Mensen ontmoeten via het internet: hoe doet u dat?
  1. Blog
  2. Mensen ontmoeten via het internet: hoe doet u dat?

Mensen ontmoeten via het internet: hoe doet u dat?

17-10-2016

U merkt dat u behoefte heeft aan nieuw contact. Een maatje waar u een warme vriendschap mee heeft of misschien wel een serieuze date. Iemand waarmee u alles kunt delen of gewoon een gezellig praatje kunt maken. Maar u vindt het belangrijk dat u mensen kunt ontmoeten binnen een vertrouwde omgeving. Een omgeving waar u mensen leert kennen die net als u ook op zoek zijn naar een duurzame relatie. Dat kan spannend en soms moeilijk zijn, echter bent u zeker niet de enige. Een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen is via het internet. In deze blogpost besteden we aandacht aan ontmoetingsplaatsen voor dating en vriendschap voor 55-plussers.

De eerste stap: wat zijn uw behoeften?

Contact maken met mensen gaat de een makkelijker af dan de ander. Wanneer het alweer even geleden is dat u een afspraakje hebt gehad of een nieuwe vriendschap bent aan gegaan, kan het dan ook spannend zijn om de eerste stap te zetten. Misschien bent u bang om verkeerde verwachtingen te scheppen of vindt u het lastig om uw grenzen aan te geven. Het is goed om te beseffen dat u hier niet de enige bent. We zijn allemaal mensen en iedereen heeft behoefte aan contact. Begin dan ook rustig aan: de eerste stap is namelijk dat u eerst bepaalt wat u wél en wat u juist niet zoekt in een relatie. En dat is het mooie van mensen ontmoeten via het internet: u geeft zelf aan waar u behoefte aan hebt, wat uw grenzen zijn en u kunt op uw gemak oriënteren. Maar op welke websites moet u dan zijn?

Gewoonvrienschap.nl

Heeft u behoefte aan een maatje waar u een goed gesprek mee kunt voeren of gewoon gezellig mee kunt kletsen? Op de website Gewoonvriendschap.nl vindt u mensen die net als u niet op zoek zijn naar een partner, maar die graag in contact willen komen met leeftijdsgenoten. Waar u online interesses mee deelt of een gezellige activiteit mee kunt ondernemen zoals een museum bezoeken, dansen of koffiedrinken. U komt in contact met anderen door te zoeken op bijvoorbeeld interesses of woonplaats en stuurt en ontvangt berichten via uw eigen privé e-mailbox. Een lidmaatschap kost een vast bedrag per maand, echter kunt u zich op sommige momenten gratis inschrijven.

50plusmatch

Bent u op zoek naar serieuze relatie? De website 50plusmatch is speciaal voor actieve 50-plussers die graag een nieuwe levenspartner willen ontmoeten. Op deze datingsite kunt u zich gratis inschrijven, een eigen profiel samenstellen en eventueel een foto plaatsen. Wanneer u het zoekprofiel invult krijgt u een overzicht van anderen die aan uw zoekprofiel voldoen. Ook leuk: de website heeft een blog waar anderen vertellen over hun ervaringen en u leest diverse succesverhalen van stellen die elkaar gevonden hebben via de website. Wilt u persoonlijke berichten sturen, chatten, een online quiz spelen met andere leden of van andere extra functies gebruikmaken? Dan kunt u ervoor kiezen een lidmaatschap af te sluiten.

SeniorenGeluk.nl

Is sociaal contact voor u het uitgangspunt en staat u open voor verschillende soorten relaties? Dan sluit de website SeniorenGeluk.nl misschien wel aan op uw wensen. Op deze website kunt u terecht voor meerdere vormen van interactie: u vindt hier zowel leeftijdsgenoten die op zoek zijn naar een vriendschap, mensen die graag weer eens willen daten of een serieuze relatie aan willen gaan. U ontdekt zelf wat u prettig vindt en wie weet ontmoet u wel geheel onverwacht iemand waar u een duurzame relatie mee op kunt bouwen.

Oriënteer zelf

Of u nu op zoek bent naar een vrijblijvende online vriendschap, een maatje om persoonlijke gesprekken mee te kunnen voeren of dat u zich weer eens op de datingmarkt wilt begeven: u bent niet de enige. Er zijn veel mensen boven de 55 jaar die door allerlei omstandigheden zoals het verlaten van de arbeidsmarkt, wegvallen van familie, vrienden of een verminderde mobiliteit op zoek zijn naar nieuw sociaal contact. U zult ervan versteld staan hoeveel gelijkgestemden zich op deze websites bevinden.

Het belangrijkste is dat u uiteindelijk zelf bepaalt waar u zich goed bij voelt. Bent u nieuwsgierig geworden maar bent u nog niet toe aan de eerste stap? Op deze website kunt u zich op uw eigen gemak alvast oriënteren. Wij wensen u veel succes en natuurlijk plezier bij het vinden van uw nieuwe contact(en)!