Lekker wandelen in en rondom Eindhoven
  1. Blog
  2. Lekker wandelen in en rondom Eindhoven

Lekker wandelen in en rondom Eindhoven

21-11-2016

Het is buiten koud en guur en daarom blijven we in dit gure seizoen vaak liever binnen. Slecht idee! Want juist nu mis je al het moois. Bladeren in duizenden kleuren die van de bomen vallen, paddenstoelen, de natuur heeft ook in november veel te bieden! Kleed u dus warm aan, haal een frisse neus en uw dagelijkse portie vitamine D: wandelen is heerlijk en u gaat er meteen uw winterdipje mee te lijf! Speciaal voor u zocht WoonincPlusVitalis een aantal mooie wandelroutes in Eindhoven en omgeving uit. Eindhoven? Jazeker, Eindhoven! De bruisende binnenstad, de gezellige omringende dorpen en het vele groen maken de regio ontzettend leuk om te voet (of op de fiets) te verkennen!

1.   Joe Mann wandelroute in Best

Het natuurgebied de Nieuwe Heide bij Best en de naastgelegen Sonse Heide bieden mooie wandelgelegenheden door de bossen. Zin in een klein ommetje? Dan blijft u in de buurt van het Joe Mann paviljoen – vernoemd naar de Amerikaanse soldaat die stierf in de Tweede Wereldoorlog door zich op te offeren voor zijn medesoldaten.

Vanaf de ingang van het bos zijn er bordjes voor verschillende wandelroutes uitgezet. Kies voor een korte wandeling van 5 km of ga voor een langere route. Helemaal fris? Dan kunt u in het paviljoen opwarmen met een lekkere kop koffie of – nog beter - warme chocomel met slagroom.

5 km te kort? Dan kunt u vanaf deze locatie ook uitwijken richting bijvoorbeeld het Wilhelminakanaal of het Joe Mann Monument.

 

2.   Van Gogh wandeling in Nuenen

Vincent van Gogh woonde twee jaar in Nuenen en maakte daar zijn bekende figuurstuk De aardappeleters. Volg de voetsporen van de schilder en bezoek de plekken waar hij ooit woonde, werkte of verbleef. In Nuenen kunt u langs de begraafplaats van Vincent’s vader wandelen en loopt u daarna langs de Kerk die hij tekende (en waar zijn vader dominee was). Vergeet ook Schafrat niet: hier huurde de schilder een atelier waar hij later ook ging wonen. U kunt zelfs de plek bezoeken waar Van Gogh De aardappeleters voltooide. 

Liever de natuur in? Dan kun je lekker wandelen rond de Opwettense Watermolen. Deze is gelegen op een landgoed dat de officiële status van landgoed in de Natuurschoonwet heeft en is elke dag van zonsopgang tot zonsondergang geopend. Hier kunt u heerlijk genieten van het groene landschap.

3.  Ruimtewandelen in Stadswandelpark Eindhoven

Ook middenin onze eigen stad kunt u terecht voor een prettige wandeling. Het Stadswandelpark heeft niet alleen een afwisselende natuur, maar ook een prachtige beeldentuin en gazons met uitzicht op het water. Het is ook een mooi aangelegd park waarin technologie en muziek een belangrijke rol spelen. De sterrenwachttoren, het radiomonument en de Van Doorne muziekkiosk zijn het bezichtigen absoluut waard. Bijzonder aan het Stadswandelpark is verder de afwisselende beplanting: hier vindt u onder andere beuken, eiken, berken, coniferen, treurwilgen en kastanjes.

Wist u al dat u zelfs kunt ‘ruimtewandelen’ in ons Eindhovense Stadswandelpark? Daar heeft u wel een tablet of smartphone voor nodig. Met de gratis te downloaden “ruimtewandelen in het park” app kunt u dan om u heen (en zelfs in de lucht!) astronauten, raketten, maanlanders en planeten ontdekken. Er zijn meer dan 40 verschillende onderwerpen te spotten. U kunt van uw wandeling dus zelfs een virtuele ontdekkingsreis door de ruimtevaart maken!

Wij wensen u veel gezond wandelplezier!