Overheerlijke zomerse gerechten (die het hele jaar smaken)
  1. Blog
  2. Overheerlijke zomerse gerechten (die het hele jaar smaken)

Overheerlijke zomerse gerechten (die het hele jaar smaken)

28-08-2017

Hoewel we op dit moment niet mogen klagen over het weer, écht veel warme avonden hebben we dit jaar niet mee mogen maken. Jammer voor de zomerliefhebbers onder ons, maar dat betekent niet dat we de zomer na deze zonnige dagen niet een beetje zelf in huis kunnen halen. Want weer of geen weer: van deze zomerse gerechten gaat u gegarandeerd smullen. Ook in de herfst. En winter. Vooruit, het hele jaar door!

Salade zomerkoninkje

Aardbei, kaas, gebraden kipfilet én avocado in één salade? Het is misschien een verrassende combinatie, maar o zo heerlijk. Deze salade bevat het beste van alle smaakwerelden: zoet, zuur, romig en zout. Heerlijk als bijgerecht bij de barbecue of als volledige maaltijdsalade. Met dank aan de Allerhande-website, waar u alle ingrediënten voor deze zomerse salade én het volledige recept vindt.

Groentespies met falafel

Warme zomerdag? Tijd voor een barbecue! Heerlijk hoor, zo’n sateetje, worstje of hamburgertje, maar een keer iets anders is ook wel lekker. Wat dacht u van een groentespies met falafel? Ideaal voor diegenen die eens wat minder, of helemaal geen vlees (willen) eten. En mocht het dan toch spontaan gaan regenen, dan bakt u de spiesjes gewoon even in de (grill)pan.

Pastasalade met makreel

Een zomerse pastasalade met makreel kan natuurlijk niet ontbreken. Want of het buiten nu heet is of dat het regent dat het giet: een pastasalade is zó gemaakt en smaakt altijd goed. Men neme natuurlijk de pasta (bij voorkeur fusilli, het oog wil ook wat), gerookte makreel, ui, paprika, pestospread, nog een aantal andere ingrediënten en smullen maar. Glutenintolerant of vegetarisch? Vervang dan de pasta door een glutenvrije variant of de makreel door falafelballetjes. Et voilà.

Italiaanse ovengnocchi

Een ovengerecht in de zomer? Jazeker. Want wie dit jaar in Italië op vakantie is geweest, heeft vast heimwee naar de Italiaanse keuken. Of misschien doet Italië u denken aan die goede oude tijd, toen u de hele zomer op de camping doorbracht. Of dit nu wel of niet bekend voor u klinkt, dit gerecht mag u volgens ons niet missen. En trouwens, een mediterrane ovenschotel met gnocchi, tonijn, tomaat en champignon smaakt het hele jaar door goed. Italiaans rood wijntje erbij en… buon appetito!