Plezierig wonen, ook tijdens de winter!
  1. Blog
  2. Plezierig wonen, ook tijdens de winter!

Plezierig wonen, ook tijdens de winter!

24-10-2016

Oktober. De blaadjes vallen van de bomen. Het wordt weer kouder en vroeger donker. De kerstspullen liggen zelfs alweer klaar in de winkels. Kortom: het wordt echt winter. De afwezigheid van zonlicht doet niemand goed, maar helaas: hoe ouder, hoe gevoeliger voor dit koude jaargetijde. Weer of geen weer, WoonincPlusVitalis laat u niet in de kou staan! Plezierig wonen in de winter? Wij hebben wel een aantal tips!  

1.   Zorg voor een warm interieur

Plezierig wonen in de winter begint natuurlijk met een warm interieur. En dan bedoelen we niet alleen een warme radiator en een werkende waterkoker om een kop thee mee te zetten. Binnen maak je het namelijk ook warm met winterse accessoires. Dikke gordijnen houden de kou goed buiten. Lampjes met zacht licht geven sfeer. Grote kussens van zachte stof en een warme, wollen deken zorgen ervoor dat je warm blijft én het huis knus aankleedt. Liever niet naar buiten in het gure weer? Haal een beetje van buiten naar binnen. Een mooie kamerplant, een paar dennenappels ter decoratie: het zorgt er gegarandeerd voor dat u het helemaal niet erg vindt om lekker binnen te blijven.

2.   Vergeet de buitenkant niet!

Van binnen wilt u het huis vooral gezellig hebben, maar van buiten moet uw woning ook goed voorbereid zijn op het koude seizoen. Indien u in een woongebouw van WoonincPlusVitalis woont, dan hoeft u zich hier uiteraard geen zorgen over te maken. Is dat niet het geval, vraag uw familie dan om eens mee te kijken en ervoor te zorgen dat uw tuin of balkon winterklaar is, de buitenkraan is afgesloten, de dakgoten bladervrij zijn en de schoorsteen goed geveegd. Laat ook meteen even je huis onderzoeken op tochtgaten. Zorg voor voldoende isolatie en u bent meer dan goed voorbereid!

3.   Voorkom griep

Helaas, het griepvirus komt vaker voor in de winter. Veel mensen denken dat je letterlijk kou vat door tocht of winterkou, maar dat is niet waar. Een verkoudheid is een virusinfectie van de bovenste luchtwegen. Dat heeft dus niets te maken met lage temperaturen. Warm aankleden en binnenblijven helpt dus niet. Griep is namelijk een besmettelijke ziekte die via de lucht of via de handen van de een op de ander wordt doorgegeven. Bijvoorbeeld door hoesten, niezen of praten, of door iemand de hand te geven. Wat kunt u dan wel doen om griep te voorkomen? Houdt uw handen voor uw mond bij het hoesten, was de handen regelmatig en zorg voor een algehele goede weerstand. U kunt eventueel de griepprik overwegen. In optimale omstandigheden biedt het vaccin ongeveer 70% bescherming tegen het oplopen van een griepinfectie.

4.   Ga erop uit

Van alleen maar binnen zitten wordt niemand vrolijk. Een beetje frisse lucht zal bovendien wonderen doen voor uw weerstand. Maak dus vooral een wandelingetje wanneer het weer dit toelaat. Dat hoeft niet ver te zijn. Wandel een rondje met de hond, of ga te voet de boodschappen doen. Gebruik daarbij natuurlijk wel uw gezond verstand. Kleed u warm aan en ga niet alleen wanneer u normaliter ook mobiliteitsproblemen heeft. Pas ook zeer goed op wanneer de wegen glad zijn! Houd tot slot onze website goed in de gaten. WoonincPlusVitalis organiseert regelmatig leuke activiteiten!

5.   Of.. zoek de zon op!

Echt geen wintermens? U bent niet de eerste die het koude, natte weer in Nederland even wilt ontlopen. Steeds meer senioren kiezen ervoor om één of meerdere maanden te overwinteren in een warmer klimaat. Spanje en de Canarische Eilanden bijvoorbeeld zij populaire bestemmingen. U wilt geen weken achtereen wegblijven? Een kortere vakantie is ook een optie. WoonincPlusVitalis zette al eerder de mogelijkheden voor u op een rijtje. Lees hier meer over vakanties voor senioren.

En.. hoe gaat u de winter door?