1. Wraps van omelet
Geen paasfeest zonder eieren, vindt u niet? Met dit recept zet u ei eens op een andere manier op tafel. Deze zelfgemaakte wraps van omelet met kipfilet en spinazie zijn verrassend, heerlijk en ook nog eens makkelijk te maken. Wedden dat de schaal binnen mum van tijd leeg is?
Dit heeft u nodig:
Per wrap:
- 2 eieren
- 2 plakjes kipfilet
- 1 handje spinazie
- ½ avocado
- ¼ komkommer
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- Peper
- Olijfolie
Zo maakt u het:
- Kluts de eieren in een kommetje. Voeg de peterselie en naar smaak wat peper toe.
- Bak het ei op een zacht vuurtje in een scheutje olijfolie.
- Schil de avocado en was de komkommer. Prak de avocado en smeer deze uit over de omelet. Snijd de komkommer in stukjes.
- Leg de plakjes kipfilet op de avocado, leg er wat spinazie op en maak af met reepjes komkommer.
- Rol de omelet op als een wrap.
2. Paasei-croissantjes
Waan u in Frankrijk met chocoladecroissantjes, maar dan nét even anders. Deze croissants bereidt u namelijk met paaseitjes. Houd een paar chocolade-eitjes achter voordat de (achter)kleinkinderen komen, anders vist u straks achter het net!
Dit heeft u nodig:
- 1 blikje kant-en-klaar croissantdeeg
- 12 chocoladepaaseitjes
- 1 ei
Zo maakt u het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en bereidt het voor volgens de gebruiksaanwijzing.
- Leg 2 paaseitjes dicht tegen het breedste stuk van de driehoek en rol het deeg op. Let op dat u de zijkanten goed dichtmaakt zodat de chocolade niet in de oven loopt.
- Klop het ei los en bestrijk de croissantjes hiermee.
- Bak ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking af.
3. Aspergesoep
Tijdens Pasen mogen de asperges ook weer op tafel. Het aspergeseizoen is immers begonnen. Deze klassieke aspergesoep zonder poespas heeft maar 7 ingrediënten. Maar meer heeft hij ook niet nodig: het witte goud is al lekker genoeg van zichzelf.
Dit heeft u nodig:
- 1 bosje witte asperges
- 1 liter kippenbouillon
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- Peper en zout
- Verse peterselie
Zo maakt u het:
- Breng de bouillon aan de kook.
- Schil de asperges, snijd de kontjes eraf en snijd wat je overhoudt in stukjes.
- Doe de schillen en kontjes bij de bouillon. Laat 30 minuten trekken.
- Giet de bouillon met de schillen door een vergiet en vang het vocht op. De schillen mag u weggooien.
- Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe. Roer goed en bak de bloem een paar minuten. Pas op dat het niet bruin wordt.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Roer goed met een garde zodat er geen klontjes overblijven.
- Doe de stukjes asperge in de soep en laat nog ongeveer 10 minuten koken.
- Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Garneer vlak voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
4. Sangria bij het ontbijt
Bij een brunch hoort natuurlijk een kop koffie of thee. Maar heeft u ook al eens aan een frisse alcoholvrije cocktail gedacht? Met deze ontbijtsangria begint u de dag goed. Tip: maak hem een dag van te voren, dan kunnen de smaken goed in het fruit trekken.
Dit heeft u nodig:
- 750 milliliter druivensap.
- 500 milliliter sinaasappelsap.
- 60 ml citroensap.
- 30 centiliter limoensap.
- Fruit naar keuze.
- Een paar takjes munt.
Zo maakt u het:
- Snijd al het fruit in stukjes.
- Giet al het sap in een grote kan en roer goed door.
- Voeg de stukjes fruit toe.
- Maak af met een takje munt en serveer met een rietje.
Hoe gaat u dit jaar het paasfeest vieren?