De vijf mooiste winterbestemmingen om alvast te boeken!
  1. Blog
  2. De vijf mooiste winterbestemmingen om alvast te boeken!

De vijf mooiste winterbestemmingen om alvast te boeken!

09-10-2017

De dagen worden korter, het weer wordt kouder. Niet iedereen is daar even blij mee. Sterker nog, veel mensen hebben last van het zogenaamde ‘herfstdipje’. Raakt u ook somber gestemd als u naar buiten kijkt? Niet nodig! De herfst – en straks de winter – hebben ontzettend veel te bieden. Nieuwsgierig? Wij zetten voor u alvast de vijf mooiste winterbestemmingen op een rijtje. Heeft u iets om naar uit te kijken.. of iets om gewoon even lekker bij weg te dromen. 

1.   Venetië, Italië

Bij Italië denkt u in eerste instantie wellicht aan zon. Italië is echter ook een prachtige winterbestemming. Waar Venetië in de zomer erg druk en warm is, is deze stad tijdens de winter een compleet andere beleving. Bovendien zijn de hotelkamers rond januari een stuk goedkoper. Trek een warme jas aan en ga erop uit, de mistige ochtenden geven een prachtige gloed over het water. Een plaatje! Wilt u echt iets bijzonders zien? Boek dan voor februari, tijdens het Venetiaanse Carnaval, wanneer de straten zich vullen met spookachtige, maar tegelijkertijd prachtige, gemaskerde figuren. En ook prettig: met slechts anderhalf uur vliegen bent u al op de plaats van bestemming! 

2.   New York, USA

Toegegeven, erg origineel is het niet. Maar wat geeft dat als u er dit prachtige plaatje voor terugkrijgt? De winter is in New York City bovendien extra speciaal: van de enorme kerstboom op Rockefeller Plaza tot de kerstlichtjes op Dyker Heights. Ga kerstcadeaus kopen bij Macy’s en maak een wandeling langs de uitbundig versierde etalages. Vergeet ook niet om te gaan schaatsen – of in ieder geval een kijkje te nemen - in het besneeuwde Central Park. Een bezoek aan New York City staat garant voor een bijzondere reeks hoogtepunten. Dat móet u gewoon een keer gezien hebben. 

3.   Amsterdam, Nederland

Geen zin om ver te reizen? Geen probleem! Ons eigen landje heeft namelijk ook zó veel moois te bieden! Een van die hoogtepunten is natuurlijk onze eigen hoofdstad: Amsterdam! Wie krijgt er geen kriebels bij het idee om te slenteren langs de prachtige grachten, op zoek naar een warm café? Vergeet ook niet om ’s avonds nog een rondje te maken, wanneer de lichtjes de stad nog knusser maken. Dit is precies wat wij Nederlanders met ‘gezellig’ bedoelen! Nu nog hopen op een beetje sneeuw, want een wit laagje zou het plaatje natuurlijk compleet maken. Bijna een sprookje…

4.   Beieren, Duitsland

Beieren: ook wel het winterparadijs van Duitsland. Dit is, naast een oord voor wintersportliefhebbers, ook dé plek om te wandelen en te genieten van alle pracht die de ongerepte natuur te bieden heeft. Bovendien is de winter de beste (en meest rustige) tijd om de koninklijke kastelen – zoals die van Slot Neuschwanstein – te bezoeken. Geef uw ogen goed de kost. Adem de frisse lucht in. Geniet van streekgerechten zoals bergkaas of Bayerischer Schweinebraten. Kortom, een winterse betovering! 

5.   Reykjavik en omgeving, IJsland

Bent u wel in voor een avontuur? Dan is IJsland bij uitstek geschikt als winterbestemming. Met sprookjesachtige en tegelijkertijd ruige landschappen, vaak inclusief een laagje sneeuw. IJsland is natuurlijk altijd ‘winters’, maar ook hier kennen ze een hoog- en laagseizoen: laat onze winter nu net de periode zijn waarin de prijzen flink zakken. Bovendien is de kans groot dat u veel populaire plekjes helemaal voor uzelf hebt. Bezoek de warmwaterbronnen, slenter door de kleurrijke straatjes van Reykjavik, warm zelf op in thermaalbad Blue Lagoon en misschien heeft u zelfs de mazzel om het Noorderlicht te zien. Spectaculaire reis gegarandeerd! Bereid u wel voor op de duisternis: de dagen zijn kort hier (ongeveer 5 uur daglicht), maar de lichtjes in de donkere uren geven een heerlijk, knus gevoel!