Ik woon hier al vanaf mijn 68e
  1. Verhalen
  2. Ik woon hier al vanaf mijn 68e

Ik woon hier al vanaf mijn 68e

Mevrouw Pieterse - van der Grinten

“Je hoort ’s avonds amper geluid van de straat: het is heerlijk rustig. Ik hoor de verwarming tikken, soms loopt er iemand langs of het hondje van de buren blaft een keer. Ik voel mij hier veilig. Ik voel mij hier écht thuis."
Ik woon hier al vanaf mijn 68e
Hulp van de kinderen
“Ik heb een zoon in Laren, een zoon en dochter in Nijmegen en een zoon in Son. Hij helpt met de grote boodschappen, dan gaan we met de auto. Ik krijg huishoudelijke zorg. Een jaar of drie geleden heeft de huisarts eens gevraagd of wij niet naar een verzorgingstehuis wilden. Ik voelde daar absoluut niets voor, mijn man ook niet. Hij is twee jaar geleden overleden. Nu sta ik wel op een lijst. Ik kan daar altijd nog naartoe. 
 
Behulpzame bewoners
“We helpen elkaar. Toen mijn buurman invalide werd, ben ik zijn ontbijt gaan verzorgen en een paar andere dingen voor hem gaan doen. Het zijn maar kleine handreikingen. Zo kon hij hier blijven wonen."
 
Helaas kunnen we hier niet gezamenlijk avondeten. Het koken dat gaat nog wel, maar alleen eten vind ik zo ongezellig. Er is een mevrouw die twee keer per week kookt. Zij verzorgt ook eens per maand een brunch. Dat die mevrouw dat wil doen, vind ik geweldig. Een keer in de maand organiseren ze hier een vismenu en op zaterdag maak ik broodjes klaar voor mijzelf.”
 
Thuis in Hemelrijken
“Je hoort ’s avonds amper geluid van de straat: het is heerlijk rustig. Ik hoor de verwarming tikken, soms loopt er iemand langs of het hondje van de buren blaft een keer. Ik voel mij hier veilig. Ik voel mij hier écht thuis. 
 
Ik heb een TIA gehad. Daarom heb ik nu een noodknop. Ik heb tijdens het openen van een blik soep er per ongeluk op gedrukt. Dan vragen ze door de intercom: ‘Mevrouw Pieterse, kunnen we iets voor u betekenen?’” 
Service & vragen

“Hier zit ik op mijn plek”

Helga & Eric van den Hurk
Lees het verhaal

“Toen ik hier binnen kwam, was ik meteen verkocht”

Mevrouw en meneer Van Lochem
Lees het verhaal

“We hoeven niet meer op vakantie, zo mooi is het hier”

Mevrouw Soors
Lees het verhaal