Belangrijke wijzigingen in Wooniezie
  1. Actualiteiten
  2. Belangrijke wijzigingen in Wooniezie

Belangrijke wijzigingen in Wooniezie

11-01-2021

De senioren woningen die WoonincPlusVitalis bemiddelt, bieden we aan via Wooniezie. Hier vindt u ook de woningen van andere woningcorporaties in de regio Eindhoven.  De corporaties van Wooniezie willen het verdelen van woningen duidelijker en eerlijker maken. Lees welke spelregels er veranderen.

U kunt op 3 woningen tegelijk reageren

Vanaf 4 januari 2021 kunt u nog op 3 woningen tegelijk reageren. U kunt dus niet meer dan 3 reacties tegelijk plaatsen.

De voordelen hiervan zijn:

  • U krijgt beter inzicht in hoeveel kans u maakt op een woning.
  • Het proces van aanbieden gaat sneller. Woningzoekenden reageren gerichter op een advertentie waardoor er minder weigeringen zijn.
  • Omdat woningen vaak maar 2 dagen op de website van Wooniezie staan blijft het mogelijk om snel en vaak op woningen te reageren.
  • U kunt uw reacties op woningen altijd veranderen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen als u ziet dat u weinig kans maakt of als u een meer geschikte woning ziet.

Waarom stoppen wij met onbeperkt reageren?

Mensen die een woning zoeken, gaan hierdoor gerichter reageren op woningen. Hierdoor neemt het aantal mensen toe dat naar een bezichtiging komt. Ook neemt hierdoor het aantal mensen toe dat een aangeboden woning accepteert.  De corporaties van Wooniezie sluiten hiermee aan bij hoe de meeste andere regio’s in Nederland werken. 

Reageren op een uitnodiging om een woning te bekijken

Stelt u voor dat een corporatie u uitnodigt om een woning te bekijken en u reageert niet én u meldt zich ook niet af. Dan is dit niet eerlijk voor andere mensen die de woning ook willen en (nog) niet zijn uitgenodigd. Daarom moet u vanaf 4 januari 2021 altijd reageren op een uitnodiging.  Doet u dit niet? Dan heeft dit gevolgen.

Hoe werkt dit?

Als u 3 keer niet reageert op een uitnodiging dan kunt u tijdelijk niet meer op woningen reageren. Dit duurt 3 maanden. Als u nog reacties op woningen hebt staan, dan kunt u die woningen niet meer krijgen. Na 3 maanden mag u weer op woningen reageren.

Waarom veranderen we dit?

De corporaties bepalen nu zelf of zij iemand tijdelijk ‘parkeren’. De corporatie past dit zelf aan in het systeem. Dit is foutgevoelig en niet altijd even duidelijk. Daarom gebeurt het vanaf 4 januari 2021 automatisch.