Balkon vrouw
  1. Blog

Veilig en comfortabel wonen op leeftijd

Heeft u laatst onze stand gezien op de +Genieten beurs? Tijdens dit evenement zoomden we in op een leven lang comfortabel, veilig en zelfstandig wonen. Veiligheid in huis is namelijk een belangrijk onderwerp. Het is daarom goed om uw huis of appartement eens met een andere bril te bekijken. Wat kan er veiliger in uw woning? Met deze tips zorgt u voor veiligheid en comfort in huis.

Goede voornemens: zo blijft u vitaal in 2019

U hoort het waarschijnlijk wel vaker: te veel zitten is slecht voor de gezondheid. Daarom is het, zeker als u wat ouder bent, belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Maar naast minder zitten kunt u nog een aantal andere dingen ondernemen om zo lang mogelijk fit en gezond te blijven. Zet deze tips bovenaan uw lijstje goede voornemens en ga zo vitaal mogelijk het nieuwe jaar in.

De leukste cadeaus voor uw (achter)kleinkinderen

De gezelligste maand van het jaar is weer aangebroken: december! Samen eten met familie en vrienden, het huis gezellig versieren en leuk ingepakte cadeautjes onder de boom. Wilt u uw (achter)kleinkinderen graag een presentje geven in de decembermaand? Tussen al het aanbod kan het knap lastig zijn om een leuk cadeau uit te kiezen. Daarom helpen we u een handje en zetten we de leukste cadeaus voor jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën op een rijtje.

Lekker lezen: 8 boeken met ouderen in de hoofdrol

Houdt u van een goed boek op z’n tijd? Zeker in de wintermaanden is het heerlijk om uzelf met een kop koffie en een mooi verhaal terug te trekken in huis. Even wegdromen naar een andere wereld en meeleven met de verschillende personages. En wie zegt dat de hoofdpersoon altijd jong moet zijn? In deze 8 boeken is de hoofdrol weggelegd voor mensen op leeftijd. 

Oefeningen voor kracht en balans

Bewegen is belangrijk in elke levensfase. Vooral wanneer u op leeftijd bent, heeft u beweging nodig om sterk en gezond te blijven. Beweging houdt uw gewrichten soepel, uw botten sterk en het vermindert de kans op bepaalde ouderdomsziekten. In dit artikel delen we groepslessen en oefeningen waarmee u uw kracht en balans behoudt of verbetert.

Livemuziek op leeftijd: deze concerten mag u niet missen

Geniet u graag van livemuziek? Ook wanneer u op leeftijd bent kan het heerlijk zijn om leuke concerten te bezoeken. Even terug in de tijd terwijl u zich laat meevoeren op de klanken. Welke muziek brengt mooie herinneringen bij u naar boven? Of misschien ontdekt u wel een nieuw lievelingslied. Wij hebben de mooiste, leukste en gezelligste concerten die op korte termijn in Eindhoven op de planning staan voor u op een rijtje gezet. 

Hersengymnastiek: deze apps houden u scherp

Die mobiele telefoon of tablet is zo gek nog niet. Zo'n apparaat maakt veel dingen een stuk makkelijker en is een groot deel van ons leven geworden. Van sociale contacten onderhouden tot bankieren en van foto's maken tot spelletjes doen: voor alles is een app te vinden. Er zijn tegenwoordig ook veel apps die speciaal voor een wat oudere doelgroep zijn ontwikkeld. Hoe is het bijvoorbeeld met uw grijze massa gesteld? Bij het ouder worden is het goed om de hersenen flink op gang te houden. Met deze leuke en leerzame apps daagt u uw brein uit.

De mooiste fietstochten in Eindhoven en omgeving

Het is heerlijk om te fietsen met dit prachtige herfstweer! Al fietsend is er bovendien genoeg moois te ontdekken in omgeving Eindhoven. Dit is een populaire fietsregio door het aantal rustbankjes, de vriendelijke horeca en de fraaie bezienswaardigheden langs de routes. Zelfs als u een geboren en getogen Eindhovenaar bent zijn er misschien plekjes die u nog nooit zijn opgevallen. Misschien bent u er al honderden keren voorbij gekomen zonder dat u het in de gaten had. Met deze fietsroutes rijdt u op uw gemak langs de mooiste stukjes Eindhoven en omgeving.

5 tips om meer te bewegen

Dat bewegen gezond voor ons is, weten we allemaal. Toch lukt het niet altijd om voldoende te bewegen. In ons kikkerlandje kan het dagen achter elkaar regenen en in de winter is het vaak koud en glad. Allemaal redenen om misschien liever binnen te blijven of voor de auto te kiezen. In deze blogpost geven we u tips om meer te bewegen, ook als het slecht weer is.

Groen geluk in huis: planten in uw interieur

Groen heeft op veel mensen een rustgevende werking en fleurt tegelijkertijd de boel op. Maar wat als u niet gezegend bent met een riante buitenruimte of natuurrijke omgeving? Dan brengt u buiten gewoon naar binnen! Met planten haalt u de natuur in huis en brengt u uw woning letterlijk tot leven. Het is een ware trend in interieurland die we niet snel meer zien verdwijnen. In dit artikel geven we tips voor groen geluk in elke ruimte.

Gezond en gevarieerd ontbijten: inspiratie en tips

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat hoort u waarschijnlijk regelmatig. Na een nacht slapen is het tijd om nieuwe kracht op te doen en de spijsvertering op gang te brengen. U heeft per slot van rekening urenlang niets gegeten of gedronken. Start de dag goed met genoeg brandstof voor meer energie, een beter geheugen en een alerter reactievermogen. Tijdens het ontbijt eet en drinkt u het liefst tussen de 300 en 400 kcal om uw voorraden weer flink op pijl te krijgen. In dit artikel delen we onze favoriete recepten en ontbijttips met u.

Zomerschool: 5 nieuwe dingen om te leren deze zomer

De zomer is weer in volle gang, een heerlijke periode voor veel mensen. Lekker eropuit en genieten van de mooie natuur. Maar in de zomermaanden liggen ook veel sport- en hobbyclubs, cursussen en andere activiteiten stil. En misschien zijn uw (klein)kinderen een paar weken op vakantie. Dan kunnen de zomerdagen erg lang aanvoelen. Maar dat hoeft absoluut niet: er zijn genoeg dingen te ontdekken deze zomer! Vandaag verzamelen we 5 leuke én leerzame zomeractiviteiten voor u.

Lekker verfrissend: zelfgemaakte ijsthee

De warme temperaturen van de afgelopen dagen en het mooie weer dat nog op komst is, vragen om lekkere dorstlessers. Een groot glas ijsthee is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag, gezond, goedkoop en ook nog eens gemakkelijk te maken. Het is zelfs bijna zo simpel als het zetten van een kopje thee. Zo tovert u uw balkon of tuin in een handomdraai om tot terras. Met ijsthee kunt u alle kanten op: kies vooral zelf de ingrediënten die u lekker vindt. In dit artikel delen we onze 3 favoriete recepten met u.

De mooiste kastelen in de regio Eindhoven

Misschien bent u wel eens afgereisd naar België of Frankrijk bijvoorbeeld om kastelen te bezichtigen. Maar wist u al dat er in een straal van 25 kilometer rondom Eindhoven maar liefst 7 eeuwenoude kastelen te bewonderen zijn? Dit historische Brabantse erfgoed was vroeger vaak het onderkomen van machtige families uit de regio, maar wordt vandaag de dag opengesteld voor publiek. Aanstaande maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) in het bijzonder, want dan is het de ‘Dag van het Kasteel’. De mooiste kastelen en buitenplaatsen van het land openen op die dag hun deuren met speciale activiteiten voor jong en oud.

Bloemen in huis: stel uw eigen boeket samen in de pluktuin

Een mooi boeket op tafel maakt de lentekriebels echt compleet. U kunt natuurlijk een bos bloemen kopen op de markt, bij de bloemist of in de supermarkt. Maar wat is er nu mooier dan zelfgeplukte bloemen? In de buurt zijn er verschillende ‘pluktuinen’ te vinden waar u zelf een boeket samenstelt. Al wandelend over het land geniet u van de kleuren en geuren en plukt u waar uw oog op valt. Zonnebloemen, dahlia’s, korenbloemen, kogeldistels… er zijn vaak tientallen bloemen te vinden in zo’n pluktuin. U neemt ze tegen een kleine vergoeding mee naar huis, waarbij de grootte van de bos meestal de prijs bepaalt.

Koningsdag: dit zijn de leukste evenementen in Eindhoven

Koningsdag wordt in Eindhoven grootst gevierd. De straten kleuren oranje en ongeveer 200.000 mensen uit de stad, regio en ver daar buiten vieren samen feest. Het is na Amsterdam de drukstbezochte stad tijdens het oranjefestijn, met vele liveoptredens en andere festiviteiten. Koningsdag in Eindhoven is uniek door de gemoedelijke sfeer en het brede programma voor iedereen: van jong tot oud. In dit blog zetten we de leukste koningsdagevenementen in de spotlights.

De ziekte van Parkinson

Vandaag is het Parkinsondag. Wereldwijd wordt er op 11 april extra aandacht besteed aan deze hersenziekte die helaas (nog) niet te genezen is. De ziekte van Parkinson komt relatief vaak voor: ruim 55.000 Nederlanders lijden eraan. De symptomen starten vaak tussen het 50e en 60e levensjaar. Toch is ruim 10% van de patiënten jonger dan 40 jaar oud en dit aantal stijgt. Naast de ziekte van Parkinson bestaat er ook Parkinsonisme: dit is een verzamelnaam voor neurologische aandoeningen met motorische problemen die lijken op de ziekte van Parkinson.

De 4 lekkerste recepten voor de paasbrunch

Het paasweekend staat alweer bijna voor de deur. Even tijd voor elkaar! En hoe kan dat nu beter dan door samen aan tafel te gaan voor een heerlijke brunch? Deze combinatie van ontbijt (‘breakfast’ in het Engels) en lunch is ontzettend gezellig en mag lekker lang duren. Perfect om tijdens de paasdagen te genieten met familie en vrienden dus. Wij zetten vandaag 4 makkelijke en snelle brunchrecepten voor u op een rij.

Welterusten! Zo krijgt u een betere nachtrust

Tijdens het ouder worden verandert er van alles. Zo ook het slapen. Het is een fabeltje dat u minder slaap nodig heeft dan toen u jonger was. Wat wél waar is, is dat de slaapkwaliteit en de verdeling over de dag verandert. Lichter slapen, overdag een dutje doen, ’s nachts vaak wakker worden en gevoeliger zijn voor geluiden komt vaker voor bij mensen op leeftijd. En dat terwijl een goede nachtrust ontzettend belangrijk is, op welke leeftijd dan ook. Uw lichaam krijgt tijdens het slapen namelijk de tijd om te herstellen van de vorige dag, om de volgende dag weer vol energie te kunnen beginnen. In dit artikel geven we tips voor een betere nachtrust.

Wat zit uw haar leuk vandaag!

Gisteren was het weer zover: Nationale Complimentendag. Deze dag is in 2003 in het leven geroepen door Hans Poortvliet, een expert in waarderingsmanagement. Het klinkt zo vanzelfsprekend, elkaar een complimentje geven, maar het uiten van positiviteit over elkaars gedrag of uiterlijk zit er bij ons Nederlanders niet zo in. Natuurlijk zeggen we wel af en toe iets aardigs, maar we zijn erg zuinig met onze complimentjes. We schrikken er zelfs vaak even van wanneer we een compliment van iemand krijgen. Tijd om daar verandering in te brengen. Bezorg elkaar eens een bijzonder moment door eens extra waardering uit te spreken, ook als het geen Complimentendag is.

Hoe kan slimme techniek uw woonplezier verbeteren?

Ieder apparaat in huis besturen met één afstandsbediening? Vroeger was dit sciencefiction, maar vandaag de dag is dit al realiteit. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar namelijk in een rap tempo op. Alle slimme technologie in en rondom huis noemen we domotica. Door technische snufjes met wonen te integreren kunt u uw woonplezier flink verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld techniek die klusjes in huis voor u doet, met u meedenkt of u een veiliger gevoel geeft. In dit artikel leggen we verschillende soorten domotica uit.

Tips voor het omgaan met dementie

We geven u verschillende tips over hoe u als mantelzorger kunt zorgen voor een persoon met dementie. Het zal hun angst helpen verminderen en zorgen voor een betere relatie, zelfs nu de rollen ten opzichte van elkaar zijn veranderd. Het doel is om een persoon met dementie in staat te stellen hun waardigheid en autonomie zoveel mogelijk te behouden en hen de hulp te bieden die ze nodig hebben. Het volgen van onderstaande tips die vaak werken bij dementie, zal u helpen dit doel te bereiken.

Bent u weleens somber?

Afgelopen maandag was het Blue Monday: de somberste dag van het jaar. De gezelligheid van de feestdagen is achter de rug, de goede voornemens zijn van de baan en buiten is het nog steeds donker en koud. Hierdoor voelen veel mensen zich lusteloos. Kunt u zich daar in vinden? Wij delen vandaag 4 tips om uw neerslachtige gevoel te doorbreken.

Tips voor het vinden van ondersteuning bij mantelzorg

Mantelzorg bestaat in vele vormen. Velen van ons helpen elke dag oudere, zieke of gehandicapte familieleden en vrienden. We weten dat we helpen, maar we zien onszelf niet als een mantelzorger. We vinden het fijn om dit te doen en halen voldoening uit het zorgen voor een ander, maar als de eisen zwaar zijn, kunnen we na verloop van tijd ook vermoeid raken. Dit komt vaak doordat de combinatie van mantelzorg met een werk en gezinsleven niet altijd even makkelijk is. Veel mantelzorgers weten echter niet dat ze uit verschillende hoeken hulp kunnen krijgen. We geven u graag advies om u te helpen slimme keuzes te maken om de uitdagingen waarmee u als mantelverzorger te maken krijgt beter te managen.

Drie redenen om te kiezen voor een e-reader

Een complete bibliotheek van nog geen centimeter dik? Het kan tegenwoordig écht. We hebben het natuurlijk over de e-reader. Steeds meer mensen lezen hun boeken, tijdschriften en kranten op dit apparaatje. Wij van WoonincPlusVitalis begrijpen wel waarom. Want alhoewel een geprint boek zo z’n charme heeft, is een e-reader ontzettend handig. We leggen u graag uit waarom! 

Nostalgie: de leukste series van vroeger!

Kent u ze nog? Vier series van vroeger die we allemaal bekeken hebben! 

Kunstweek 2017: een week lang genieten van kunst!

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kunstweek, die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 12 november. Dit is uw kans om een week lang extra van kunst te genieten. In het hele land vinden er bij diverse kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten allerlei activiteiten en festiviteiten omtrent beeldende kunst plaats. Zo komt u op plekken die u anders wellicht over het hoofd had gezien. Ga er dus vooral op uit! Wat u deze week niet mag missen? WoonincPlusVitalis zocht alvast drie bijzondere tentoonstellingen voor u uit.

De vijf mooiste winterbestemmingen om alvast te boeken!

De dagen worden korter, het weer wordt kouder. Niet iedereen is daar even blij mee. Sterker nog, veel mensen hebben last van het zogenaamde ‘herfstdipje’. Raakt u ook somber gestemd als u naar buiten kijkt? Niet nodig! De herfst – en straks de winter – hebben ontzettend veel te bieden. Nieuwsgierig? Wij zetten voor u alvast de vijf mooiste winterbestemmingen op een rijtje. Heeft u iets om naar uit te kijken.. of iets om gewoon even lekker bij weg te dromen. 

Vier op 30 september Nationale Broer en Zus dag

30 september is het Nationale Broer en Zus dag. Heeft u een broer of zus? Zet hem of haar dan eens extra goed in het zonnetje. Want hoe vanzelfsprekend de band met uw broer of zus ook lijkt: door de waan van de dag vergeten we soms weleens hoe bijzonder diegene voor ons is. Goed om daar eens bij stil te staan. Om te beginnen op 30 september.

Omgaan met Alzheimer

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht besteed aan de groeiende groep mensen met dementie. Ook bij WoonincPlusVitalis vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan Alzheimer. Alzheimer komt namelijk veel voor: ruim 10% van de mensen boven de 65 jaar heeft het. Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger dit percentage wordt. 40% van de mensen boven de 90 jaar heeft Alzheimer. Veel mensen krijgen dus met deze ziekte te maken. Wat is het precies en hoe gaat u er mee om? We proberen er alvast kort antwoord op te geven. Wilt u meer weten? Bezoek dan vooral de website van Alzheimer Nederland eens.

Overheerlijke zomerse gerechten (die het hele jaar smaken)

Hoewel we op dit moment niet mogen klagen over het weer, écht veel warme avonden hebben we dit jaar niet mee mogen maken. Jammer voor de zomerliefhebbers onder ons, maar dat betekent niet dat we de zomer na deze zonnige dagen niet een beetje zelf in huis kunnen halen. Want weer of geen weer: van deze zomerse gerechten gaat u gegarandeerd smullen. Ook in de herfst. En winter. Vooruit, het hele jaar door!

5 onmisbare apps voor de tablet en smartphone

Wat zijn apps precies? Wat kunt u er mee? WoonincPlusVitalis zet vijf onmisbare apps - voor op uw smartphone en tablet - op een rijtje.  

4x een bijzondere hobby: daar had u nog niet aan gedacht!

Na uw pensioen achter de geraniums zitten? Echt niet! Juist nu heeft u de tijd om te doen wat u altijd al wilde. Waar was u goed in? Wat was uw talent? En wat vond u leuk om te doen in uw vrije tijd? Dit is het moment om uw (vergeten) hobby weer op te pakken. Talent gaat namelijk niet met pensioen. En natuurlijk kunt u ook een compleet nieuwe hobby uitproberen. Uiteraard kunt u gaan tuinieren, kaarten, dansen of golfen. Daar is helemaal niets mis mee. Maar die hobby’s kunt u zelf ook wel bedenken. Er is nog zó veel meer mogelijk. Meer dan u wellicht zou denken. En daarom lichten we vandaag een tipje van de sluier. 

Lekker lezen: top 5 mooiste zomerboeken

Een goed boek. Wie houdt er niet van? De spanning van een ijzersterke thriller. Een ontroerend boek over onze geschiedenis. Of een prachtig liefdesverhaal. En of de zon deze zomer nu volop schijnt of dat het met bakken naar beneden komt: het is altijd tijd voor een goed boek. Uit de bestsellerlijst van dit moment maakten we een selectie van de 5 mooiste zomerboeken. Welk boek gaat u als eerste lezen?

Gezond genieten deze zomer: herken uitdroging

Zomer? Hittegolf? Dan kan het wel eens handig zijn om uitdrogingsverschijnselen te herkennen. Wij vertellen u hoe. Zo kunt u gezond genieten van het (hopelijk) prachtige weer de komende weken! 

Zo houdt u uw huis (en hoofd) koel

Heeft u ook zo genoten van het zonnige weekend? Dan hebben we goed nieuws voor u. Want als we het weerbericht mogen geloven was dit weekeinde nog maar een voorproefje. Waterspelletjes met de (klein)kinderen, barbecueën met de familie of met een boekje in de tuin: liefhebbers van de zomer kunnen hun geluk niet op. Tenminste, als we ons na zo’n dag dan wel lekker terug kunnen trekken in een koel huis. Maar hoe houdt u uw huis én hoofd koel? 

Genieten van de mooiste muziek in Eindhoven

Muziek. Wie houdt er niet van? Muziek maakt vrolijk. Evenals de zon die zich de afgelopen weken eindelijk weer volop heeft laten zien. Kortom, de perfecte ingrediënten voor een dagje uit. En daarom deze week een blogpost over de leukste muziekevenementen in Eindhoven en omstreken! 

Vier op 4 juni Nationale Opa en Oma dag

Je oma verrassen met een bos bloemen, samen met je kinderen een foto cadeau geven aan hun grootvader of gewoon eens een spelletje spelen met een oudere in het verzorgingstehuis. Iemand in het zonnetje zetten: we denken er vaak aan, maar door de waan van de dag raakt het nog weleens in de vergetelheid. Iets waar we later vaak spijt van hebben. Goed om daar eens bij stil te staan. Om te beginnen op 4 juni. Want dan vieren we Nationale Opa en Oma dag!

Mensen raken de weg kwijt in langdurige zorg

Door Ana Karadarevic

Mensen die langdurige zorg nodig hebben, lopen tegen tal van problemen aan. Ze hebben moeite om de juiste weg te vinden voor hun zorgvraag en ze vinden vaak ook niet alle informatie. Dat blijkt uit een onderzoek door Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-747652732461975688-3'); }); In opdracht van het ministerie van VWS deden de organisaties onderzoek onder bijna vierhonderd mensen (en hun naasten) die langdurige zorg gebruiken uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet, (Zorgverzekeringswet) Zvw en/of Wet langdurige zorg (Wlz). Met ouderen, mensen met een beperking en mensen met een ernstige psychiatrische aandoening is gesproken over hun ‘route’ naar langdurige zorg, keuzemomenten en de ontvangen en gewenste informatie en ondersteuning.

Vitaal en in beweging!

Hoe ouder we worden, hoe minder we gemiddeld gaan bewegen. En dat is jammer. Bewegen is namelijk niet alleen gezond, maar geeft ook een positief gevoel. Sporten in groepsverband kan bovendien erg gezellig zijn. Bij WoonincPlusVitalis komen we graag samen met u in beweging. In deze blogpost leest u waarom, hoe en natuurlijk waar en wanneer!  

Wist u dat er online een Vitalis SamenUITagenda bestaat?

Wat kunt u daarmee? De Vitalis SamenUITagenda kan senioren samenbrengen door middel van activiteiten. Dankzij de SamenUITagenda kunt u mensen ontmoeten, contact houden met leuke mensen en zonder kosten samen leuke dingen doen. Het is een geweldige manier van vrijetijdsbesteding. Het stelt je in staat om makkelijk activiteiten te organiseren en faciliteren. Denk daarbij aan activiteiten als fietsen, wandelen, lezen, avondje stappen, koken maar ook informatiebijeenkomsten over uiteenlopende thema’s, meerijden, voor elkaar boodschappen doen, etc. Plus het is een mooie agenda met geselecteerde evenementen en aankondigingen per woonlocatie. Kijk eens zelf, klik hier.

Vier de lente met bloemen en planten

“Attentie alstublieft! December wil graag uit april opgehaald worden.” April doet namelijk wat hij wil. En dat betekent de ene dag lente, de volgende dag de winterjas weer uit de kast. En dat terwijl we inmiddels allemaal wel een beetje snakken naar zonlicht en warmte. Helaas. We kunnen het weer niet voor je regelen. Toch kunnen we je wel een stukje lente brengen: ook in april kan je balkon of tuin namelijk vol bloemen staan. Je moet alleen even weten hoe. 

Leunen op Kristel

Wijkzorg | Het groeiend aantal 75-plussers dat langer thuis woont, valt terug op de wijkverpleegkundige. Haar ster is rijzende, na jaren van bezuinigingen. In deze Week van Zorg en Welzijn noemt Kristel van Aert, 26 jaar, haar beroep 'het allermooiste dat er is'.

JOHAN NEBBELING (ED)

Top 5 decemberboeken

Koud, donker, winter: het zijn termen waar we in voorgaande blogs al de nodige aandacht aan besteedden. U las over plezierig wonen tijdens de winter, de griepprik en het winterdipje. Maar dat is dan ook ons doel: u blijven voorzien van alle actuele informatie op het gebied van wonen, gezondheid en activiteiten. Oók in de winter. Dus waar de wandelliefhebber vorige week kon lezen over de mooiste wandelroutes rondom Eindhoven, besteden we deze week aandacht aan diegene die in december liever binnen blijft met een goed boek. Welke boeken u volgens ons gelezen moet hebben? WoonincPlusVitalis stelde een top 5 decemberboeken samen!

Lekker wandelen in en rondom Eindhoven

Het is buiten koud en guur en daarom blijven we in dit gure seizoen vaak liever binnen. Slecht idee! Want juist nu mis je al het moois. Bladeren in duizenden kleuren die van de bomen vallen, paddenstoelen, de natuur heeft ook in november veel te bieden! Kleed u dus warm aan, haal een frisse neus en uw dagelijkse portie vitamine D: wandelen is heerlijk en u gaat er meteen uw winterdipje mee te lijf! Speciaal voor u zocht WoonincPlusVitalis een aantal mooie wandelroutes in Eindhoven en omgeving uit. Eindhoven? Jazeker, Eindhoven! De bruisende binnenstad, de gezellige omringende dorpen en het vele groen maken de regio ontzettend leuk om te voet (of op de fiets) te verkennen!

Het winterdipje te lijf: hoe doet u dat?

De klok is verzet. Een uurtje eerder donker lijkt niet veel, maar voor de meeste mensen is dat toch even schakelen. Daarnaast wordt het steeds wat kouder, zien we minder daglicht, smaakt die kop thee op de bank lekkerder met een zoete versnapering erbij en nodigt het weer vaak niet uit tot een stevige wandeling. Hoewel de een er gevoeliger voor is dan de ander krijgt iedereen weleens te maken met een winterdipje. Voor WoonincPlusVitalis reden genoeg om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Hoe komt u goed gehumeurd de winter door? Dat leest u hier.

Dag van de Mantelzorg

Donderdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag geven we extra aandacht aan iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends. Met de Dag van de Mantelzorg wordt er landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van mantelzorg. 

Klantencentrum WoonincPlusVitalis is verhuisd!

Het is zover: per vandaag, 31 oktober 2016, opent het nieuwe Klantencentrum van WoonincPlusVitalis haar deuren. Dat willen wij uiteraard graag met u vieren. Waar u ons nieuwe kantoor kunt vinden, wanneer de feestelijke opening plaatsvindt en voor welke vragen u bij het Klantencentrum terecht kunt? Dat leest u hier.

Plezierig wonen, ook tijdens de winter!

Oktober. De blaadjes vallen van de bomen. Het wordt weer kouder en vroeger donker. De kerstspullen liggen zelfs alweer klaar in de winkels. Kortom: het wordt echt winter. De afwezigheid van zonlicht doet niemand goed, maar helaas: hoe ouder, hoe gevoeliger voor dit koude jaargetijde. Weer of geen weer, WoonincPlusVitalis laat u niet in de kou staan! Plezierig wonen in de winter? Wij hebben wel een aantal tips!  

Mensen ontmoeten via het internet: hoe doet u dat?

U merkt dat u behoefte heeft aan nieuw contact. Een maatje waar u een warme vriendschap mee heeft of misschien wel een serieuze date. Iemand waarmee u alles kunt delen of gewoon een gezellig praatje kunt maken. Maar u vindt het belangrijk dat u mensen kunt ontmoeten binnen een vertrouwde omgeving. Een omgeving waar u mensen leert kennen die net als u ook op zoek zijn naar een duurzame relatie. Dat kan spannend en soms moeilijk zijn, echter bent u zeker niet de enige. Een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen is via het internet. In deze blogpost besteden we aandacht aan ontmoetingsplaatsen voor dating en vriendschap voor 55-plussers.

Doorwerken na je 65e: hoe zit dat?

Steeds meer werknemers willen na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd graag hun baan behouden. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Wellicht wilt u met extra arbeidsjaren nog wat pensioen opbouwen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u simpelweg nog erg geniet van uw baan. Wat de reden ook is, u moet altijd goed nadenken over de voor- en nadelen van langer doorwerken. Bovendien zijn er enkele juridische aspecten waar u rekening mee dient te houden. In deze blogpost de belangrijkste gegevens op een rijtje. 

10 vragen en antwoorden over de griepprik

Het is officieel: de herfst is begonnen. Dit betekent dat het jaarlijkse griepseizoen weer nadert. Van november t/m februari worden veel Nederland getroffen met het influenzavirus, oftewel het griepvirus. Voor wie extra risico loopt om ernstig ziek te worden door griep is het verstandig om de griepprik te halen. Maar hoe werkt deze vaccinatie precies, wanneer kunt u zich laten vaccineren en voor wie is de prik nuttig? WoonincPlusVitalis krijgt regelmatig dit soort vragen. Daarom hebben wij de belangrijkste vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet. 

Wat gaat u doen tijdens de Nationale Ouderendag?

Vrijdag 7 oktober is het weer Nationale Ouderendag, een initiatief van de Verenigde om aandacht te vragen voor uw wensen en die van andere ouderen in uw omgeving. Dit jaar wordt Nationale Ouderendag voor het eerst georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Zij gaan er, samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, voor zorgen dat u op 1 oktober in het zonnetje wordt gezet. Het gaat een mooie dag worden, waarbij het contact tussen jongeren en ouderen centraal zal staan. Stuur dus vooral ook úw wens in! 

30 mei as. Wij vertellen u graag meer over wonen en welzijn!

U merkt dat de tijd is aangebroken om te verhuizen. U zoekt een plek waar u zich veilig én thuis voelt, waar u al dan niet contact kunt zoeken met gelijkgestemde medebewoners. En misschien ook een plek waar zorg beschikbaar is , mocht dat (ooit) nodig zijn. Kortom, een plek waar u de rest van uw leven kunt genieten. Maar hoe vindt u die? Hoe organiseert u dat alles en waar moet u rekening mee houden? Logische vragen die we bij WoonincPlusVitalis graag voor u beantwoorden. Daarom organiseren we informatiebijeenkomsten. Voor senioren, mantelzorgers en familie. Iedereen is welkom! 

Veilig online bankieren

Zonder computer en internet bent u tegenwoordig nergens meer. Het regelen van je bankzaken via de computer, laptop, tablet of telefoon is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. U zult merken: wanneer u eenmaal door heeft hoe het werkt, wilt u niet meer zonder! Immers wordt betalingen doen of uw saldo nakijken zo wel erg gemakkelijk. Echter schuilt er ook een gevaar: bankzaken moeten immers wel veilig geregeld kunnen worden. Veel mensen maken zich hier zorgen om. Veelal onterecht. Echter is het natuurlijk wel zo dat er in de online wereld - net zoals in de offline wereld - criminelen actief zijn. U moet gewoon weten waar u op moet letten. Bij WoonincPlusVitalis hebben we daarom de zes belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u met een gerust hart de voordelen van het online bankieren gaan ontdekken!  

Open monumentendag 2016: mooie gelegenheid voor een dagje uit!

Zaterdag 10 en zondag 11 september is het weer zover: tijd voor de Open monumentendag 2016! Een weekend waarin u de geschiedenis van een stad naar keuze kunt ontdekken door een van de vele monumenten (gratis) te bezoeken. Dit jaar met het verrassende thema ‘iconen en symbolen’. Volgens ons een mooie gelegenheid voor een dagje (of weekend) uit met vrienden of familie. Deze 30e editie van de monumentendag heeft namelijk wederom voor jong en oud mooie activiteiten te bieden. Benieuwd naar wat er dit jaar te beleven valt? Lees dan snel verder! 

De reis van uw leven!

Vakantie, even lekker er tussenuit. Na uw pensioen heeft u er alle tijd voor. Die langgekoesterde droomreis? Tijd om er werk van te maken! Of u nu geniet van een singlereis of groepsreis met leeftijdgenoten, een ‘gewone’ reis naar Frankrijk of Italië met de caravan of een speciale ‘zorgreis’: tegenwoordig is alles mogelijk. En… ook op hogere leeftijd mag uw reis best een beetje bijzonder zijn. Van fietsen op de Noordkaap tot een trektocht door de wilde Schotse landschappen. Van dromen naar doen: dit zijn de leukste reizen op maat!

WoonincPlusVitalis opent haar online deuren

Welkom op het WoonincPlusVitalis blog: een plek waar wij u iedere week voorzien van alle actualiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Hierbij kunt u denken aan praktische tips op het gebied van plezierig wonen of verhuizen, leuke tips voor het ondernemen van uitjes of reizen, de aankondiging van interessante informatieavonden én allerhande informatie op het gebied van gezondheid. Wij zijn er voor woningzoekenden, zorgzoekenden, activiteitenzoekenden, maar ook voor familie, vrienden, bekenden en professionals. Kortom: wij zijn er voor iedereen. Samen en altijd dichtbij. Ook online.