4x een bijzondere hobby: daar had u nog niet aan gedacht!
  1. Blog
  2. 4x een bijzondere hobby: daar had u nog niet aan gedacht!

4x een bijzondere hobby: daar had u nog niet aan gedacht!

31-07-2017

Na uw pensioen achter de geraniums zitten? Echt niet! Juist nu heeft u de tijd om te doen wat u altijd al wilde. Waar was u goed in? Wat was uw talent? En wat vond u leuk om te doen in uw vrije tijd? Dit is het moment om uw (vergeten) hobby weer op te pakken. Talent gaat namelijk niet met pensioen. En natuurlijk kunt u ook een compleet nieuwe hobby uitproberen. Uiteraard kunt u gaan tuinieren, kaarten, dansen of golfen. Daar is helemaal niets mis mee. Maar die hobby’s kunt u zelf ook wel bedenken. Er is nog zó veel meer mogelijk. Meer dan u wellicht zou denken. En daarom lichten we vandaag een tipje van de sluier. 

Leer duiken!

Wat let u, als dit iets is wat u altijd al eens hebt willen uitproberen. 55-plussers zijn niet te oud om aan duiken te doen. Probeer het gewoon eens. U zult goed begeleid worden, waarbij u eerst oefent in ondiep water en vertrouwd kunt worden met de apparatuur. Bovendien is het water heerlijk: ervaar zelf eens hoe het is om gewichtloos door een andere dimensie te zweven. Onder water gaat er namelijk een wereld voor u open! En ook handig: wist u al dat brildragers de mogelijkheid hebben om in een duikbril ‘glazen’ op sterkte te laten zetten? Ook dat hoeft dus geen belemmering te zijn! 

Het bewijs dat bijzondere sporten ook nog voor u zijn weggelegd? In Brazilië is bijvoorbeeld surfen een ware hit onder zestigers en zeventigers! Bekijk het hier.

Ontdek waar uw voorouders vandaan kwamen

Duiken toch een tikkeltje te heftig wat u betreft? Wat dacht u dan van een stamboomonderzoek (genealogie)! U zult merken: u kunt uzelf hier uren in verliezen. Want hoe interessant is het om erachter te komen wie uw voorouders waren? Wie weet wat voor roots u ontdekt! Stamboomonderzoek levert vaak bijzondere verhalen op. Ook handig: tegenwoordig kunt u veel vinden via het internet, al is het ook leuk om er op uit te gaan en bijvoorbeeld oude stadsarchieven of de burgerlijke stand in te duiken.

Ga op avontuur en leer een nieuwe taal

Een nieuwe taal leren kan altijd.. maar je leert een taal pas echt wanneer je ook het land en de cultuur ervaart! Wie dacht dat taalcursussen in het buitenland alleen waren weggelegd voor studenten, heeft het mis. Tegenwoordig worden er namelijk ook vele taalcursussen voor 50-plussers aangeboden. Speciaal voor cursisten die een taal willen leren of verbeteren en met leeftijdgenoten lessen willen volgen. Naast de taallessen worden er vaak activiteiten zoals kooklessen, danslessen en excursies naar interessante plaatsen en bezienswaardigheden in de omgeving aangeboden. Gegarandeerd een bijzondere ervaring! Dus: wat gaat het worden? Spanje, Italië, Frankijk? Zeg het maar!

Word helemaal zen dankzij een yogacursus

U dacht dat yoga alleen was weggelegd voor jonge, hippe mensen die zich in elke positie kunnen manoeuvreren? Dan heeft u het echt mis. Juist voor ouderen is yoga erg interessant én praktisch (en dat hoeft dus helemaal niet zweverig te zijn). Yoga staat er namelijk om bekend e spieren en gewrichten soepel te houden. U kunt dus prima een (eventueel op maat gemaakte) yogales volgen. Sterker nog: het is zelfs een heel goed idee om latere leeftijd nog met yoga te beginnen. Het bevordert de bloedsomloop, u werkt aan uw stabiliteit en evenwicht en maakt u heerlijk ontspannen. Probeer het maar eens: Yoga is echt leuk! 

Lekker hobbyen bij WoonincPlusVitalis?

Natuurlijk, een bijzondere hobby is leuk – maar misschien geniet u wel net zo veel van een ‘gewone’ workshop zoals muziek maken. Schildert u graag? Of bent u dol op handwerken? Bij WoonincPlusVitalis hobbyen we graag met u mee. Bekijk onze  Samen Uit Agenda voor de mogelijkheden en sluit gerust aan!