Top 5 decemberboeken
  1. Blog
  2. Top 5 decemberboeken

Top 5 decemberboeken

29-11-2016

Koud, donker, winter: het zijn termen waar we in voorgaande blogs al de nodige aandacht aan besteedden. U las over plezierig wonen tijdens de winter, de griepprik en het winterdipje. Maar dat is dan ook ons doel: u blijven voorzien van alle actuele informatie op het gebied van wonen, gezondheid en activiteiten. Oók in de winter. Dus waar de wandelliefhebber vorige week kon lezen over de mooiste wandelroutes rondom Eindhoven, besteden we deze week aandacht aan diegene die in december liever binnen blijft met een goed boek. Welke boeken u volgens ons gelezen moet hebben? WoonincPlusVitalis stelde een top 5 decemberboeken samen!

1.    Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen

Het boek Pogingen iets van het leven te maken, waarvan de naam van de echte auteur alléén bij de uitgever bekend is, won op 23 november 2016 de NS-publieksprijs. En terecht: de bejaarde auteur schrijft als ervaringsdeskundige over het leven en het ouder worden. Hij schrijft over de aftakeling en de zware gebeurtenissen uit zijn leven, maar laat evengoed zien dat het leven op zijn leven ook erg leuk kan zijn. Een boek over ouderdom vol wijsheid en kennis, vreugde en verdriet. Benieuwd geworden? U kunt het boek kopen als paperback of als eBook.

2.    De verwarde cavia – Paulien Cornelisse

Leest u graag luchtige, humoristische boeken? Dan kunt u met het boek De verwarde cavia uw hart ophalen. De schrijfster Paulien Cornelisse slaagt er namelijk als geen ander in om absurdisme te combineren met herkenbare gebeurtenissen. De hoofdpersoon in het boek is een Cavia – die tevens naar dezelfde naam luistert – die werkt op de afdeling Communicatie, waar alle herkenbaarheden van het kantoorleven plaatsvinden. Van de ongeschreven regels tot de gesprekken bij de koffieautomaat. Een luchtig boek (of eBook) om hardop bij te lachen!

3.    De levens van Jan Six – Geert Mak

Voor wie geïnteresseerd is in een stuk Nederlands verleden, is dit een uiterst geschikt decemberboek. De auteur Geert Max beschrijft in dit boek de familiegeschiedenis van Jan Six. Het portret, gemaakt door Rembrandt, is nog steeds het mooiste dat ooit is gemaakt van de in de 17e eeuw levende Amsterdamse schrijver en kunstverzamelaar Jan Six en hangt nog steeds in het familiehuis. Maar wat ging er in het hoofd om van deze Jan Six en zijn nazaten? Een interessant boek/eBook over het leven van deze Amsterdamse elitefamilie.

4.    Kom hier dat ik u kus – Griet op de Beeck

Kom hier dat ik u kus is al meer dan een jaar een bestseller, maar mocht wat ons betreft niet ontbreken in de top 5 decemberboeken. De auteur van deze roman, Griet op de Beeck, weet haar personages zó te beschrijven dat ze geloofwaardig dichtbij lijken. De hoofdpersoon Mona vertelt in dit boek over haar leven in verschillende fases en de verhoudingen in haar familie. Het boek gaat over waarom mensen worden zoals ze zijn, over ouders en kinderen, eenzaamheid, ziekten en de liefde. Kortom: een boek, eBook én luisterboek over het leven.

5.    Hindergroen – Martine Bijl

Heeft u het tv-programma Heel Holland Bakt op de voet gevolgd? Dan kan uw geluk niet op: we mogen nu namelijk ook genieten van de humor van Martine Bijl in boekvorm. In haar boek Hindergroen vertelt ze in 40 hoofdstukken over haar leven. Haar vader als huisarts, haar hobby tuinieren, haar liefde voor taal én over het langzame proces van het herstel na haar hersenbloeding. Waar ze ook over vertelt - of dat nu een zwaar onderwerp of een grappige anekdote is – in haar boek/eBook Hindergroen wijkt ze nooit af van haar stijl: ironisch, elegant taalgebruik en licht.

Wij wensen u veel leesplezier!