Inschrijven
  1. Woningen
  2. Inschrijven

Inschrijven

Alle beschikbare seniorenwoningen van WoonincPlusVitalis vindt u op Wooniezie. Waar meerdere woningcorporaties in de regio Eindhoven overigens ook hun woningen aanbieden. Hieronder een handig stappenplan over hoe u Wooniezie kunt gebruiken bij het zoeken naar een woning die past bij uw wensen.

Stap 1: Schrijf u in als woningzoekende

Om op zoek te gaan naar een nieuwe woning, schrijft u zich eerst in op Wooniezie.nl. Het inschrijven is eenvoudig. Rechtsboven op de website vindt u een groene knop: Inschrijven. Als u daarop klikt kunt u vervolgens de stappen volgen om al uw gegevens in te vullen.

Stap 2: Vul de juiste gegevens in

Zonder de juiste documenten is het niet mogelijk een woning te huren. We hebben o.a. uw Inkomensverklaring nodig. Inkomen bepaalt, samen met de grootte van uw huishouden, voor welke woningen u in aanmerking komt. Dit Passend Toewijzen is door de overheid bepaald.

Tip: Een inkomensverklaring kunt u gratis aanvragen via de Belastingtelefoon (0800-0543). Voeg dit Inkomensformulier toe bij ‘Mijn documenten’ in ‘Mijn Wooniezie’. Doe dit voordat u gaat reageren op een woning.

Stap 3: Stel uw zoekprofiel in

Een tipbericht via e-mail ontvangen als er woningen vrijkomen, die voldoen aan uw wensen? Maak dan een zoekprofiel aan. Het persoonlijke zoekprofiel geeft uw woonwensen weer. In welke wijk wilt u wonen? Hoeveel slaapkamers wilt u? Zorg dat uw wensen passen bij uw budget, want uw inkomen bepaalt voor welke woning u in aanmerking komt. Als u een seniorenwoning van WoonincPlusVitalis wilt, kiest u in ieder geval voor ‘55+ woning’ en ‘appartement met lift’.

Stap 4: Ga op zoek naar een woning

Via de zoekbalk op de homepage zoekt u snel de woning die bij u past. Als u inlogt ziet u automatisch alleen de woningen waarop u mag reageren. Wilt u meer informatie over een woning, klik dan op de woning.  Daar vindt u informatie over de oppervlakte, energielabel, ligging, foto’s, etc.  Heeft u interesse in een woning? Klik dan op de knop ‘Reageren’ onderaan de pagina.

Stap 5: Hoe bieden we de woningen aan?

De woningen van WoonincPlusVitalis op Wooniezie bieden we op twee manieren aan: 

  1. Inschrijfduur: Wie van de reageerders de meeste inschrijftijd heeft opgebouwd, krijgt de woning als eerste aangeboden.
  2. Snelle reageerder; woningen via 'Snelle reageerder' komen om 19.00 uur online. Vervolgens kunt u op de woning reageren. De woning wordt verloot onder alle personen die binnen de eerste 30 minuten gereageerd hebben op de woning (dus tot 19.30 uur). Na een half uur kunnen andere woningzoekenden ook nog reageren op de woning. Zij doen alleen niet meer mee in de loting, maar sluiten achter in de kandidatenlijst aan op basis van hun moment van reageren. 

    Op basis van bovenstaande manieren wordt een eerste kandidaat geselecteerd voor een woning. Deze kandidaat krijgt de woning aangeboden. Accepteert deze persoon de woning niet, dan is de volgende aan de beurt.

Stap 6: Uw reactie op een woning volgen

Heeft u gereageerd op een woning? U kunt uw reactie volgen in ‘Mijn Wooniezie’ bij ‘Mijn reacties’. Hier ziet u op welke plek u bent geëindigd, maar ook of de woning al is aangeboden aan de eerste kandidaat en of u nog kans maakt op de woning.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over Wooniezie, hulp nodig bij het aanmaken van een goed zoekprofiel of heeft u vragen over regelgeving en het aanpassen van persoonsgegevens? Neem gerust contact op met de adviseurs van het WoonincPlusVitalis klantencentrum  Zij helpen u graag.

Direct inschrijven bij Wooniezie? Klik hier.

Contact opnemen