Lekker lezen: top 5 mooiste zomerboeken
  1. Blog
  2. Lekker lezen: top 5 mooiste zomerboeken

Lekker lezen: top 5 mooiste zomerboeken

17-07-2017

Een goed boek. Wie houdt er niet van? De spanning van een ijzersterke thriller. Een ontroerend boek over onze geschiedenis. Of een prachtig liefdesverhaal. En of de zon deze zomer nu volop schijnt of dat het met bakken naar beneden komt: het is altijd tijd voor een goed boek. Uit de bestsellerlijst van dit moment maakten we een selectie van de 5 mooiste zomerboeken. Welk boek gaat u als eerste lezen?

1.    Goede dochter – Karin Slaughter

We hadden het ook niet anders verwacht: de nieuwe Karin Slaughter is wederom een bestseller. In het boek Goede dochter schrijft de wereldberoemde auteur over gebeurtenissen waar we in Europa helaas steeds vaker mee te maken hebben: aanslagen. Het verhaal gaat over het leven van een vrouw, die 28 jaar geleden haar moeder verloor vanwege een gruwelijke aanslag en – na zoveel jaren - opnieuw getuige wordt van een aanslag. Een literaire thriller van de bovenste boekenplank. Het boek is verkrijgbaar als paperback, hardcover én – voor wie van praktisch houdt – in eBook-vorm.

2.    De tolk van Java – Alfred Birney

“Zo’n meesterwerk. Léés dit bloody boek.” – aldus Adriaan van Dis in het programma De Wereld Draait Door (DWDD). Dat is niet niks. En niet alleen van Dis is enthousiast over De tolk van Java van Alfred Birney, nazaat van een Indisch-Nederlandse vader en Brabantse moeder. Deze autobiografie van de zoon van een voormalige oorlogstolk won dit jaar nog de Libris literatuurprijs. Birney schrijft over de zoektocht naar zijn identiteit, het postkoloniale leven, zijn herinneringen en de klappen die hij kreeg van zijn vader. Oftewel: met dit boek deelt hij zijn levensverhaal. Meeslepend tot en met de laatste bladzijde.

3.    Ikigai – Francesc Miralles & Héctor Carcía

Het geheim van een optimistisch en gezond leven? Volgens de Japanners heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan, dat volgens hen één van de geheimen is voor een lang en tevreden leven. Maar wat zijn die geheimen dan? De auteurs van het boek Ikigai reisden af naar Okinawa, een Japans eiland waar het grootste aantal gezonde 100-jarigen ter wereld woont. De auteurs Héctor Carcía en Francesc Miralles zochten uit wat deze mensen eten, hoe ze omgaan met anderen, hoe ze bewegen én hoe zij betekenis geven aan hun ikigai. Waar komt u ’s ochtends uw bed voor uit? Wat is uw ikigai?

4.    Van onschatbare waarde – Danielle Steel

Bent u dol op heerlijke wegleesromans? Dan kunt u met het boek Van onschatbare waarde uw hart ophalen. In deze nieuwe roman van Danielle Steel ontvangen Véronique Parker en haar drie dochters een onverwachte erfenis van hun ex-man en vader. De drie dochters zijn opgevoed door hun moeder en inmiddels opgebloeid tot jonge, zelfstandige en hardwerkende vrouwen in New York, Brooklyn en Los Angeles. Als hun vader Paul Parker overlijdt, staat het leven van de vrouwen op zijn kop. De onthulling van zijn laatste wens blijkt namelijk van onschatbare waarde…

5.    Sapiens – Yuval Noah Harari

In Sapiens neemt auteur Yuval Noah Harari ons mee op reis naar het verleden. Het échte verleden. Namelijk dat van ons allemaal: de mensheid. Hoe kan het dat wij, Homo sapiens, na al die jaren als enige menssoort zijn overgebleven? Wie zijn we, waar komen we vandaan? Harari vertelt waarom wij mensen in goden gingen geloven, in wetten en bedrijven. Een fascinerend boek dat ons kennis laat maken met onszelf: de mens. Alles lezen over dit raadselachtige fenomeen? U leest het boek als paperback of neemt het verhaal van de mens mee op reis, op uw eBook.

Wij wensen u veel leesplezier!