Woonvormen
  1. Woningen
  2. Woonvormen

Woonvormen

Alle huurappartementen die WoonincPlusVitalis aanbiedt, zijn afgestemd op de behoeften van senioren om op een prettige, veilige en comfortabele manier zelfstandig te wonen. We maken hierin onderscheid in verschillende woonvormen. Variërend van een zelfstandig huurappartement tot en met een woning met 24-uurs zorg en dienstverlening. Een toelichting op de woonvormen leest u onderstaand:

Naar het overzicht van de woongebouwen

Huurappartementen Basis

Alle Basis huurappartementen zijn gelijkvloers, hebben vaak bredere doorgangen en een ruimere doucheruimte. Etagewoningen zijn ook altijd per lift bereikbaar. En als het nodig is, is thuiszorg hier mogelijk. 

Huurappartementen Extra

In de Extra woongebouwen staat zelfstandig wonen centraal met aandacht voor ontmoeten, activiteiten en veiligheid. U woont hier in een comfortabel gelijkvloers huurappartement speciaal voor senioren. En als u wilt, kunt u gebruik maken van extra faciliteiten zoals een gastvrije ontmoetingsruimte waar bewoners en buurtbewoners van harte welkom zijn. Hier kunt u genieten van een heerlijke kop koffie, deelnemen aan georganiseerde lunches of andere activiteiten. De huismeester is het eerste aanspreekpunt als het gaat om de woning of het woongebouw. Hij draagt bij aan de orde en netheid van de woonomgeving en aan het veiligheidsgevoel van bewoners. En vanaf het moment dat u dat wenst, kunt u deelnemen aan de dagelijkse welzijnsronde of persoonlijke alarmering voor een extra veilig gevoel. Zorg is niet aanwezig, maar wel op maat bij u thuis mogelijk. 

In Eindhoven werken welzijnscoaches van Vitalis in de WoonincPlusVitalis Extra woongebouwen met bewoners samen. Ze ontwikkelen een passend activiteitenaanbod voor bewoners en buurtgenoten.

Huurappartementen Compleet

Als aanvulling op Extra profiteert u in een Compleet   locatie   van een volledig pakket woon-, welzijn- en zorgdiensten die u helpen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Hierbij kunt u denken aan hulp in de huishouding, persoonlijke verzorging of verpleging, behandeling of mantelzorgondersteuning. Deze zorgdiensten zijn inzetbaar op basis van beschikbaarheid en een indicatie.

Vaak zijn in Compleet woongebouwen extra faciliteiten zoals bijvoorbeeld een restaurant, kapper, bibiotheek, huisarts en fysiotherapeut. Het aanbod verschilt per woongebouw. Veelal zijn deze faciliteiten ook toegankelijk voor buurtbewoners. 

In WoonincPlusVitalis Compleet woongebouwen in Eindhoven kunt u erop rekenen dat zorg en dienstverlening die u nodig altijd in de directe nabijheid zijn. In geval van calamiteiten 24 uur per dag, 7 dagen per week. Uw zorgvraag is nu eenmaal niet altijd te plannen. En als uw zorgbehoefte of die van uw partner onverwacht verandert, zijn er op locatie vaak mogelijkheden om toch zo lang mogelijk bij elkaar in de buurt te kunnen blijven wonen. 

Huurappartementen Residentieel

Het residentiele woonzorgconcept van Vitalis Woonzorg Groep biedt u alles wat u nodig heeft om excellent te blijven wonen en leven. U woont hier in een huurappartement met een vloeroppervlakte van 80 tot 180 m2. Er zijn appartementen met 1, 2, of 3 slaapkamers en er zit veel variatie in het type appartement.  Ook de plekken waar de residenties liggen zijn verschillend; in de stad, in een woonwijk, of in het groen.
Alle appartementen beschikken over domotica technologie; een videoverbinding met de centrale toegangsdeur, een alarmeringssysteem en een met een keycard beveiligde toegangsdeur. In de residenties biedt Vitalis een breed pakket aan mogelijkheden ter ondersteuning van het langer zelfstandig wonen. Zo biedt Vitalis: advies en voorlichting door een wijkverpleegkundige, dagbesteding, hulp bij het huishouden, persoonlijke verzorging of verpleging, volledig pakket thuis, therapie/behandeling, zorgtrajectbegeleiding bij dementie, mantelzorgondersteuning, hulp in de huishouding, personenalarmering. Deze zorgdiensten kunnen op basis van beschikbaarheid en indicatie worden ingezet.

Naar het overzicht van de woongebouwen

Intensieve zorg

Soms is de zorgbehoefte te groot om verantwoord thuis te kunnen blijven wonen. Als het niet meer lukt om zelfstandig te wonen biedt Vitalis Woonzorg Groep verschillende beschermde woonvormen. Van kleinschalig verzorgd of verpleegd wonen tot kamers in een verpleeghuis. In Eindhoven heeft Vitalis 4 intensieve zorg locaties. Daarnaast zijn er 8 locaties (waarvan 6 WoonincPlusVitlais compleetlocaties) waar  cliënten beschermd wonen op kleinschalige zorgafdelingen.