De leukste cadeaus voor uw (achter)kleinkinderen
  1. Blog
  2. De leukste cadeaus voor uw (achter)kleinkinderen

De leukste cadeaus voor uw (achter)kleinkinderen

16-12-2018

De gezelligste maand van het jaar is weer aangebroken: december! Samen eten met familie en vrienden, het huis gezellig versieren en leuk ingepakte cadeautjes onder de boom. Wilt u uw (achter)kleinkinderen graag een presentje geven in de decembermaand? Tussen al het aanbod kan het knap lastig zijn om een leuk cadeau uit te kiezen. Daarom helpen we u een handje en zetten we de leukste cadeaus voor jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën op een rijtje.

0-1 jaar

Voor baby’s is speelgoed dat goed is voor de balans, fantasie en het evenwicht een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan een leuke loopwagen of duwkar waarmee ze later kunnen oefenen met lopen. Kent u de vrolijke Wheelybug al? Deze vrolijke loopwagens in de vorm van een bij, biggetje, muis, koe, tijger of lieveheersbeestje zijn zelfs voor de eerste stapjes al leuk. Ook altijd goed: leuke leesboekjes om uit voor te lezen, een eigen serviesje en bestek of een ouderwets muziekblikje uit grootmoeders tijd.

2-3 jaar

Peuters zijn kleine avonturiers die de wereld op hun eigen manier willen ontdekken. Cadeautjes die deze nieuwsgierigheid prikkelen zijn een schot in de roos. Denk aan een gave Simply Scooter loopfiets of driewieler om te oefenen met fietsen, regenlaarsjes en een paraplu om in de plassen te spelen, een hippe tipitent om hun eigen plekje van te maken, een rugzakje of koffertje om te komen logeren of kleurrijke houten muziekinstrumenten om de muzikaliteit te stimuleren.

4-5 jaar

Op deze leeftijd klimmen kinderen voor het eerst in de schoolbanken. En wat is dan mooier dan een gave rugzak, broodtrommel en bijpassende drinkbeker om mee naar school te nemen? Bijvoorbeeld met hun favoriete tekenfilmfiguur erop. Dit is ook een goede leeftijd voor het eerste fietsje zodat ze hun ontdekkingstocht verder voort kunnen zetten. Wat dacht je van deze stoere fiets van Nogan Harley? Creatief speelgoed zoals magisch zand, verkleedspullen of Kapla zijn ook erg leuk, net zoals leerzame spellen zoals Memory. Ook kunnen kinderen op deze leeftijd spelenderwijs hun inzicht oefenen door samen met u te puzzelen.

6-8 jaar

In de onderbouw van de basisschool verkennen veel kinderen hun creativiteit. Teken- en knutselspullen zoals strijkkralen, glitterstiften of een kindercamera spelen daar mooi op in. Of wat dacht je van een goocheldoos, een skatebord of muzieklessen? Misschien is je (achter)kleinkind wel een fanatieke sport(st)er, dan zou je kunnen denken aan nieuwe sportschoenen of andere sportartikelen. Ook strategische spelletjes zoals Monopoly Junior zijn erg leuk om samen te spelen. Kinderen in deze leeftijdscategorie ontdekken bovendien hun eigen stijl. Een gave zitzak of dekbedovertrek zijn ook erg leuk.

9-12 jaar

Bovenbouwers bereiden zich rustig aan voor op de middelbare school. Help ze daarbij met een gave rugzak, hippe agenda, mooie broodtrommel of toffe drinkfles zoals een duurzame Dopper. Houdt je (achter)kleinkind van lezen? Een abonnement op een leuk tijdschrift is dan een schot in de roos. Denk aan Wild van Freek, SamSam, Kidsweek, Zo Zit Dat of National Geographic Junior.

Welke cadeautjes legt u dit jaar onder de boom?