Drie redenen om te kiezen voor een e-reader
  1. Blog
  2. Drie redenen om te kiezen voor een e-reader

Drie redenen om te kiezen voor een e-reader

22-11-2017

Een complete bibliotheek van nog geen centimeter dik? Het kan tegenwoordig écht. We hebben het natuurlijk over de e-reader. Steeds meer mensen lezen hun boeken, tijdschriften en kranten op dit apparaatje. Wij van WoonincPlusVitalis begrijpen wel waarom. Want alhoewel een geprint boek zo z’n charme heeft, is een e-reader ontzettend handig. We leggen u graag uit waarom! 

1.   Altijd overal een stapel boeken

Kent u dat? U wilt onderweg lekker lezen, maar uw tas zit al zo vol. En nu moet er ook nog een dik boek bij. Of nog erger: u wilt op vakantie en leest dan zo drie of vier boeken uit. Maar wat kost dat veel dure kilo’s, zeker als u met het vliegtuig op reis gaat. De e-reader is uw oplossing. U kunt er honderden boeken op kwijt. Zonder dat het apparaatje groter of zwaarder wordt. Ideaal. En dat ruimt ook in huis lekker op!

Ook goed om te weten: minder bekende of populaire titels zijn vaak alleen voor de e-reader beschikbaar. Ook boeken die niet meer gedrukt worden zijn vaak nog wel als digitale variant beschikbaar. 

2.   Lekker voordelig

Een tweede, groot voordeel: wist u al dat de zogenaamde ‘e-books’ een stuk goedkoper zijn dan de papieren versie? Bovendien geldt de vaste boekenprijs niet voor e-books, waardoor er regelmatig goede aanbiedingen te vinden zijn. U kunt een e-book gemakkelijk online bestellen. Op elk moment van de dag. U bent dus niet afhankelijk van de openingstijden van de winkel. Sterker nog: u hoeft er niet eens de deur voor uit. Handig als we weer eens last hebben van Oer-Hollands regenweer. Of wanneer u op reis bent en nog een stukje vakantie aan het einde van uw boek over heeft. Ook vanuit de stacaravan in Italië schaft u meteen een nieuw boek aan!

3.   Groot gebruikersgemak

Dat gebruikersgemak is sowieso wel een dingetje om rekening mee te houden bij uw keuze tussen papieren boeken en e-books. Zo kunt u voor ieder boek zelf het lettertype en de lettergrootte instellen. En geloof ons maar als we zeggen dat een e-book minstens zo prettig leest als een papieren versie. Het licht in de e-reader lijkt niet op het licht dat van een laptop- of computerbeeld, maar is juist zeer zacht voor je ogen. En wordt het donker? Dan kunt u de helderheid zelf aanpassen. U kunt dus ook zonder lampje lezen. Bent u op vakantie? Het scherm van uw e-reader spiegelt net zo min in de zon als een gewoon boek.

Houdt u ook zo van lezen voor het slapengaan? Dan kent u het vast wel: niet weten wat de meest comfortabele houding is om te lezen. Het boek is te zwaar om boven u te houden wanneer u op uw rug ligt, maar als u op uw zij ligt moet u bij elke omslaande bladzijde van houding wisselen. Ook dat probleem is dankzij de e-reader verleden tijd!  

En ten slotte: gebeurt het u ook wel eens dat uw boekenlegger uit uw boek valt, waardoor u niet meer weet waar u bent gebleven? Uw e-reader houdt het automatisch voor u bij.

 

Is lezen ook uw grootste hobby? Wij schreven al eerder over boekentips voor in de zomer en in de winter. U schaft deze titels uiteraard ook gemakkelijk als e-book aan!