Vitalis Residentie Petruspark, alles mag en niets moet.
  1. Actualiteiten
  2. Vitalis Residentie Petruspark, alles mag en niets moet.

Vitalis Residentie Petruspark, alles mag en niets moet.

05-11-2020 Petruspark

Amanda Loosschilder, woonadviseur bij Residentie Petruspark, vertelt waarom mensen in Residentie Petruspark komen wonen. Ze heeft ook een dringend advies voor de nu nog fitte senioren. Lees er alles over in dit interview. 

“Het overlijden van de partner kan een reden zijn om te verhuizen. Ik sprak van de week een meneer. Zijn vrouw was overleden. Hij kon en wilde niet alleen in hun grote woning blijven wonen.” Amanda vertelt dat mensen op Petruspark de luxe van een grote woning niet hoeven op te geven. De appartementen op Petruspark zijn namelijk groot, zo’n 106 m2 tot en met 150 m2. Er is voor ieder wat wils. Een grote plus is ook nog dat mensen minder zorgen hebben qua onderhoud voor de woning en tuin. 

In Petruspark wonen mensen die nog midden in het leven staan

In Petruspark kan dat. Want het biedt veel mogelijkheden. “Het zijn zelfstandige appartementen. Mensen kunnen doen en laten wat ze willen”, vertelt Amanda. Petruspark biedt veel activiteiten, die echt onderscheidend zijn van de andere residenties in Eindhoven. Ze ziet mensen een nieuwe sociale kring opbouwen. Eenzaamheid is echt niet nodig. Bovendien is er een team van wijkverpleegkundigen in huis. Zo wonen mensen met een beetje hulp, toch nog zelfstandig. Die combinatie maakt het concept in Eindhoven uniek. “Er wonen zelfs mensen uit Amsterdam. Gewoon omdat zoiets er in hun omgeving niet is. Als ik dat hoor, ben ik best trots om daar onderdeel van uit te maken”.

Kinderen willen voor hun ouders een beschermde en veilige woonomgeving

“Het is een hele geruststelling als vader of moeder in een veilige, beschermde omgeving woont. En als dat ook nog kan met behoud van zelfstandigheid én met de luxe die ze gewend zijn, dan is dat natuurlijk ideaal”, vertelt Amanda. Residentie Petruspark biedt dat allemaal. Zo is de zorgalarmering standaard aanwezig in elk appartement. Met één druk op de knop, roepen bewoners in geval van een calamiteit een zorgprofessional op.

Begin eerder met nadenken over de toekomst

Amanda leidt vaak mensen rond. “Ze zijn meestal erg onder de indruk van de ruime en luxe appartementen. Toch voelen ze zich nog te fit om te verhuizen naar Petruspark”.  Ze vindt echter dat mensen zichzelf dan tekort doen. Om pas na te denken over verhuizen als ze zorgbehoevend worden. “Als iemand afhankelijk wordt van zorg, is dat al een hele grote verandering. En lukt thuis wonen dan niet meer? Dan moeten mensen ook nog op zoek naar een andere woning. Dat is allemaal erg ingrijpend. Je kunt die stappen ook splitsen. Amanda adviseert dan ook: “Verhuis op tijd, als je nog fit bent. En bouw in de residentie een nieuwe sociale kring op. Dan kun je ze bellen als je wat meer hulp nodig hebt”.

Interesse of alvast een plekje op de wachtlijst krijgen ? Bel of mail Amanda gerust (06 – 10 41 97 19/ aloosschilder@woonincplusvitalis.nl)