Zomerschool: 5 nieuwe dingen om te leren deze zomer
  1. Blog
  2. Zomerschool: 5 nieuwe dingen om te leren deze zomer

Zomerschool: 5 nieuwe dingen om te leren deze zomer

02-07-2018

De zomer is weer in volle gang, een heerlijke periode voor veel mensen. Lekker eropuit en genieten van de mooie natuur. Maar in de zomermaanden liggen ook veel sport- en hobbyclubs, cursussen en andere activiteiten stil. En misschien zijn uw (klein)kinderen een paar weken op vakantie. Dan kunnen de zomerdagen erg lang aanvoelen. Maar dat hoeft absoluut niet: er zijn genoeg dingen te ontdekken deze zomer! Vandaag verzamelen we 5 leuke én leerzame zomeractiviteiten voor u.

Online cursus vogels kijken

Misschien heeft u weleens een vogel in huis of een volière in de tuin gehad. Prachtige dieren om naar te kijken, toch? Zo ook in het wild. Vogelbescherming Nederland geeft een gratis online cursus vogels kijken in Nederland. In deze cursus voor beginners leert u in 10 lessen veel vogels en hun geluiden kennen. Met handige tips, filmpjes en ezelsbruggetjes om vogels te leren kijken en vooral van vogels te genieten. U krijgt wekelijks per e-mail een les toegestuurd. De volgende keer dat u door de stad of de natuur wandelt zult u veel meer natuur horen en zien.

Leer bij slecht weer beter computeren

Zien de weersvooruitzichten er even niet zo goed uit? Of wilt u de warmte even ontvluchten? Dan kunt u eens denken aan een online cursus van Seniorweb. U leert op uw eigen tempo computergerelateerde zaken beter beheersen wanneer het u uitkomt. Op uw eigen tempo. Zo kunt u bijvoorbeeld aan de slag met Facebook, leren e-mailen, bedreven raken in foto’s beheren en bewerken, beter worden in typen met 10 vingers of veilig en bewust internetten.

Een nieuwe hobby ontdekken

Bij het Senioren Hobbycentrum in Mill kunt u ruim 20 leuke hobby’s ontdekken in verschillende categorieën variërend van fotografie en glas in lood tot stamboomonderzoek en muziek. Het doel is samen met leeftijdsgenoten gezellig aan hobby’s werken en elkaar ondertussen beter leren kennen. De verschillende groepslessen onder leiding van enthousiaste vrijwilligers gaan ook in de zomerperiode gewoon door. Want, zeggen zij: talent gaat nooit met pensioen.

Uzelf uitdagen met hoger onderwijs

Wilt u graag kort maar krachtig in enkele dagen veel leren over een onderwerp? De HOVO Brabant seniorenacademie biedt deze zomer interessante afwisselende en actieve meerdaagse cursussen op academisch niveau aan. HOVO is een initiatief van de 4 grotere hogescholen en universiteiten van Brabant: Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven en Tilburg University. Een afwisselend programma, goede sfeer en leuke excursies maken deze zomeracademie uniek. Verdiep u deze zomer in de filosofie, geschiedenis, psychologie of natuurwetenschappen.

Een vreemde taal leren

Heeft u altijd al een andere taal willen leren? En zou u graag genieten van een andere omgeving? StudyTravel combineert het nuttige met het aangename. De organisatie verzorgt namelijk taalcursussen op locatie in groepsverband. Ook speciaal voor de wat oudere cursisten. Zo organiseren zij praktijkgerichte taalcursussen voor 50-plussers in verschillende Spaanse, Engelse, Franse en Italiaanse steden. Naast het leren van de taal, zijn er ook verschillende andere activiteiten inbegrepen zoals het bezoeken van bezienswaardigheden en kook- of danslessen.

Wat gaat u deze zomer doen?