Genieten van de mooiste muziek in Eindhoven
  1. Blog
  2. Genieten van de mooiste muziek in Eindhoven

Genieten van de mooiste muziek in Eindhoven

06-06-2017

Muziek. Wie houdt er niet van? Muziek maakt vrolijk. Evenals de zon die zich de afgelopen weken eindelijk weer volop heeft laten zien. Kortom, de perfecte ingrediënten voor een dagje uit. En daarom deze week een blogpost over de leukste muziekevenementen in Eindhoven en omstreken! 

Elke zondag: muziek in de Wim van Doorne kiosk

Elke zondag een gratis, heerlijke openluchtvoorstelling? Het kan aan de Alberdinghk Thijmlaan. Daar vind je namelijk de Wim van Doorne muziekkiosk. Deze kiosk biedt een podium aan de vele bevlogen amateurmusici uit Eindhoven. Van koren tot orkesten tot allerlei muziekgroepen in uiteenlopende genres: het programma biedt voor ieder wat wils. Benieuwd? Bekijk hier het volledige programma. En ben je uitgeluisterd? Maak dan aansluitend een heerlijke wandeling door het aangelegen Stadswandelpark of drink een drankje bij het Stadspaviljoen. Gegarandeerd een heerlijke zondag!

Koormuziek in de Cathrien

Is het even wat minder goed weer? Ook overdekt kun je in Eindhoven van de mooiste muziek genieten Bijvoorbeeld in de Catharinakerk aan het Catharinaplein. Elke zaterdag is het publiek – tenzij anders vermeld – welkom vanaf 15.00u. Dit seizoen vinden er ruim dertig concerten met klassieke muziek in uiteenlopende stijlen plaats. Zo geniet je op 17 juni van koormuziek met werk van Debussy, Diepenbrock en Grieg en op 24 juni staat er een speciale Bach-dag gepland.  De toegangsprijs bedraagt € 7,-. Bekijk hier het volledige jaarprogramma.

Music for Lunch: Tango Nuevo

Laat je op donderdag 15 juni meevoeren door de composities van de Argentijnse componist Astor Piazzolla tijdens het lunchpauzeconcert Tango Nuevo van het CKE. Dit gratis te bezoeken concert wordt gegeven door gitarist en gitaardocent Iwan Verbroekken, die je laat genieten van de moderne tangomuziek met invleoden van klassieke muziek en jazz. Het concert vindt plaats bij dependance Florijn, Bogert 1 Eindhoven en start om 12.30 uur. Lekker lunchen van tevoren? Dat kan. In Florijn wordt tussen 12.00 en 13.30 uur een lunchbuffet geserveerd. Voor slechts  € 6,- kun je van het gehele buffet genieten en voor € 3,- kunt u kiezen tussen soep, salade of een sandwich.

Fete de la Musique

Woensdag 21 juni is het weer zover: de internationale dag van muziek. En dat wordt ieder jaar ook in Eindhoven gevierd, namelijk met het Fete de la Musique! Een van oorsprong Frans idee, maar daarom niet minder spectaculair in Eindhoven. Dit gratis te bezoeken muziekfeest vindt plaats bij de Effenaar aan de Dommelstraat, van 17.00 tot 22.30 uur. Wat kun je verwachten? Van ingetogen harpmuziek tussen de struiken tot een draaiorgel, Kaapverdische muziek, Burundi drums, Armeense fluitisten, singersongwriters, Gipsy fusion, en fanfare. Het exacte programma wordt ter plekke aangekondigd.

Utrechts Studenten Concert: met Brahms, Britten en Janáček

De beste manier om deze mooie junimaand af te sluiten? Dat doe je met het Utrechts Studenten Concert dat op zondag 25 juni plaatsvindt in het Muziekgebouw. Er is een prachtig programma opgesteld dat opent met de Four Sea Interludes van Britten. Vervolgens luistert u naar het aangrijpende verhaal ‘Het Kind van de Violist’ van Janáček. Het hoofdwerk ten slotte bestaat vervolgens uit de warme klanten van Brahm’s Tweede Symfonie. Het concert start op 14.15 u. Prijzen beginnen vanaf € 12,50. Lees hier meer.

 

“De muziek is de moedertaal van het hart.”

-        Ernst Hohenemser (1870 – 1954), Duits aforst.