Bekijk de Nachtwacht bij Vitalis en WoonincPlusVitalis locaties
  1. Actualiteiten
  2. Bekijk de Nachtwacht bij Vitalis en WoonincPlusVitalis locaties

Bekijk de Nachtwacht bij Vitalis en WoonincPlusVitalis locaties

03-08-2020

Vanaf donderdag 23 juli tot en met 26 augustus reist het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn langs vijf locaties. Omdat het voor veel ouderen deze zomer lastig is om culturele uitjes te ondernemen, brengen het Rijksmuseum en Philips de Nachtwacht naar hen toe. De replica van vier bij vijf meter bezoekt dertig ouderenlocaties in heel Nederland, waaronder deze Vitalis en WoonincPlusVitalis locaties:

Vitalis Brunswijck: 30 juli t/m 5 augustus

WoonincPlusVitalis De Horst/Kronehoef: 7 augustus t/m 12 augustus. In de kapel: geopend van 10.00 tot 17.00 uur, ook voor wijkbewoners.

WoonincPlusVitalis Berckelhof: 13 augustus t/m 19 augustus

Vitalis Wissehaege: 20 augustus t/m 26 augustus

Een gids uit het Rijksmuseum opende de expositie

Op donderdag 23 juli vond de opening plaats in WoonincPlusVitalis Wilgenhof. Twintig genodigde bewoners en diverse nieuwsgierige voorbijgangers luisterden geboeid naar een presentatie van een gids uit het Rijksmuseum. Vervolgens konden ze de Nachtwacht van dichtbij bekijken. Zowel aan de voorkant als aan de achterzijde; want ook die is nagemaakt. “Geweldig”, “Net echt”, “Indrukwekkend”. Mensen zijn zichtbaar onder de indruk. Ook al is het niet de echte, de Nachtwacht op ware grootte ‘gewoon in onze eigen hal’, dat is toch wel uniek. “Ik zag enorm veel blije gezichten en dat is waar we het voor doen, zeker na deze onzekere tijden”, vertelt activiteitenbegeleider Fleur de Laat.

Expositie pas goed in de visie van Vitalis

Het bezoek van de Nachtwacht in diverse WoonincPlusVitalis en Vitalis locaties past uitstekend bij de visie van Vitalis op kunst en cultuur. Het is een middel om net wat vrijer te denken, met elkaar in verbinding te blijven, te genieten en iets moois te maken. Kunst en cultuur als vitamine voor de geest, als middel voor ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving en plezier. Want gelukkig oud zijn, is – zeker in deze tijd – soms een hele kunst.

Veiligheid staat ook bij deze expositie voorop

De locaties zijn open voor publiek, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften van het RIVM en de voorschriften die op locatie zichtbaar zijn gemaakt. Bij (twijfel over) gezondheidsklachten of een te groot aantal bezoekers verlenen wij geen toegang.