5 onmisbare apps voor de tablet en smartphone
  1. Blog
  2. 5 onmisbare apps voor de tablet en smartphone

5 onmisbare apps voor de tablet en smartphone

14-08-2017

Wat zijn apps precies? Wat kunt u er mee? WoonincPlusVitalis zet vijf onmisbare apps - voor op uw smartphone en tablet - op een rijtje.  

Steeds meer mensen bezitten een smartphone of tablet. Grote kans dat u er ook eentje heeft of overweegt om er een  aan te schaffen. Een goed idee, want de toestellen worden steeds gebruiksvriendelijker en kunnen zeer praktisch en plezierig zijn. Zeker met de juiste apps. Maar wat zijn apps precies en wat kunt u er mee? WoonincPlusVitalis zet vijf onmisbare apps op een rijtje.  

Een app, wat is dat?

Heeft u voor het eerst een smartphone of tablet in handen? ’Dat is even wennen. Maar, als u eenmaal weet hoe het werkt, zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt er zo veel meer mee dan alleen bellen of sms’en!

Een app is een programmaatje wat u op de telefoon of tablet kunt installeren, wat extra functies toevoegt. Er zijn praktische apps, waarmee u bijvoorbeeld de weersvoorspellingen kunt bekijken, treintijden inziet en gratis berichten kunt versturen naar familie en vrienden. Maar er zijn ook apps waarmee u kunt puzzelen, muziek luisteren en filmpjes bekijken. Sommige apps kosten geld, maar er zijn ook vele gratis apps verkrijgbaar.

Vijf onmisbare apps

Download zelf of vraag iemand om u te helpen met het downloaden van de leukste en handigste apps!

1.     WhatsApp

Grote kans dat u deze wel kent, in ieder geval van horen zeggen. Het is misschien wel de meest populaire app van allemaal: WhatsApp. Hét medium om gratis berichten te versturen en te ontvangen. Maar dat is nog niet alles: stuur foto’s en filmpjes één op één door naar vrienden of familie, of maak een zogenaamde ‘groepsapp’ aan waarmee u direct communiceert met bijvoorbeeld het hele gezin.

2.     MedAlert

Een app in de categorie ‘praktisch’: MedAlert. U voegt in deze app toe welke medicijnen u wanneer en in welke dosis in moet nemen. De app maakt op basis daarvan een handig schema en herinnert u eraan, zodra het tijd is om de medicatie te gebruiken. U kunt na een alert zelf afvinken of u uw medicatie heeft ingenomen. Ook biedt MedAlert de mogelijkheid tot het toevoegen van notities of het bijhouden van uw medicijnvoorraad. Makkelijker gaat het niet worden!

3.     Einstein Brain Trainer

De Einstein Brain Trainer is leuk en houdt de geest scherp. De app test en traint namelijk uw breinconditie met behulp van spelletjes. Deze spelletjes zijn niet alleen leuk om te spelen, het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat de app ook echt uw hersenen in topvorm houdt. Einstein loodst u door het spel heen, houdt uw voortgang bij en legt de theorie achter elk spelletje uit. Met minigames variërend van reken- tot geheugenspelletjes, die alleen, maar ook samen gespeeld kunnen worden. Een aanrader voor jong en oud!

4.     LuisterBieb

Boeken lezen is heerlijk. Daar kunt u even helemaal bij wegdromen. Maar soms kan het ook heel fijn zijn om voorgelezen te worden. Dat is niet alleen ontspannend, maar ook een welkome afwisseling tijdens bijvoorbeeld huishoudelijke klusjes. Dankzij LuisterBieb is het mogelijk. Met deze app krijgt u gratis toegang tot een heleboel te downloaden luisterboeken, die u vervolgens ook kunt luisteren zonder dat u toegang nodig heeft tot het internet. En bent u lid van de Bibliotheek? Dan krijgt u zelfs toegang tot nóg meer nieuwe titels.

5. Senior Phone

Het gebruik van al die mogelijkheden en apps maar lastig? Niet meer wanner u Senior Phone installeert. Deze app zorgt voor een versimpelde weergave van uw telefoon of tablet met o.a. grotere knoppen. Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te lezen. Bovendien biedt de app allerlei handige extra’s. Van rekenmachine tot kalender  en vergrootglas. U kunt er zelfs muziek mee luisteren of foto’s mee maken. En heeft u hulp nodig bij een noodgeval? Via één klik op de knop bent u verbonden met familie of hulpdiensten.

Op uw telefoon en tablet zijn standaard al een aantal apps geïnstalleerd. Probeer eerst deze eens uit. U merkt vanzelf hoe handig apps kunnen zijn! Gewend aan het gebruik? Probeer zelf een van bovenstaande apps te downloaden of vraag iemand in uw omgeving om hulp. Voor u het weet, wilt u niet meer zonder!