De mooiste fietstochten in Eindhoven en omgeving
  1. Blog
  2. De mooiste fietstochten in Eindhoven en omgeving

De mooiste fietstochten in Eindhoven en omgeving

12-10-2018

Het is heerlijk om te fietsen met dit prachtige herfstweer! Al fietsend is er bovendien genoeg moois te ontdekken in omgeving Eindhoven. Dit is een populaire fietsregio door het aantal rustbankjes, de vriendelijke horeca en de fraaie bezienswaardigheden langs de routes. Zelfs als u een geboren en getogen Eindhovenaar bent zijn er misschien plekjes die u nog nooit zijn opgevallen. Misschien bent u er al honderden keren voorbij gekomen zonder dat u het in de gaten had. Met deze fietsroutes rijdt u op uw gemak langs de mooiste stukjes Eindhoven en omgeving.

1. Rondje Eindhoven

Wilt u alle facetten van de stad in korte tijd ontdekken? Stap op het Stationsplein op en volg al trappend de bordjes 'Rondje Eindhoven'. Deze bewegwijzerde fietsroute laat u het bijzondere karakter van Eindhoven zien. U kiest uit vier richtingen en stelt uw eigen prachtige fietstocht door stad en natuur samen. De afstanden variëren van 20 tot 75 kilometer over vooral vrij liggende fietspaden en autoluwe wegen.

2. De Van Gogh fietsroute

De Van Gogh fietsroute leidt u langs een groot deel uit het leven van de wereldberoemde kunstschilder. Hij woonde en werkte namelijk voor lange tijd in Noord-Brabant. De volledige route van 335 kilometer doorkruist de hele provincie, verdeeld in vijf routes. De dichtstbijzijnde startplaats is het Vincentre in Nuenen, maar u kunt ook starten bij het Vincent van GoghHuis in Zundert, Het Vincent van Gogh Informatiecentrum in Etten-Leur, Vincents Tekenlokaal in Tilburg, of het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch.

3. Liberation route

Met de Liberation Route volgt u al fietsend het pad dat de geallieerden aflegden tijdens de bevrijding in 1944 en  1945. De oorspronkelijke route start in Normandië en loopt via Noord-Brabant, Nijmegen, Arnhem en de Zuid-Veluwe richting Berlijn. In Brabant zijn er vijf Liberation fietsroutes die via het knooppuntennetwerk lopen. Onderweg kunt u bij verschillende luisterplekken verhalen over de oorlog beluisteren. Starten kan bijvoorbeeld bij VVV Eindhoven aan het Stationsplein of Museum Bevrijdende Vleugels in Best.

4. Innovatie in Eindhoven

Wilt u weleens wat anders? Fiets dan de unieke fietsroute Innovatie in Eindhoven. Onze stad staat wereldwijd bekend als eeuwenlange broedplaats voor innovatie en deze tocht laat u zien waarom. U fietst onder andere langs het DAF Museum waar de Van Doorne's Automobiel Fabriek begonnen is, het Phillips Museum waar het eerste gloeilampje werd gemaakt, het imposante kunstwerk 'Swing' en de futuristische Blob.

Welke route gaat u dit weekend fietsen?