Collectie Van Abbe 'on tour' vanaf 3 februari bij WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef
  1. Actualiteiten
  2. Collectie Van Abbe 'on tour' vanaf 3 februari bij WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef

Collectie Van Abbe 'on tour' vanaf 3 februari bij WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef

02-01-2019 De Horst

Vanaf het najaar van 2018 gaan er 14 topstukken uit de collectie van het Van Abbemuseum in een estafettetentoonstelling bij zeven woon(zorg) locaties langs. Hoogwaardige replica’s van kunstwerken van onder andere Picasso, Mondriaan, Van Doesburg, Warhol en Lissitzky vormen een tijdelijk Van Abbemuseum op locatie en bereiken zo meer dan 3000 ouderen, medewerkers en vrijwilligers. Tijdens de duur van de tentoonstellingen zijn er verschillende verdiepende activiteiten voor bewoners en hun dierbaren, medewerkers en vrijwilligers.

Vanaf 3 februari kunt u de tentoonstelling in WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef zien. De opening vindt plaats op 3 februari om 14.30.   Een museumrondleider van het Van Abbemuseum geeft dan een rondleiding en vertelt over de werken en de verhalen die eraan verbonden zijn. De tentoonstelling wordt afgesloten met een optreden van het Van Abbemuseumkoor. De openingen en finissages zijn allemaal vrij toegankelijk voor publiek.
 
De resterende dagen en locaties van de rondreizende tentoonstelling:

zondag 7 april t/m zondag 21 april 2019
Vitalis Brunswijk
zondag 7 apr. 14.30u opening en rondleiding
zondag 21 apr. 14.30u Van Abbemuseumkoor bezingt de kunstwerken
 
zondag 12 mei t/m zondag 26 mei 2019
WoonincPlusVitalis Jean Sibelius
zondag 12 mei 14.30u opening en rondleiding
zondag 26 mei 14.30u Van Abbemuseumkoor bezingt de kunstwerken
 
Zaterdag 1 juni 2019
Vitalis Wissehaege
zaterdag 1 jun. 14.30u opening en rondleiding
zaterdag 1 jun. 14.30u Van Abbemuseumkoor bezingt de kunstwerken
 
De kunstwerken
Max Beckman, Raoul Dufy, Asger Jorn, El Lissitzky, Piet Mondriaan, Pablo Picasso, Andy Warhol, Jan Vercruysse, Constant Permeke, Fernand Léger, Bram van Velde, On Kawara en Theo van Doesburg.
 
Rondleidingen
Tijdens de opening van de exposities verzorgt het Van Abbe Museum een rondleiding langs de kunstwerken. U bent van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij deze rondleiding op een van de locaties.
Voor mensen met een gehoorapparaat: Er is een draagbare ringleiding aanwezig tijdens de rondleidingen.
 
Het van Abbemuseumkoor
Het koor verzorgt op alle locaties een optreden. Het is een koor dat bestaat uit vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw in het museum werken maar ook uit zangers die deze unieke combinatie van kunst en muziek een warm hart toedragen. Het koor wil door te zingen dichter bij de kunst komen om, net als met lezen over kunst, deze nog beter te leren begrijpen. Ook hierbij hopen we u te zien.