Nominatie Meest betrokken bewoner
  1. Actualiteiten
  2. Nominatie Meest betrokken bewoner

Nominatie Meest betrokken bewoner

02-10-2018 De Horst

Jos Beckers is door Wooninc genomineerd voor de verkiezing van Meest betrokken bewoner. Jos woont in WoonincPlusVitalis De Horst, aan de Imkerstraat in Eindhoven. De Horst is een woongebouw voor senioren. De gemiddelde leeftijd is 85 jaar. Voor veel bewoners is de renovatie dan ook erg impactvol. Samen met de klankbordgroep zorgt Jos ervoor dat de belangen van de oudere huurders goed behartigd worden.

Zo mag er voor 10 uur ’s ochtends geen lawaai zijn. “In het begin ging dat soms mis. Maar een groot deel van de bewoners moet eerst verzorgd worden. Dus als er dan al om 7 uur herrie werd gemaakt, dan stond ik als eerste beneden”, vertelt Jos. “De meeste mensen zijn niet gewend om voor zichzelf op te komen, dus dat doe ik dan graag voor ze. Zo hoop ik dat ze ook tijdens de werkzaamheden hier op een prettige manier kunnen wonen.” Inmiddels verlopen de werkzaamheden volgens plan.

Alle woningen krijgen een nieuwe keuken en grotere badkamer. Ook worden de leidingen en gevels vervangen. Daarnaast worden de woningen toegankelijker gemaakt, zodat er makkelijker zorg verleend kan worden. De werkzaamheden zijn nog in volle gang, naar verwachting worden deze maart 2019 afgerond.

Bij Jos hoeven ze alleen nog het balkon te vervangen. Jos staat graag in zijn nieuwe keuken, hij houdt namelijk erg van koken en bakken. Vooral Limburgse vlaaien bakt hij graag. “Soms wel 100 tot 150 per week. Daarnaast kook ik ook één keer per week in het restaurant beneden. En 2x per maand maak ik koude schotel. Dat vinden de bewoners heerlijk.” Dat koken zijn passie is blijkt wel uit het feit dat Jos op 72-jarige leeftijd solliciteerde op een vacature als kok in een hotel. Ook binnen de Horst heeft Jos nog een wens: hij wil graag een container om laten bouwen tot keuken. “Daar wil ik dan kookworkshops gaan geven. Dan kunnen we daarna gezellig alles samen eten.”

Samen met een medebewoner heeft Jos voorafgaand aan de renovatie een activiteitenplan gemaakt. “Ik wilde dat mensen wat te doen hadden als ze even weg willen uit de herrie. We hebben een algemene ruimte samen met drie andere complexen. Daar is nu een ontmoetingsplek gecreëerd voor bewoners van De Horst. Hier kunnen ze een lekker kopje koffie drinken. Ook wordt er 2x per week, op maandag en vrijdag, voor ontbijt gezorgd. En elke donderdag is er een wandelclub.”

Op 11 oktober, tijdens De Dag van de Bewoner, wordt bekend gemaakt of Jos de eretitel 'Meest betrokken bewoner' krijgt.  Volgens ons heeft hij die zeker verdiend. We willen Jos dan ook oprecht bedanken voor zijn grote betrokkenheid tijdens het groot onderhoud bij De Horst.