OVO Zorgdag over  ZELFSTANDIG OUDER WORDEN
  1. Actualiteiten
  2. OVO Zorgdag over ZELFSTANDIG OUDER WORDEN

OVO Zorgdag over ZELFSTANDIG OUDER WORDEN

08-10-2019

OVO organiseert woensdag 23 oktober haar jaarlijkse Zorgdag. Dit jaar heeft de zorgdag het thema ‘Zelfstandig Ouder Worden’. U wilt ongetwijfeld ook graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven. De juiste voorbereiding en informatie helpen u daarbij.  De OVO biedt tijdens de zorgdag verschillende informatieve sessies. WoonincPlusVitalis vertelt er over woon(zorg)vormen voor senioren.. Andere partijen bieden informatie over bancaire zaken en over sociale voorzieningen. U kiest zelf de sessies waar u interesse in heeft. 

7 informatieve sessies over onderwerpen over zelfstandig ouder worden

1. Overwaarde van uw huis: u heeft overwaarde maar wilt het geld liever voor andere zaken beschikbaar hebben. Wat kan de bank voor u betekenen? (Rabobank).
2. Bancaire volmacht en levenstestament:  wat is in uw situatie verstandig? (Rabobank)
3. Veilig bankieren: hoe veilig uw bankzaken af te handelen (Rabobank).
4. Woonzorgvormen: als zelfstandig wonen niet meer vanzelfsprekend is. Wat dan? 
(WoonincPlusVitalis).
5. Zelfstandige woonvormen: welke woonvormen zijn er voor senioren (WoonincPlusVitalis).
6. Gemeentelijk minimabeleid: als u financieel niet rond kunt komen biedt de gemeente voorzieningen om u te helpen. U wilt toch ook blijven meedoen aan de samenleving?  (Sociale Raadslieden Werk). 
7. Individuele hulpverlening: Wat doet OVO op dit vlak. Speciale aandacht voor de ontwikkelingen rond de WMO (OVO).

De zorgdag duurt van 10.30 uur tot 15.30 uur en vindt plaats bij Rabobank

Dit jaar vindt de zorgdag plaats bij de Rabobank, aan Fellenoord 17 te Eindhoven. Vanaf 10.30 bent u welkom. Er staat dan koffie en thee voor u klaar. Om 11.00 uur start de dag met een woordje van Theo van Stiphout, voorzitter OVO. Hierna beginnen de verschillende informatieve sessies.  Elke sessie duurt 30 tot 45 minuten. Tussendoor verzorgt de OVO een heerlijke en kunt u ‘s middags luisteren naar een muzikaal intermezzo.  Rond 15.30 uur is de dag ten einde. En loopt u met veel nieuwe waardevolle informatie naar buiten. 

Aanmelden kan op twee manieren

Stuur vóór 18 oktober een mailtje naar info@ovoeindhoven.nl. Vermeld hierin uw naam en de drie sessies van uw voorkeur. 
Of bel vóór 18 oktober naar 040-2573832. U krijgt dan het antwoordapparaat van de OVO. Laat uw naam en telefoonnummer achter met de melding dat u wilt deelnemen aan de zorgdag. OVO belt u dan terug om de verdere inschrijving te regelen.