Wat gaat u doen tijdens de Nationale Ouderendag?
  1. Blog
  2. Wat gaat u doen tijdens de Nationale Ouderendag?

Wat gaat u doen tijdens de Nationale Ouderendag?

26-09-2016

Vrijdag 7 oktober is het weer Nationale Ouderendag, een initiatief van de Verenigde om aandacht te vragen voor uw wensen en die van andere ouderen in uw omgeving. Dit jaar wordt Nationale Ouderendag voor het eerst georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Zij gaan er, samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers, voor zorgen dat u op 1 oktober in het zonnetje wordt gezet. Het gaat een mooie dag worden, waarbij het contact tussen jongeren en ouderen centraal zal staan. Stuur dus vooral ook úw wens in! 

Laat uw wens vervullen!

Misschien wilt u graag de zee ruiken, een autorit maken, een bloemetje halen of gewoon gezellig kletsen met iemand. Wellicht vindt u het ook leuk om deel te nemen aan een van de (lokaal) georganiseerde activiteiten. Het is allemaal mogelijk. De Nationale Ouderendag in Eindhoven bijvoorbeeld, wordt dit jaar georganiseerd door studenten van de Fontys-opleiding Toegepaste Gerontologie. Deze opleiding leidt studenten op om samen met oudere mensen en andere belanghebbenden, leeftijdsvriendelijke diensten te ontwikkelen en realiseren. Deze vrijwilligers brengen ook graag uw wens in vervulling. Maar ook wanneer u ergens anders woont kunt u uw wens in vervulling laten gaan. Op de website van de Nationale Ouderendag vindt u meer informatie over de lokale initiatieven in uw woonplaats!

Ook meedoen? Inwoners van Eindhoven kunnen via deze pagina een wens indienen. Het mag van alles zijn. Bijzondere en gewone wensen: een voetbalwedstrijd bijwonen, een koe melken, uw geboortedorp weer eens bezoeken of gewoon een frietje met iemand eten bij de lokale snackbar. U bepaalt. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hieronder alvast een video over de Nationale Ouderendag!

 

Aandacht staat centraal

Natuurlijk kunt u zelf ook wat doen! Nodig iemand anders eens uit voor een kopje koffie, stuur een kaartje of breng een bloemetje. Een klein beetje aandacht voor een ander kan al wonderen verrichten. En vergeet vooral niet om uw (klein)kinderen in te lichten over deze speciale dag. Dan wordt het vast en zeker een dag om nooit te vergeten!

Wij zijn benieuwd: wat is uw wens en wat gaat u doen op Nationale Ouderendag 2016? Laat het ons vooral weten!