Hier zit ik op mijn plek
  1. Verhalen
  2. Hier zit ik op mijn plek

Hier zit ik op mijn plek

Helga & Eric van den Hurk

"Het is een zorg minder als je in een appartement woont waar rekening wordt gehouden met speciale behoeften van senioren. Wij hebben dat nu nog niet nodig, maar met het oog op de toekomst vind ik het een enorme geruststelling."

Hier zit ik op mijn plek
Rustig wonen, midden in de stad
“Ik weet het zeker, wij wonen hier goed. Het is hier fantastisch geregeld. De aanwezigheid van een huismeester - een aanspreekpunt voor iedereen - en de vrijwilligers die voor je klaar staan zijn erg waardevol. Wij hebben deze service nog niet nodig, maar wij worden ook ouder.
 
Nog belangrijker vind ik het sociale aspect. In dit complex is er veel onderling contact en dat is goud waard. Zeker als wij straks ouder zijn, is het een ruggensteun om te weten dat er hier voldoende wordt georganiseerd om te voorkomen dat bewoners in een sociaal isolement raken.”
 
Vrijwilligers in Stadshof ’t Hemelryck
“Wat ons direct opviel bij WoonincPlusVitalis is de mensgerichte aanpak van de organisatie. Het begrip, de warmte, rust en hartelijkheid vind ik erg bijzonder. Ook al wonen we hier pas vrij kort: we voelen ons al volledig thuis. Daarnaast zijn wij met open armen ontvangen door de vrijwilligers in het complex. 
 
Sinds kort zijn wij zelf ook gestart met vrijwilligerswerk. Erik speelt iedere vrijdag frietboer. Frietjes bakken en uitserveren is een dankbare taak. Als hij een portie friet serveert, wordt hij beloond met een grote glimlach. Daar word ik helemaal warm van. Ik werk onregelmatig, dus ik heb nog geen vaste dag om vrijwilligerswerk te doen. Maar zodra de andere vrijwilligers mij ergens voor nodig hebben, sta ik voor ze klaar. Medebewoners reageren altijd erg dankbaar: de voldoening die het vrijwilligerswerk geeft is erg bijzonder.”
 
WoonincPlusVitalis denkt mee
“De gezondheidsproblemen van mijn man Eric zijn erg veelomvattend. Hij heeft naast een hartkwaal, ook nog een zeldzame taaislijmziekte en andere gezondheidskwalen. Deze woning is bedoeld voor mensen die 55 jaar of ouder zijn. Ik heb aan iemand van Wooninc onze situatie uitgelegd. Die persoon heeft via een commissie geregeld dat wij hier mochten wonen - ook al zijn we allebei nog iets jonger dan de doelgroep. Wij willen hier samen heel oud worden. Daarom hebben wij voor WoonincPlusVitalis gekozen!”
Service & vragen

“Toen ik hier binnen kwam, was ik meteen verkocht”

Mevrouw en meneer Van Lochem
Lees het verhaal

“Ik woon hier al vanaf mijn 68e”

Mevrouw Pieterse - van der Grinten
Lees het verhaal

“We hoeven niet meer op vakantie, zo mooi is het hier”

Mevrouw Soors
Lees het verhaal