Musical 'Op Hoop van Zegen'  meekijken bij WoonincPlusVitalis locaties
  1. Actualiteiten
  2. Musical 'Op Hoop van Zegen' meekijken bij WoonincPlusVitalis locaties

Musical 'Op Hoop van Zegen' meekijken bij WoonincPlusVitalis locaties

01-02-2019

Op zaterdag 9 februari wordt er vanaf 20.00 uur op diverse locaties een directe verbinding tot stand gebracht met het Parktheater. De live-streaming is te zien bij: WoonincPlusVitalis locaties Vonderhof, Wilgenhof, Kortonjo, Parc Gender, De Horst-Kronehoef, Berckelhof en Theresia. Kaarten zijn bij de receptie van deze locaties te verkrijgen voor 7.50 per persoon (incl. consumptie). Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Iedereen is welkom
In de centrale ontmoetingsruimte van de locaties wordt de voorstelling Op Hoop van Zegen getoond. Zo kunnen ouderen en hun naasten de voorstelling mee beleven zonder ver van huis te hoeven.  Senioren uit de wijken rondom de deelnemende locaties zijn van harte welkom om bij dit evenement aan te sluiten.

Op Hoop van Zegen is een oerHollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier voor het gruwelijke dilemma komt te staan om haar jongste zoon Barendje ook naar zee te sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. 

Bijzondere samenwerking
De live-uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Studio 040 en Parktheater Eindhoven. Al vanaf 2014 resulteert deze bijzondere samenwerking in een aantal voorstellingen per jaar ‘op locatie’. Cabaret, opera en ballet zijn op deze manier toegankelijk voor mensen die graag van kunst en cultuur genieten, ook als het om gezondheidsredenen en door beperkingen in de mobiliteit niet meer mogelijk is om het theater in de stad te bezoeken