Nostalgie: de leukste series van vroeger!
  1. Blog
  2. Nostalgie: de leukste series van vroeger!

Nostalgie: de leukste series van vroeger!

06-11-2017

Kent u ze nog? Vier series van vroeger die we allemaal bekeken hebben! 

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: afgelopen week werd bekend dat de Fabeltjeskrant terug op tv komt! Menigeen van ons heeft er mooie herinneringen aan. Series van vroeger, ze laten die goede oude tijd (en dat mag soms best gezegd worden!) herleven. WoonincPlusVitalis zet daarom nog een aantal ‘gouwe ouwen’ voor u op een rijtje. Inclusief een stukje televisie om terug te kijken. Heerlijk voor tijdens een koude, regenachtige novemberdag! 

1.   ‘Allo ‘allo!

René Artois staat bij ons allemaal in het geheugen gegrift. Hij vormt de hoofdpersoon van deze Britse komedieserie, die werd uitgezonden op de BBC tussen 1982 en 1992. Wat hebben we genoten van onze verzetsheld, die niet zelden in onderonsjes met zijn serveersters werd betrapt: "René, what are you doing 'olding that servant girl around your arms?" En René, neerbuigend tegen zijn vrouw Edith: "You stupid woman!"

Maar ook om de andere vaste uitspraken hebben we keer op keer hartelijk gelachen. Van het passievolle "Ooooh, René!" door serveerster Yvette, tot het belabberde Engels van Monsieur Leclerc: “Good moaning”. En in dit rijtje mag natuurlijk niet het "'Allo 'allo, 'ere Nighthawk, over" ontbreken, waarmee René immer Londen beantwoordde. Met deze catchfrase wordt namelijk de naam van de serie verklaard!

Bekijk hier een van de leukste afleveringen van ‘Allo ‘Allo:

 

2.   Little House on the Prairie

Grote kans dat u ‘m niet zo heel lang geleden nog op tv voorbij zag komen: de serie Little House on the Prairie! Begin 2016 startte men namelijk weer met het uitzenden van seizoen 1 van de hitserie. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen, lijkt het wel. Het oorspronkelijke kinderboek werd vertaald naar een film, wat later de pilot zou vormen voor de serie. En dat is nog niet alles. In 2004 werd er namelijk nóg een serie van het verhaal gemaakt. Wij snappen best waarom. Wie droomt er niet weg bij deze heerlijke, positieve en warme serie?

En ook het deuntje van de intro van de Little House on the Prairie-afleveringen krijgen we maar niet uit ons hoofd:

3.   The Dukes of Hazzard

Toen filmproducent Gy Waldron de avonturenserie The Dukes of Hazzard bedacht, gebaseerd op de door hem geschreven en geregisseerde speelfilm 'Moonrunners' uit 1975, had hij vast niet gedacht dat de serie zo populair zou worden. Toch vonden we als kind de vele stunts en aanvaringen met de plaatselijke politie maar wat spectaculair. En dat dit een serie is van alle tijden wordt wel bewezen door de vele spin-offs die The Dukes of Hazzard heeft voortgebracht. In 1983 verscheen er een animatieversie van de serie en ook volgden er twee televisiefilms (1997 en 2000), twee bioscoopfilms (2005 en 2007) en werden er maar liefst 5 videospellen op de serie gebaseerd. Maar als u het ons vraagt… doe ons maar de originele, eerste serie! 

4.   Zeg ‘ns Aaa

Het zou een van de langstlopende en populairste series van de Nederlandse televisie worden. Wie had dat gedacht toen Zeg ‘ns Aaa voor het eerst in 1981 door de VARA werd uitgezonden. Misschien wel zo heerlijk om naar te kijken omdat de situaties naast erg komisch, stiekem ook erg herkenbaar waren? Heerlijk geestig, heerlijk Nederlands. Alhoewel, Nederlands… deze serie was zó populair dat het ook werd uitgezonden in België, Spanje, Duitsland, het Verenigd-Koninkrijk en zelfs in Nieuw-Zeeland en Australië!

Bekijk hier de allereerste aflevering terug van Zeg ‘ns Aaa:

 

Welke serie van vroeger kunt u maar niet missen? Met een beetje zoeken op het internet vindt u vaak nog complete afleveringen of zelfs hele seizoenen terug!