Dutch Design Week 2019: WoonincPlusVitalis Wilgenhof presenteert expositie Bouwjaar Blits en workshops
  1. Actualiteiten
  2. Dutch Design Week 2019: WoonincPlusVitalis Wilgenhof presenteert expositie Bouwjaar Blits en workshops

Dutch Design Week 2019: WoonincPlusVitalis Wilgenhof presenteert expositie Bouwjaar Blits en workshops

07-10-2019 Wilgenhof

De expositie is een overzicht van de meest sprankelende en bijzondere kunstprojecten binnen Vitalis van de afgelopen 10 jaar. Hierin laten ouderen zien wat voor hun belangrijk is, waar ze mee bezig zijn en waar ze nog toe in staat zijn. Ze zijn een bron van levenservaring en een inspiratiebron voor social-designers en kunstenaars. Laat u van 19 t/m 27 oktober verrassen en inspireren bij WoonincPlusVitalis locatie Wilgenhof. 

Expositie Bouwjaar Blits; ouderen en social design

De expositie is dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur open. U ziet dat bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen midden in de samenleving staan. Hoe ‘rijk’ de ouderdom is. Een bezoek aan ‘Bouwjaar Blits’ is gratis. U kunt gewoon binnenlopen. 
 
Een aantal expositieprojecten kort uitgelicht:
 
Lichterbij: stadsdichter Jessica Bartels ging op zoek naar verhalen van ouderen; deze verhalen werden gedichten. Ontwerpster Elke Veltman plaatste deze gedichten samen met ouderen op grote lampenkappen, die midden in de nacht het straatbeeld verwonderen.
 
Encouter#7; brengt in kaart hoe bewoners van een woonzorgcentrum de impact ervaren van de lichamelijke verandering op hun eigen identiteit. En welke impact dit heeft in relatie tot anderen. Tijdens DDW neemt Joost van Wijmen 24 uur zijn intrek in Wilgenhof en onderzoekt samen met de bewoners de stelling ‘mijn lichaam is (g)een object’.  
 
Rembrandt: 350 jaar geleden overleed een van Nederlands grootste schilders, Rembrandt van Rijn. Vitalis organiseerde in het Rembrandt jaar voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers een wedstrijd. Aan de hand van allerlei kunstvormen tonen de ware meesters van WoonincPlusVitlais wat ze in huis hebben. 

Workshops en verfilmingen

Naast de expositie kunt u elke dag om 14.00 uur diverse workshops volgen. Van actieve workshops tot luisteren naar verhalen en gedichten. Het volledige aanbod workshops bekijkt u hier. Ook zijn er speeddates met bewoners en kunstenaars. Bios Blits toont dagelijks van 13.00 tot 16.00 uur verfilmingen van diverse social design projecten met ouderen. Aanmelden voor de workshops is niet nodig.