Hersengymnastiek: deze apps houden u scherp
  1. Blog
  2. Hersengymnastiek: deze apps houden u scherp

Hersengymnastiek: deze apps houden u scherp

19-10-2018

Die mobiele telefoon of tablet is zo gek nog niet. Zo'n apparaat maakt veel dingen een stuk makkelijker en is een groot deel van ons leven geworden. Van sociale contacten onderhouden tot bankieren en van foto's maken tot spelletjes doen: voor alles is een app te vinden. Er zijn tegenwoordig ook veel apps die speciaal voor een wat oudere doelgroep zijn ontwikkeld. Hoe is het bijvoorbeeld met uw grijze massa gesteld? Bij het ouder worden is het goed om de hersenen flink op gang te houden. Met deze leuke en leerzame apps daagt u uw brein uit.

1. Max Geheugentrainer

Met de Max Geheugentrainer-app van het gelijknamige televisiestation speelt u maar liefst veertien leuke spellen in de categorieën geheugen, rekenen, concentratie en taal. Elk spel is voor iedereen makkelijk te leren en in drie niveaus te spelen. Kent u bijvoorbeeld het Boodschappenspel van tv? Dit geheugenspel speelt u met de app wanneer u maar wilt. Maar ook met andere populaire spellen van het televisieprogramma kunt u aan de slag: Het Zoekplaatje, het Correctiespel en Letterregen bijvoorbeeld. Verbeter uw concentratie in slechts tien minuten per dag. De app is gratis te downloaden.

2. Einstein Hersengymnastiek

Met de Einsteins Breinbrekers-app houdt u uw hersenen 'jong'. De app werkt als een soort persoonlijke coach. Allereerst berekent het puzzelspelletje de fitheid van uw brein. Hierdoor kunt u bijhouden of u vooruitgang boekt, gelijk blijft of juist achteruit gaat. Daarna kunt u dagelijks zo'n dertig spelletjes spelen om uw breinconditie op pijl te houden. Hoe meer u traint, hoe beter uw geheugen wordt. Naast individuele training kunt ook samen met familie of vrienden oefeningen doen. Deze app kost €3,49 in de appstore.

3. Memorado

Memorado is een zogenaamd breinspel met ongeveer 4 miljoen gebruikers van over de hele wereld. Het wordt ook wel de 'sportschool voor het brein' genoemd. In de app vindt u gepersonaliseerde trainingen om uw geheugen, concentratie en reactievermogen te verbeteren gebaseerd op uw voorkeuren. Uw kunt spellen spelen op het gebied van geheugen, logica, concentratie, reactie en snelheid. Toe aan wat meer uitdaging? Daag dan uw vrienden en familie uit om erachter te komen wie het slimste is! De app is in eerste instantie gratis, maar in de app kunt u aankopen doen om toegang te krijgen tot alle spellen.

4. Beter Zien

Deze app traint uw geheugen niet, maar is wel ontzettend handig. Daarom wilden wij hem u niet onthouden. Bij het ouder worden gaan uw ogen vaak wat achteruit. Het is dan handig om tijdens het lezen van de krant, een recept of een menukaart een hulpje op zak te hebben. De Beter Zien-app vergroot de tekst waardoor u het makkelijker kunt lezen. Zo stelt u de leesbril nog even uit! De app kan zelfs tekst voorlezen in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans.

Wat is uw favoriete app op uw mobiele telefoon of tablet?