen en Van der Stappen. "Zeker onder de duizend senioren in de wijk zitten ongetwijfeld mensen die iets interessants te bieden hebben", weet de eerste. "Dus kom vertellen over je verzameling autootjes of laat ons genieten van je Elvisliedjes!"

Bron: Eindhoven Dagsblad