Vier op 30 september Nationale Broer en Zus dag
  1. Blog
  2. Vier op 30 september Nationale Broer en Zus dag

Vier op 30 september Nationale Broer en Zus dag

26-09-2017

30 september is het Nationale Broer en Zus dag. Heeft u een broer of zus? Zet hem of haar dan eens extra goed in het zonnetje. Want hoe vanzelfsprekend de band met uw broer of zus ook lijkt: door de waan van de dag vergeten we soms weleens hoe bijzonder diegene voor ons is. Goed om daar eens bij stil te staan. Om te beginnen op 30 september.

Het idee: haal eruit wat erin zit

Nationale Broer en Zus dag is geïnitieerd door voormalig 3FM-dj Giel Beelen. Na het verlies van zijn zus besefte hij dat je er nú uit moet halen wat er in zit. Volgens hem betekent dat niet alleen samen genieten van het leven, maar ook naar elkaar uitspreken wat u voor uw zus of broer voelt. Wij vinden dit een mooi initiatief. Maar hoe zet u uw broer of zus eens extra in het zonnetje?

Tips om uw broer of zus te verrassen

Waar u uw broer of zus blij mee maakt weet u zelf natuurlijk het beste. Vindt u dat toch lastig? Dan kunnen de volgende tips u daar vast bij helpen.

  • Een bosje bloemen. Natuurlijk, met een bosje mooie bloemen maakt u iedereen blij. Ga bij uw broer of zus op de koffie en verras hem of haar met een mooie bos of stuur een prachtig boeket per post op.
  • Een kaartje met een lieve tekst. Want gewoon even zeggen dat u van hem of haar houdt hoeft niet moeilijk te zijn.
  • Een dagje uit. Het helpt natuurlijk door uzelf de vraag te stellen waar hij of zij dol op is. Welke hobby’s heeft hij of zij? Is dat wandelen aan het strand, een theatervoorstelling bezoeken, een dagje naar het museum of een mooie film bekijken?
  • Kop koffie of thee. Een fijne tijd beleven samen hoeft natuurlijk niet altijd buiten de deur. Een lekkere kop koffie of thee, een stuk taart en uw geliefde broer of zus: meer heeft u niet nodig!
  • Een kiekje. Een kiekje? Jazeker. Want wat is er nu fijner dan nog dagenlang kunnen genieten van die ene fijne dag samen? Leg jullie uitje daarom vast.

Wij wensen u een fijne dag

Even stilstaan bij de band die u met uw broer of zus heeft hoeft niet moeilijk te zijn. En met hem of haar in het zonnetje zetten doet u natuurlijk ook uzelf een plezier! Wij wensen u een prettige Nationale Broer en Zus dag!