Kunstweek 2017: een week lang genieten van kunst!
  1. Blog
  2. Kunstweek 2017: een week lang genieten van kunst!

Kunstweek 2017: een week lang genieten van kunst!

23-10-2017

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Kunstweek, die dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 12 november. Dit is uw kans om een week lang extra van kunst te genieten. In het hele land vinden er bij diverse kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten allerlei activiteiten en festiviteiten omtrent beeldende kunst plaats. Zo komt u op plekken die u anders wellicht over het hoofd had gezien. Ga er dus vooral op uit! Wat u deze week niet mag missen? WoonincPlusVitalis zocht alvast drie bijzondere tentoonstellingen voor u uit.

1.   Het KUNSTHUYS

In Best, aan de Sonseweg, vindt u het bijzondere KUNSTHUYS. U begint uw bezoek met een wandeling door de prachtige beeldentuin. Alleen hier al valt genoeg te zien met tientallen sculpturen en lichtobjecten van brons, keramiek, polyester en glas. Vervolgens betreedt u de galerie, waar u kunt genieten van meer dan 1000 werken van zowel grote namen als aanstormend talent uit binnen- en buitenland. De collectie is zeer compleet: van schilderijen en foto’s tot unieke sieraden en objecten in o.a. glas, keramiek en brons. En bent u uitgekeken? Maak daarna vooral nog een wandeling. Het KUNSTHUYS ligt in een prachtig park, midden in de bossen van Best. Hier vindt u onder andere ook Museum Bevrijdende Vleugels en het gezellige Boshuys, waar u terecht kunt voor een goed stuk appeltaart en een warme kop koffie.

Bekijk hier de website en vergeet bij uw bezoek vooral niet te vermelden dat u voor de Kunstweek komt. U krijgt dan een speciale kunstkalender cadeau.

2.   Museum Jan Heesterhuis

In het Museum Jan Heestershuis in Schijndel ontdekt u hoe kunstenaar Jan Heesters (1893-1982) leefde. Wat dit museum zo bijzonder maakt? Het bevindt zich in het – volledige ingerichte - historisch woonhuis van de kunstenaar! Een hele intieme sfeer dus, waarin, in steeds wisselde exposities, de kunstwerken van Jan Heesters worden tentoongesteld. Maar dat is nog niet alles! Naast het oude woonhuis is namelijk een modern paviljoen gebouwd. In dit paviljoen vinden ook wisselde exposities plaats in diverse thema’s van allerlei kunstenaars. Tijdens de Kunstweek bekijkt u hier de expositie 'Noorderlicht - Hedendaagse realisten uit Noord-Nederland'. De aansluitende beeldentuin maakt het plaatje compleet. Absoluut een bezoek waard!

Bekijk de website voor meer informatie.

3.   Grafisch Atelier Den Bosch

Dit is typisch zo’n plek die u normaal gesproken niet zo snel zou bezoeken. Het Grafisch Atelier Den Bosch is namelijk een werkplaats. Dit is het domein van kunstenaars en vormgevers die hier hun werk maken of komen experimenteren met nieuw materiaal. Binnen het Grafisch Atelier kunnen ze aan de slag met etsen, houtdruk, lithografie en zeefdruk. Alle gereedschappen zijn hier voorhanden! Op 4 november, tijdens de Kunstweek, opent de speciale Kalendertentoonstelling. U bent als bezoeker van harte welkom. Een unieke kans om kunstenaars met verschillende technieken aan het werk te zien. En heeft u iets moois gevonden? Verschillende prints zijn te koop!

Bezoek alvast de website.

 

Benieuwd wat er nog meer te zien en doen valt tijdens de Kunstweek? Via deze link bekijkt u een overzicht van alle deelnemers.