Bestaat het verzorgingshuis nog?
  1. Actualiteiten
  2. Bestaat het verzorgingshuis nog?

Bestaat het verzorgingshuis nog?

22-06-2021

U leest vaak dat het verzorgingshuis niet meer bestaat. Dit klopt maar toch ook weer niet. De zorg die binnen het verzorgingshuis geboden werd, biedt Vitalis namelijk nog steeds. We noemen dit tegenwoordig ‘beschermd wonen’. Het is een woonvorm voor mensen met een zorgindicatie VV4.

Binnen de zorgindicatie VV4 wordt intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging geboden. Zaken die noodzakelijk zijn voor mensen met beginnende dementie of somatische klachten. Zij hebben veel behoefte aan een veilige en beschermde woonomgeving. Bij Vitalis wonen ze veelal in een WoonincPlusVitalis compleet locatie zoals Theresia in Strijp, ’t Lint in Stratum en Engelsbergen in Gestel..

Bij Vitalis wonen met een VV4

De bewoner heeft hier een eigen appartement met woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. De inrichting ervan gebeurt met eigen vertrouwde spullen. Bewoners kunnen zich vrij bewegen binnen en buiten het gebouw. Hoewel mensen een eigen plek hebben, wonen ze niet alleen. Bewoners komen elkaar namelijk tegen in gangen en ontmoeten elkaar tijdens activiteiten of bij het drinken van een kopje koffie in het restaurant. In het gebouw zijn meestal voorzieningen zoals een winkeltje, kapper, bibliotheek en een restaurant. Iedere locatie heeft een eigen unieke sfeer en een verschillend aanbod aan faciliteiten.

Samen afspraken maken over zorgbehoefte en momenten

Vitalis maakt met de bewoners afspraken over welke zorg ze krijgen en op welke momenten ze die krijgen. Door de dagelijkse aanwezigheid houdt Vitalis zicht op haar bewoners en kan op deze manier makkelijk inspelen op behoeften die veranderen. Het Vitalis zorgteam is 24 uur per dag in de buurt. Dus ook bij onverwachte gebeurtenissen is de bewoner in goede handen. Dit is voor familieleden een geruststellende gedachte.

Vitalis staat voor de kunst van gelukkig oud zijn

Naast gezondheid heeft Vitalis bijzondere aandacht voor de beleving en mentale fitheid van de bewoners. Dit draait onder andere om het creëren van zoveel mogelijk geluksmomenten. De bewoners doen ertoe, doen zoveel mogelijk mee en zoveel mogelijk zelf. Dat geldt ook voor de medewerkers en vrijwilligers. In kleine teams doen zij wat nodig is. Vitalis vindt het belangrijk om mantelzorg, familie of anderen in het sociale netwerk te blijven betrekken.

Interesse in deze woonvorm? 

Vitalis heeft op dit moment mogelijkheden om te wonen met een zorgindicatie VV4. Neem voor meer informatie en een persoonlijk advies contact op met het klantencentrum WoonincPlusVitalis via 040 – 220 22 02 of info@woonincplusvitalis.nl.