Bloemen in huis: stel uw eigen boeket samen in de pluktuin
  1. Blog
  2. Bloemen in huis: stel uw eigen boeket samen in de pluktuin

Bloemen in huis: stel uw eigen boeket samen in de pluktuin

08-05-2018

Een mooi boeket op tafel maakt de lentekriebels echt compleet. U kunt natuurlijk een bos bloemen kopen op de markt, bij de bloemist of in de supermarkt. Maar wat is er nu mooier dan zelfgeplukte bloemen? In de buurt zijn er verschillende ‘pluktuinen’ te vinden waar u zelf een boeket samenstelt. Al wandelend over het land geniet u van de kleuren en geuren en plukt u waar uw oog op valt. Zonnebloemen, dahlia’s, korenbloemen, kogeldistels… er zijn vaak tientallen bloemen te vinden in zo’n pluktuin. U neemt ze tegen een kleine vergoeding mee naar huis, waarbij de grootte van de bos meestal de prijs bepaalt.

Pluktuinen in de regio Eindhoven

De meeste pluktuinen vindt u in het midden van het land, maar ook in de regio Eindhoven kunt u volop van bloemen genieten. We zetten de 6 leukste pluktuinen uit de regio voor u op een rij:

Buutvrij in Best

Buutvrij in Best is een fijne plek in het groen. Jong en oud komen er om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en in de natuur te zijn. Bij Buutvrij kunt u naast bloemenplukken ook kunt genieten van thee met wat lekkers, of winkelen in de bijzondere boetiek.

De Tinteltuin in Eersel

In De Tinteltuin in Eersel kunt u naast van bloemen, ook van een high tea met verschillende zoete en hartige gerechtjes genieten. Bovendien is De Tinteltuin regelmatig het decor van een minimarkt waar u mooie vazen en leuke cadeauartikelen vindt.

’t Voortje in Mierlo

Mierlo is de thuisbasis van pluktuin ’t Voortje, waar vanaf 1 juni het plukseizoen weer van start gaat. U vindt hier bloemen die karakteristiek zijn voor de boerentuinen van vroeger. Het is een plek vol geur, kleur en nostalgie. Helmi en Willy heten u van harte welkom.

Miss Hyacinth in Sint-Oedenrode

Op het land van Miss Hyacinth in Sint-Oedenrode bloeien ruim 50 soorten bloemen. Ook voor een ontspannende wandeling of een heerlijke high tea bent u hier welkom. Vanaf Tweede Pinksterdag opent Miss Hyacinth haar poort weer voor het lente- en zomerseizoen.

De Laarhoeve in Diessen

De Laarhoeve in Diessen hoort bij de gelijknamige zorgboerderij. U kunt hier naar hartenlust bloemen plukken en uw eigen boeket schikken. In de zomermaanden kunt u hier ook bramen en frambozen plukken. Dat kan zelfs in de avond: er staan geldkistjes klaar waar u het geld in kunt doen.

De Heerevelden in Handel

In het dorpje Handel ligt pluktuin De Heerevelden. Vanaf half juni kunt u hier weer meer dan 80 soorten seizoensgebonden bloeiende snijbloemen bewonderen en plukken. De tuin is makkelijk toegankelijk voor ouderen en mindervalide en u kunt er uitrusten onder het genot van een drankje.

Tips voor bloemschikken

Heeft u uw eigen boeket bij elkaar geplukt? Met deze tips geniet u optimaal van uw creatie:

  1. Snijd alle stelen schuin af met een schoon scherp mesje of een speciale bloemsnijder. Zo kan de bloem beter water opnemen.
  2. Verwijder de bladeren die niet boven de vaas uitkomen. Blad dat in het water hangt trekt namelijk bacteriën aan en bederft daardoor snel.
  3. Gebruik een schone vaas. Bacteriën en vuil verstoppen de bloemvaten waardoor het boeket snel slap gaat hangen.
  4. Zet uw boeket niet in de zon, op de tocht of vlak naast een fruitschaal.

Liever wat lekkers plukken?

In de regio vindt u ook diverse theetuinen of fruittuinen. zoals Philips Fruittuin in Eindhoven en theetuin Op Kreitsberg in het dorpje Zeeland.