20 t/m 28 okt. DutchDesignWeek bij WoonincPlusVitalis Berckelhof
  1. Actualiteiten
  2. 20 t/m 28 okt. DutchDesignWeek bij WoonincPlusVitalis Berckelhof

20 t/m 28 okt. DutchDesignWeek bij WoonincPlusVitalis Berckelhof

18-10-2018 Berckelhof

WoonincPlusVitalis  Berckelhof doet alweer voor de 5e keer mee aan DDW. Wat de expositie op deze locatie zeker bewijst, is dat design verder gaat dan een mooi ontworpen stoel of een bijzonder jurkje. Design speelt steeds meer een rol in het dagelijks leven en de kwaliteit daarvan.

Geluk
Zo maak je kennis met het geluksrobotje Felix die checkt hoe het met je mentale gezondheid is gesteld. En met de camera SMILE! die ontwikkeld is voor senioren in een gesloten leefomgeving. SMILE! zet deze bewoners samen met hun gasten op de foto en stuurt deze direct door naar een digitaal fotolijstje in de woonkamer. Nuttig als herinnering of trigger voor een gesprek.

Talent
Speciaal voor de expositie Zilver G’oud is er een link gelegd tussen designers, de wijk en de bewoners. Dat zie je bijvoorbeeld in het project Nieuw/Oud. Hiervoor gingen ouderen op zoek naar hun talenten om deze vervolgens nieuw leven in te blazen met hulp van jonge designers. Het resultaat zie je bij Berckelhof.

Nederlandse les
Of wat te denken van SamSam. Dit programma faciliteert ontmoetingen tussen senioren en nieuwe Nederlanders. Samen oefenen ze de Nederlandse taal, iets wat ze  bij WoonincPlusVitalis Theresia al sinds vorig jaar doen. Tijdens DDW leren mensen meer over dit project.

En nog veel meer …
Verder is er aandacht voor verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, het Grijze Koppen Orkest, staat er een gezamenlijke bootcamp voor jonge sporters én senioren op het programma, en nog veel meer.

Programma
Zilver G’oud is van zaterdag 20 t/m zondag 28 oktober (10.00-16.30 uur)  gratis te bezoeken bij WoonincPlusVitalis Berckelhof, Generaal Cronjéstraat 3 in Eindhoven. Daarnaast zijn er dagelijks gratis workshops te volgen. Bekijk het volledige programma op: https://www.ddw.nl/nl/programma/76/zilver-goud