We hoeven niet meer op vakantie, zo mooi is het hier
  1. Verhalen
  2. We hoeven niet meer op vakantie, zo mooi is het hier

We hoeven niet meer op vakantie, zo mooi is het hier

Mevrouw Soors

"Toen mijn man vroeg waar ik wilde wonen, antwoorde ik spontaan: een bungalow aan het water. Mijn man zei: wat jij wil, dat kan niet. En toch wonen we er nu."

We hoeven niet meer op vakantie, zo mooi is het hier

“We woonden hiervoor al in de Achtse Barrier”, vertelt Karin Soors. “Ons oude huis was aan een grote opknapbeurt toe. Met ook het oog op de toekomst besloten we: dit is het moment om te verhuizen. Toen mijn man vroeg waar ik wilde wonen, antwoorde ik spontaan: een bungalow aan het water. Mijn man zei: wat jij wil, dat kan niet. En toch wonen we er nu. We kwamen regelmatig langs Cantershoef, maar hadden geen idee dat de appartementen uitkeken op het water.”

Gevoel van vrijheid
“Toen we via via hoorden dat er in Cantershoef een plekje vrij kwam, zijn we langs de woningen gaan lopen. De vorige bewoners van dit appartement zagen ons en vroegen ons binnen. Ik was erg verrast. De woning bleek veel ruimer dan je van buitenaf zou verwachten, maar het uitzicht spande de kroon. Ik had de keuken en slaapkamers nog niet gezien of ik was al verkocht. Je kijkt hier zo ver weg, dat geeft me een gevoel van vrijheid.”

“Eerst werd ons een appartement op de eerste verdieping aangeboden, maar ik wilde per se een tuin. Ik ben een buitenmens. Dankzij onze goede gezondheid, was de nood niet hoog en konden we wachten tot er beneden iets vrij kwam. Vlak daarna kwam deze woning vrij, met de mooiste en grootste tuin. We waren helemaal happy. Binnen de kortste keren zaten we erin.” 

Vakantie in eigen tuin
“Afgelopen zomer zijn we niet op vakantie gegaan. Dat vonden we niet nodig, zo mooi is het hier. We hebben heerlijk in de tuin gegeten: tussen de planten, aan het water. Dat heb je op vakantie niet eens. En met mooi weer fiets ik hier dwars door het park naar het zwembad toe. Ook alle nodige winkels liggen op loopafstand en de bus naar het centrum stopt vlakbij. Vroeger pikten we nog wel eens een terrasje in de stad. Maar we hoeven eigenlijk steeds minder erop uit sinds we hier wonen. Ik vind het thuis fijn.” 

Betrokken buren
“We maken nog geen gebruik van de zorg. Onze kinderen wonen vlakbij en helpen ons waar nodig. Bovendien hebben we betrokken buren: iedereen helpt elkaar met kleine klusjes. Maar mochten we iets aan onze gezondheid krijgen, dan zitten we hier goed. Ik zeg altijd: je moet verhuizen voordat je het niet meer kan.” 

“Ook zit ik in de activiteitencommissie, samen met een aantal buren. Ik verzorg de aankleding van de ontmoetingsruimte, een ander kookt met de stamppotdag en weer een ander verzorgt de muziek. Op vrijdag eten we samen tijdens de fritesmiddag. Heel af en toe gaan we ook op bezoek bij elkaar. Of ik zie de buren voorbij lopen wanneer ik in onze tweede slaapkamer zit te knutselen. Die gezelligheid miste ik in mijn oude buurt.”

Service & vragen

“Hier zit ik op mijn plek”

Helga & Eric van den Hurk
Lees het verhaal

“Toen ik hier binnen kwam, was ik meteen verkocht”

Mevrouw en meneer Van Lochem
Lees het verhaal

“Ik woon hier al vanaf mijn 68e”

Mevrouw Pieterse - van der Grinten
Lees het verhaal