De reis van uw leven!
  1. Blog
  2. De reis van uw leven!

De reis van uw leven!

30-08-2016

Vakantie, even lekker er tussenuit. Na uw pensioen heeft u er alle tijd voor. Die langgekoesterde droomreis? Tijd om er werk van te maken! Of u nu geniet van een singlereis of groepsreis met leeftijdgenoten, een ‘gewone’ reis naar Frankrijk of Italië met de caravan of een speciale ‘zorgreis’: tegenwoordig is alles mogelijk. En… ook op hogere leeftijd mag uw reis best een beetje bijzonder zijn. Van fietsen op de Noordkaap tot een trektocht door de wilde Schotse landschappen. Van dromen naar doen: dit zijn de leukste reizen op maat!

Groepsreis

Helemaal onbezorgd op vakantie, maar wel uit uw comfortzone? Boek dan een vakantie bij een aanbieder van groepsreizen! Ga het avontuur aan met gelijkgestemden en bouw een band op met volledig onbekenden: groepsreizen verruimen uw gezichtsveld. De touroperator heeft lokale contacten en weet de mooiste plekjes aan te wijzen. Een groepsreis is ideaal voor diegenen die een maatje zoeken om mee op vakantie te gaan, of vrienden of stellen met het motto ‘hoe meer mensen, hoe meer vreugd’. Tegenwoordig zijn deze reizen er in alle soorten en maten: van zonvakantie tot wintersport, actief, sportief, avontuurlijk, relaxed, cultureel of weekendje weg – reizen met diverse bestemmingen en in alle leeftijdscategorieën. Neem eens een kijkje op de website van reisorganisatie ADW, die speciale groepsreizen voor ouderen organiseert. Boeken kan natuurlijk ook via één van de grote aanbieders in ons land: Kras, TUI, Sunweb of Neckermann bijvoorbeeld!

Singlereizen

Alleenstaande ouderen kunnen tegenwoordig ook veel gemengde reizen vinden met single senioren in het reisgezelschap. Kortom, reizen voor alleenstaanden en alleengaanden, die graag met elkaar op vakantie willen. Uiteraard naar bestemmingen over de hele wereld en met diverse activiteiten. Kies uw bestemming en geniet van een ongedwongen sfeer:

•       Effeweg: voor single reizen naar o.a. Kroatië, Toscane of de Dolomieten. Deze reizen zijn geschikt voor ouderen die waarde hechten aan gezelligheid en een mooie vakantie willen beleven. U bent vrij in uw dag invulling en kiest zelf of u meegaat op de aangeboden excursies.

•       Single2travel: samen genieten, ontdekken en beleven: op deze pagina vindt u de aanbieder voor uw ideale 50+ single reis.

•       Goed idee Reizen: een christelijke reisorganisatie die zich speciaal richt op bus- en vliegreizen voor ouderen.

Vakantie met zorg

Bent u wellicht wat minder goed ter been? Of krijgt u in het dagelijks leven thuiszorg of andere zorg? Ook dan kunt u genieten van een vakantie. Er zijn speciale aanbieders die dezelfde zorg bieden op uw vakantie in binnen- en zelfs het buitenland. Laat u hier dus niet door weerhouden en vraag informatie aan bij websites zoals Seniorvakantieplan.nl, Zorgvakantiewijzer.nl of bekijk het overzicht van zorghotels in Nederland en het buitenland. Fijne vakantie!

Op eigen houtje

Staat uw situatie het toe en wil u niets liever dan er op eigen houtje op uit gaan? Ook dat is tegenwoordig vrij eenvoudig dankzij websites zoals AirBnB.nl, waar u bij mensen thuis slaapt. Een waar avontuur en met een beetje geluk overnacht u bij iemand die u ook nog eens de beste tips voor het bezichtigen van de omgeving kan geven of u zelfs een middagje meeneemt! Houd natuurlijk wel even rekening met deze reistips. Wat houdt u tegen?

En.. waar gaat de reis heen?