Dag van de Mantelzorg
  1. Blog
  2. Dag van de Mantelzorg

Dag van de Mantelzorg

07-11-2016

Donderdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag geven we extra aandacht aan iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends. Met de Dag van de Mantelzorg wordt er landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van mantelzorg. 

Daarom een speciale dag voor mantelzorgers!

Het geven van (langdurige) vrijwillige zorg aan iemand uit de naaste omgeving wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Toch is het dat niet. Sterker nog: langdurige mantelzorg kan erg zwaar zijn. En dat terwijl mantelzorg o-zo belangrijk is. Mensen kunnen dankzij de mantelzorg vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen vertrouwde kring onderhouden. Koken, helpen bij het huishouden en persoonlijke verzorging: mantelzorgers leven een actieve bijdrage aan het leven van een ander en houden hierdoor minder tijd voor zichzelf over. En daarom is het tijd dat de mantelzorger in het zonnetje wordt gezet! 

Ook een mantelzorger verrassen?

Dat kan! Heeft u ook iemand in uw leven die altijd voor u klaarstaat? Geef ze dan een beetje van uw tijd en laat zien dat u waardeert wat hij of zij voor u doet. In actie komen kan door iemand te verrassen met een bos bloemen of een lekkere kop koffie, maar u kunt ook gebruikmaken van een speciale jij-bent-tegoedbon. U kunt daarbij iemand een bon cadeau doen voor onder andere een heerlijke maaltijd, een auto met  privé chauffeur of een klus naar keuze. Leuk en origineel!  Deze bon kunt u eenvoudig bestellen via de website van de Dag van de Mantelzorg 2016, klik daarvoor op deze link.

Bij u in de buurt

Ook bij u in de buurt worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. Dat gebeurt op en rondom 10 november 2016. In het Klooster in Nuenen bijvoorbeeld, is er op 10 november een informatiemarkt met instanties en hulpverleners en kan er deelgenomen worden aan workshops zoals yoga, mindfulness en muziektherapie. Op maandag 7 november is er een avond voor de werkende mantelzorger in Breugel en op vrijdagavond 18 november wordt er in Son een verwenavond voor jonge mantelzorgers georganiseerd. Meer weten? Neem een kijkje op de website voor meer informatie over activiteiten in en rondom uw woonplaats.

En.. Wie gaat u verrassen aanstaande 10 november?