Balkon vrouw
  1. Blog

Bent u weleens somber?

Afgelopen maandag was het Blue Monday: de somberste dag van het jaar. De gezelligheid van de feestdagen is achter de rug, de goede voornemens zijn van de baan en buiten is het nog steeds donker en koud. Hierdoor voelen veel mensen zich lusteloos. Kunt u zich daar in vinden? Wij delen vandaag 4 tips om uw neerslachtige gevoel te doorbreken.

Tips voor het vinden van ondersteuning bij mantelzorg

Mantelzorg bestaat in vele vormen. Velen van ons helpen elke dag oudere, zieke of gehandicapte familieleden en vrienden. We weten dat we helpen, maar we zien onszelf niet als een mantelzorger. We vinden het fijn om dit te doen en halen voldoening uit het zorgen voor een ander, maar als de eisen zwaar zijn, kunnen we na verloop van tijd ook vermoeid raken. Dit komt vaak doordat de combinatie van mantelzorg met een werk en gezinsleven niet altijd even makkelijk is. Veel mantelzorgers weten echter niet dat ze uit verschillende hoeken hulp kunnen krijgen. We geven u graag advies om u te helpen slimme keuzes te maken om de uitdagingen waarmee u als mantelverzorger te maken krijgt beter te managen.

Drie redenen om te kiezen voor een e-reader

Een complete bibliotheek van nog geen centimeter dik? Het kan tegenwoordig écht. We hebben het natuurlijk over de e-reader. Steeds meer mensen lezen hun boeken, tijdschriften en kranten op dit apparaatje. Wij van WoonincPlusVitalis begrijpen wel waarom. Want alhoewel een geprint boek zo z’n charme heeft, is een e-reader ontzettend handig. We leggen u graag uit waarom! 

Nostalgie: de leukste series van vroeger!

Kent u ze nog? Vier series van vroeger die we allemaal bekeken hebben! 

Kunstweek 2017: een week lang genieten van kunst!

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kunstweek, die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 12 november. Dit is uw kans om een week lang extra van kunst te genieten. In het hele land vinden er bij diverse kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten allerlei activiteiten en festiviteiten omtrent beeldende kunst plaats. Zo komt u op plekken die u anders wellicht over het hoofd had gezien. Ga er dus vooral op uit! Wat u deze week niet mag missen? WoonincPlusVitalis zocht alvast drie bijzondere tentoonstellingen voor u uit.

De vijf mooiste winterbestemmingen om alvast te boeken!

De dagen worden korter, het weer wordt kouder. Niet iedereen is daar even blij mee. Sterker nog, veel mensen hebben last van het zogenaamde ‘herfstdipje’. Raakt u ook somber gestemd als u naar buiten kijkt? Niet nodig! De herfst – en straks de winter – hebben ontzettend veel te bieden. Nieuwsgierig? Wij zetten voor u alvast de vijf mooiste winterbestemmingen op een rijtje. Heeft u iets om naar uit te kijken.. of iets om gewoon even lekker bij weg te dromen. 

Vier op 30 september Nationale Broer en Zus dag

30 september is het Nationale Broer en Zus dag. Heeft u een broer of zus? Zet hem of haar dan eens extra goed in het zonnetje. Want hoe vanzelfsprekend de band met uw broer of zus ook lijkt: door de waan van de dag vergeten we soms weleens hoe bijzonder diegene voor ons is. Goed om daar eens bij stil te staan. Om te beginnen op 30 september.

Omgaan met Alzheimer

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan de groeiende groep mensen met dementie. Ook bij WoonincPlusVitalis vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan Alzheimer. Alzheimer komt namelijk veel voor: ruim 10% van de mensen boven de 65 jaar heeft het. Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger dit percentage wordt. 40% van de mensen boven de 90 jaar heeft Alzheimer. Veel mensen krijgen dus met deze ziekte te maken. Wat is het precies en hoe gaat u er mee om? We proberen er alvast kort antwoord op te geven. Wilt u meer weten? Bezoek dan vooral de website van Alzheimer Nederland eens.

Overheerlijke zomerse gerechten (die het hele jaar smaken)

Hoewel we op dit moment niet mogen klagen over het weer, écht veel warme avonden hebben we dit jaar niet mee mogen maken. Jammer voor de zomerliefhebbers onder ons, maar dat betekent niet dat we de zomer na deze zonnige dagen niet een beetje zelf in huis kunnen halen. Want weer of geen weer: van deze zomerse gerechten gaat u gegarandeerd smullen. Ook in de herfst. En winter. Vooruit, het hele jaar door!

5 onmisbare apps voor de tablet en smartphone

Wat zijn apps precies? Wat kunt u er mee? WoonincPlusVitalis zet vijf onmisbare apps - voor op uw smartphone en tablet - op een rijtje.  

4x een bijzondere hobby: daar had u nog niet aan gedacht!

Na uw pensioen achter de geraniums zitten? Echt niet! Juist nu heeft u de tijd om te doen wat u altijd al wilde. Waar was u goed in? Wat was uw talent? En wat vond u leuk om te doen in uw vrije tijd? Dit is het moment om uw (vergeten) hobby weer op te pakken. Talent gaat namelijk niet met pensioen. En natuurlijk kunt u ook een compleet nieuwe hobby uitproberen. Uiteraard kunt u gaan tuinieren, kaarten, dansen of golfen. Daar is helemaal niets mis mee. Maar die hobby’s kunt u zelf ook wel bedenken. Er is nog zó veel meer mogelijk. Meer dan u wellicht zou denken. En daarom lichten we vandaag een tipje van de sluier. 

Lekker lezen: top 5 mooiste zomerboeken

Een goed boek. Wie houdt er niet van? De spanning van een ijzersterke thriller. Een ontroerend boek over onze geschiedenis. Of een prachtig liefdesverhaal. En of de zon deze zomer nu volop schijnt of dat het met bakken naar beneden komt: het is altijd tijd voor een goed boek. Uit de bestsellerlijst van dit moment maakten we een selectie van de 5 mooiste zomerboeken. Welk boek gaat u als eerste lezen?

Gezond genieten deze zomer: herken uitdroging

Zomer? Hittegolf? Dan kan het wel eens handig zijn om uitdrogingsverschijnselen te herkennen. Wij vertellen u hoe. Zo kunt u gezond genieten van het (hopelijk) prachtige weer de komende weken! 

Zo houdt u uw huis (en hoofd) koel

Heeft u ook zo genoten van het zonnige weekend? Dan hebben we goed nieuws voor u. Want als we het weerbericht mogen geloven was dit weekeinde nog maar een voorproefje. Waterspelletjes met de (klein)kinderen, barbecueën met de familie of met een boekje in de tuin: liefhebbers van de zomer kunnen hun geluk niet op. Tenminste, als we ons na zo’n dag dan wel lekker terug kunnen trekken in een koel huis. Maar hoe houdt u uw huis én hoofd koel? 

Genieten van de mooiste muziek in Eindhoven

Muziek. Wie houdt er niet van? Muziek maakt vrolijk. Evenals de zon die zich de afgelopen weken eindelijk weer volop heeft laten zien. Kortom, de perfecte ingrediënten voor een dagje uit. En daarom deze week een blogpost over de leukste muziekevenementen in Eindhoven en omstreken! 

Vier op 4 juni Nationale Opa en Oma dag

Je oma verrassen met een bos bloemen, samen met je kinderen een foto cadeau geven aan hun grootvader of gewoon eens een spelletje spelen met een oudere in het verzorgingstehuis. Iemand in het zonnetje zetten: we denken er vaak aan, maar door de waan van de dag raakt het nog weleens in de vergetelheid. Iets waar we later vaak spijt van hebben. Goed om daar eens bij stil te staan. Om te beginnen op 4 juni. Want dan vieren we Nationale Opa en Oma dag!

Mensen raken de weg kwijt in langdurige zorg

Door Ana Karadarevic

Mensen die langdurige zorg nodig hebben, lopen tegen tal van problemen aan. Ze hebben moeite om de juiste weg te vinden voor hun zorgvraag en ze vinden vaak ook niet alle informatie. Dat blijkt uit een onderzoek door Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-747652732461975688-3'); }); In opdracht van het ministerie van VWS deden de organisaties onderzoek onder bijna vierhonderd mensen (en hun naasten) die langdurige zorg gebruiken uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet, (Zorgverzekeringswet) Zvw en/of Wet langdurige zorg (Wlz). Met ouderen, mensen met een beperking en mensen met een ernstige psychiatrische aandoening is gesproken over hun ‘route’ naar langdurige zorg, keuzemomenten en de ontvangen en gewenste informatie en ondersteuning.

Vitaal en in beweging!

Hoe ouder we worden, hoe minder we gemiddeld gaan bewegen. En dat is jammer. Bewegen is namelijk niet alleen gezond, maar geeft ook een positief gevoel. Sporten in groepsverband kan bovendien erg gezellig zijn. Bij WoonincPlusVitalis komen we graag samen met u in beweging. In deze blogpost leest u waarom, hoe en natuurlijk waar en wanneer!  

Wist u dat er online een Vitalis SamenUITagenda bestaat?

Wat kunt u daarmee? De Vitalis SamenUITagenda kan senioren samenbrengen door middel van activiteiten. Dankzij de SamenUITagenda kunt u mensen ontmoeten, contact houden met leuke mensen en zonder kosten samen leuke dingen doen. Het is een geweldige manier van vrijetijdsbesteding. Het stelt je in staat om makkelijk activiteiten te organiseren en faciliteren. Denk daarbij aan activiteiten als fietsen, wandelen, lezen, avondje stappen, koken maar ook informatiebijeenkomsten over uiteenlopende thema’s, meerijden, voor elkaar boodschappen doen, etc. Plus het is een mooie agenda met geselecteerde evenementen en aankondigingen per woonlocatie. Kijk eens zelf, klik hier.

Vier de lente met bloemen en planten

“Attentie alstublieft! December wil graag uit april opgehaald worden.” April doet namelijk wat hij wil. En dat betekent de ene dag lente, de volgende dag de winterjas weer uit de kast. En dat terwijl we inmiddels allemaal wel een beetje snakken naar zonlicht en warmte. Helaas. We kunnen het weer niet voor je regelen. Toch kunnen we je wel een stukje lente brengen: ook in april kan je balkon of tuin namelijk vol bloemen staan. Je moet alleen even weten hoe. 

Leunen op Kristel

Wijkzorg | Het groeiend aantal 75-plussers dat langer thuis woont, valt terug op de wijkverpleegkundige. Haar ster is rijzende, na jaren van bezuinigingen. In deze Week van Zorg en Welzijn noemt Kristel van Aert, 26 jaar, haar beroep 'het allermooiste dat er is'.

JOHAN NEBBELING (ED)

Top 5 decemberboeken

Koud, donker, winter: het zijn termen waar we in voorgaande blogs al de nodige aandacht aan besteedden. U las over plezierig wonen tijdens de winter, de griepprik en het winterdipje. Maar dat is dan ook ons doel: u blijven voorzien van alle actuele informatie op het gebied van wonen, gezondheid en activiteiten. Oók in de winter. Dus waar de wandelliefhebber vorige week kon lezen over de mooiste wandelroutes rondom Eindhoven, besteden we deze week aandacht aan diegene die in december liever binnen blijft met een goed boek. Welke boeken u volgens ons gelezen moet hebben? WoonincPlusVitalis stelde een top 5 decemberboeken samen!

Lekker wandelen in en rondom Eindhoven

Het is buiten koud en guur en daarom blijven we in dit gure seizoen vaak liever binnen. Slecht idee! Want juist nu mis je al het moois. Bladeren in duizenden kleuren die van de bomen vallen, paddenstoelen, de natuur heeft ook in november veel te bieden! Kleed u dus warm aan, haal een frisse neus en uw dagelijkse portie vitamine D: wandelen is heerlijk en u gaat er meteen uw winterdipje mee te lijf! Speciaal voor u zocht WoonincPlusVitalis een aantal mooie wandelroutes in Eindhoven en omgeving uit. Eindhoven? Jazeker, Eindhoven! De bruisende binnenstad, de gezellige omringende dorpen en het vele groen maken de regio ontzettend leuk om te voet (of op de fiets) te verkennen!

Het winterdipje te lijf: hoe doet u dat?

De klok is verzet. Een uurtje eerder donker lijkt niet veel, maar voor de meeste mensen is dat toch even schakelen. Daarnaast wordt het steeds wat kouder, zien we minder daglicht, smaakt die kop thee op de bank lekkerder met een zoete versnapering erbij en nodigt het weer vaak niet uit tot een stevige wandeling. Hoewel de een er gevoeliger voor is dan de ander krijgt iedereen weleens te maken met een winterdipje. Voor WoonincPlusVitalis reden genoeg om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Hoe komt u goed gehumeurd de winter door? Dat leest u hier.

Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag geven we extra aandacht aan iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends. Met de Dag van de Mantelzorg wordt er landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van mantelzorg. 

Klantencentrum WoonincPlusVitalis is verhuisd!

Het is zover: per vandaag, 31 oktober 2016, opent het nieuwe Klantencentrum van WoonincPlusVitalis haar deuren. Dat willen wij uiteraard graag met u vieren. Waar u ons nieuwe kantoor kunt vinden, wanneer de feestelijke opening plaatsvindt en voor welke vragen u bij het Klantencentrum terecht kunt? Dat leest u hier.

Plezierig wonen, ook tijdens de winter!

Oktober. De blaadjes vallen van de bomen. Het wordt weer kouder en vroeger donker. De kerstspullen liggen zelfs alweer klaar in de winkels. Kortom: het wordt echt winter. De afwezigheid van zonlicht doet niemand goed, maar helaas: hoe ouder, hoe gevoeliger voor dit koude jaargetijde. Weer of geen weer, WoonincPlusVitalis laat u niet in de kou staan! Plezierig wonen in de winter? Wij hebben wel een aantal tips!  

Mensen ontmoeten via het internet: hoe doet u dat?

U merkt dat u behoefte heeft aan nieuw contact. Een maatje waar u een warme vriendschap mee heeft of misschien wel een serieuze date. Iemand waarmee u alles kunt delen of gewoon een gezellig praatje kunt maken. Maar u vindt het belangrijk dat u mensen kunt ontmoeten binnen een vertrouwde omgeving. Een omgeving waar u mensen leert kennen die net als u ook op zoek zijn naar een duurzame relatie. Dat kan spannend en soms moeilijk zijn, echter bent u zeker niet de enige. Een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen is via het internet. In deze blogpost besteden we aandacht aan ontmoetingsplaatsen voor dating en vriendschap voor 55-plussers.

Doorwerken na je 65e: hoe zit dat?

Steeds meer werknemers willen na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd graag hun baan behouden. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Wellicht wilt u met extra arbeidsjaren nog wat pensioen opbouwen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u simpelweg nog erg geniet van uw baan. Wat de reden ook is, u moet altijd goed nadenken over de voor- en nadelen van langer doorwerken. Bovendien zijn er enkele juridische aspecten waar u rekening mee dient te houden. In deze blogpost de belangrijkste gegevens op een rijtje. 

10 vragen en antwoorden over de griepprik

Het is officieel: de herfst is begonnen. Dit betekent dat het jaarlijkse griepseizoen weer nadert. Van november t/m februari worden veel Nederland getroffen met het influenzavirus, oftewel het griepvirus. Voor wie extra risico loopt om ernstig ziek te worden door griep is het verstandig om de griepprik te halen. Maar hoe werkt deze vaccinatie precies, wanneer kunt u zich laten vaccineren en voor wie is de prik nuttig? WoonincPlusVitalis krijgt regelmatig dit soort vragen. Daarom hebben wij de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet. 

Wat gaat u doen tijdens de Nationale Ouderendag?

Vrijdag 7 oktober is het weer Nationale Ouderendag, een initiatief van de Verenigde om aandacht te vragen voor uw wensen en die van andere ouderen in uw omgeving. Dit jaar wordt Nationale Ouderendag voor het eerst georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Zij gaan er, samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, voor zorgen dat u op 1 oktober in het zonnetje wordt gezet. Het gaat een mooie dag worden, waarbij het contact tussen jongeren en ouderen centraal zal staan. Stuur dus vooral ook úw wens in! 

30 mei as. Wij vertellen u graag meer over wonen en welzijn!

U merkt dat de tijd is aangebroken om te verhuizen. U zoekt een plek waar u zich veilig én thuis voelt, waar u al dan niet contact kunt zoeken met gelijkgestemde medebewoners. En misschien ook een plek waar zorg beschikbaar is , mocht dat (ooit) nodig zijn. Kortom, een plek waar u de rest van uw leven kunt genieten. Maar hoe vindt u die? Hoe organiseert u dat alles en waar moet u rekening mee houden? Logische vragen die we bij WoonincPlusVitalis graag voor u beantwoorden. Daarom organiseren we informatiebijeenkomsten. Voor senioren, mantelzorgers en familie. Iedereen is welkom! 

Veilig online bankieren

Zonder computer en internet bent u tegenwoordig nergens meer. Het regelen van je bankzaken via de computer, laptop, tablet of telefoon is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. U zult merken: wanneer u eenmaal door heeft hoe het werkt, wilt u niet meer zonder! Immers wordt betalingen doen of uw saldo nakijken zo wel erg gemakkelijk. Echter schuilt er ook een gevaar: bankzaken moeten immers wel veilig geregeld kunnen worden. Veel mensen maken zich hier zorgen om. Veelal onterecht. Echter is het natuurlijk wel zo dat er in de online wereld - net zoals in de offline wereld - criminelen actief zijn. U moet gewoon weten waar u op moet letten. Bij WoonincPlusVitalis hebben we daarom de zes belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u met een gerust hart de voordelen van het online bankieren gaan ontdekken!  

Open monumentendag 2016: mooie gelegenheid voor een dagje uit!

Zaterdag 10 en zondag 11 september is het weer zover: tijd voor de Open monumentendag 2016! Een weekend waarin u de geschiedenis van een stad naar keuze kunt ontdekken door een van de vele monumenten (gratis) te bezoeken. Dit jaar met het verrassende thema ‘iconen en symbolen’. Volgens ons een mooie gelegenheid voor een dagje (of weekend) uit met vrienden of familie. Deze 30e editie van de monumentendag heeft namelijk wederom voor jong en oud mooie activiteiten te bieden. Benieuwd naar wat er dit jaar te beleven valt? Lees dan snel verder! 

De reis van uw leven!

Vakantie, even lekker er tussenuit. Na uw pensioen heeft u er alle tijd voor. Die langgekoesterde droomreis? Tijd om er werk van te maken! Of u nu geniet van een singlereis of groepsreis met leeftijdgenoten, een ‘gewone’ reis naar Frankrijk of Italië met de caravan of een speciale ‘zorgreis’: tegenwoordig is alles mogelijk. En… ook op hogere leeftijd mag uw reis best een beetje bijzonder zijn. Van fietsen op de Noordkaap tot een trektocht door de wilde Schotse landschappen. Van dromen naar doen: dit zijn de leukste reizen op maat!

WoonincPlusVitalis opent haar online deuren

Welkom op het WoonincPlusVitalis blog: een plek waar wij u iedere week voorzien van alle actualiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Hierbij kunt u denken aan praktische tips op het gebied van plezierig wonen of verhuizen, leuke tips voor het ondernemen van uitjes of reizen, de aankondiging van interessante informatieavonden én allerhande informatie op het gebied van gezondheid. Wij zijn er voor woningzoekenden, zorgzoekenden, activiteitenzoekenden, maar ook voor familie, vrienden, bekenden en professionals. Kortom: wij zijn er voor iedereen. Samen en altijd dichtbij. Ook online.