De Dreef
  1. Woningen
  2. Woongebouwen
  3. De Dreef

De Dreef

Woonvorm: Compleet

45 WoonincPlusVitlais huurappartementen, met 1 of 2 slaapkamers

Wonen in een appartement

In WoonincPlusVitalis De Dreef geniet u van een veilige en zelfstandige woonomgeving dichtbij het centrum, met toegang tot diverse voorzieningen. Het woongebouw bestaat uit  45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers en een balkon. De woningen liggen verdeeld over 6 verdiepingen.
De Dreef is inpandig verbonden met De Horst en Kronehoef. In deze woongebouwen kunt u, indien gewenst, ook gebruik maken van diverse faciliteiten als: een ontmoetingsruime, een bruin café en een kleine winkelstraat met supermarkt. Ook zijn er verschillende huisartsen en een fysiotherapeut aanwezig. In tegenstelling tot De Horst en Kronehoef is De Dreef niet toegankelijk voor andere bewoners. Een parkeerplaats kan,  indien beschikbaar,  worden gehuurd.

Ontmoeten en activiteiten

De drie woongebouwen delen samen een prachtige binnentuin.  In de ontmoetingsruimte D’n Hert kunt u gezellig iets drinken, meedoen met een activiteit of biljarten in het café. In het restaurant kunt u lekker en betaalbaar dineren. Bewoners en buurtbewoners zijn hier van harte welkom. Bewoners kunnen ook gebruik maken van een bezorgservice.
Een activiteitenteam organiseert een breed scala aan activiteiten in de ontmoetingsruimte. Deze zijn gericht op sociaal cultureel, kennis, beweging,  handvaardigheid en amusement. Verder vinden er gedurende het jaar diverse seizoensactiviteiten plaats, waaronder: muziekavonden, lezingen, creatieve workshops, optredens en beweeglessen.
De huismeester is het eerste aanspreekpunt als het gaat om de woning of het woongebouw. Hij draagt bij aan de orde en netheid van de woonomgeving en aan het veiligheidsgevoel van bewoners. En vanaf het moment dat u zelf wenst, kunt u deelnemen aan de dagelijkse welzijnsronde of persoonlijke alarmering voor een extra veilig gevoel

Wonen en zorg

In De Dreef woont u zelfstandig en kunt u rekenen op extra voorzieningen op het gebied van veiligheid, zorg en gemak. Dit houdt in dat u:
- erop kunt rekenen dat Vitalis zorgpersoneel 24 uur per dag in het aangrenzende complex aanwezig.
- in geval van een calamiteit u via uw persoonlijke alarmknop, die u om de hals of pols draagt, dag en nacht een zorgmedewerker kunt oproepen.
- via de welzijnsmelding extra controle heeft waarbij er iedere dag gecontroleerd wordt of alles nog wel met u is.

Voor dit Zorgservice Arrangement worden maandelijks kosten in rekening gebracht. Samen met de huur- en woonservicekosten zijn dit de maandelijkse kosten als u woont in De Dreef.

Tevens profiteert u van de mogelijkheid tot een compleet pakket woon-, welzijn- en zorgdiensten die u helpen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Hierbij kunt u denken aan hulp in de huishouding, persoonlijke verzorging of verpleging, behandeling of mantelzorgondersteuning. Deze zorgdiensten kunnen op basis van beschikbaarheid en indicatie worden ingezet. En als uw zorgbehoefte of die van uw partner onverwachts verandert, zijn er op locatie vaak mogelijkheden om toch zo lang mogelijk bij elkaar in de buurt te blijven wonen.

In de buurt

De Dreef ligt centraal in het groene stadsdeel Woensel-Zuid. Op loopafstand vindt u de Kruisstraat en de Woenselse Markt met hun multiculturele winkelaanbod en levendige zaterdagmarkt. Ook het grote Winkelcentrum Woensel, de gezellige binnenstad met haar terrasjes en het Centraal Station zijn te voet of per bus te bereiken. Er is een bushalte vlakbij de woongebouwen. In de directe omgeving liggen tevens verschillende ziekenhuizen.   

Inschrijven 

Heeft u interesse in deze woning? Schrijf u dan in via Wooniezie. We adviseren u in MijnWooniezie een zoekprofiel aan te maken. Kies in ieder geval voor een '55+ woning'. Per mail ontvangt u bericht zodra er woningen binnen uw profiel beschikbaar komen. U kunt dan zelf reageren als u interesse heeft in de aangeboden woning.

Impressie


De Dreef

De Dreef

Kloosterdreef 25
5623 DA Eindhoven
Interesse in De Dreef

Download hier de brochure

Download brochure

Activiteiten


De Dreef